În urmă cu ceva timp am făcut această salată gustoasă, sănătoasă și consistentă, pe care am dorit să o denumesc în funcție de ceea ce-mi sugerează aspectul său. Am încercat astfel să evit un titlu lung în care să înșir majoritatea ingredientelor. Ingredientele sunt în lista de ingrediente și se pot observa cu ușurință în imaginea principală. (Au fost patru ouă, dar un gălbenuș s-a sfărâmat și nu a mai ”încăput” în poză...)
Se desprind frunzele de salată verde, se spală sub jet de apă, se lasă să se zvânte, după care se taie fideluță.
Se fierb tari două ouă, se decojesc și se îndepărtează cu atenție albușurile de gălbenușuri.
Se spală roșiile, se șterg de apă și se feliază.
Se scoate mozzarella mini din cutie și se scurge bine de lichidul în care au stat conservate.
Se spală ceapa roșie și se taie mărunt o jumătate din ea.
Se pune salata tăiată fideluță în bolul de salată și se înconjoară, de jur împrejur cu felii de roșii.
Se presară ceapa roșie mărunțită peste salată, iar deasupra se pun gălbenușurile de ouă intercalate cu mini mozzarella. Se condimentează cu: sare, piper și oregano, după care se toarnă ulei de măsline și oțet balsamic, sau mai bine, zeama de la 1/2 lămâie.
Se poate lăsa 15 minute la rece, înainte de servire.
1
Spălați bine salata sub jet de apă și apoi lăsați-o să se scurgă.
2
Nu fierbeți ouăle mai mult decât este cazul, ca să nu se înverzească gălbenușurile și să strice aspectul salatei.
3
Folosiți ceapă roșie pentru că este mai gustoasă, nu este iute și aduce salatei un plus de culoare. Cine nu suportă ceapa, poate renunța la ea...
4
Puteți folosi zeama de la 1/2 lămâie, în loc de oțet balsamic.