Salata calda de cartofi, piept de pui si telemea

de RODIMUR in Salate, 15 Mar 2021 | 3158 vizualizari

 

Pentru că îmi rămăseseră niște ”capete” de la pieptul de pui din care am făcut șnițele, pentru masa deâ, m-am hotărât să fac mai târziu și o salată caldă, pentru cină. A ieșit o bunătate de salată, consistentă și ușoară (totuși) preparată într-o perioadă acceptabilă de timp.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi roz
  • 150-200 grame de piept de pui
  • 3-4 linguri de ulei de măsline
  • 100 grame de telemea
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • oregano
  • busuioc uscat
  • Pentru servit:
  • felii de gogoșar murat în oțet
  • rondele de castraveți murați
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata calda de cartofi, piept de pui si telemea:

Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă.

Se taie pieptul de pui sub formă de cubulețe și se prăjește în ulei de măsline, mai întâi acoperit, ca să se părtrundă și apoi se ia capacul de pe tigaie și se rumenesc frumos cubulețele din piept de pui, la foc mic.

Telemeaua se dă pe răzătoarea mare și se lasă în așteptare.

Se feliază gogoșarul murat în oțet, iar castravetele murat se taie sub formă de rondele.

Când cartofii au fiert, se curăță de coji și se taie sub formă de cubulețe, care se pun în bolul de servire. Se adaugă telemeaua răzuită și apoi pieptul de pui rumenit, cu tot cu uleiul în care s-a prăjit. Se condimentează, după gust cu: sare, piper, boia dulce, oregano și busuioc uscat.

La urmă, se decorează salata cu felii de gogoșar murat în oțet și cu rondele de castraveți murați. Se servește imediat, cât mai este caldă. Dacă s-a răcit, poate fi încălzită, timp de 1 minut, în cuptorul cu microunde.

TIPS-URI

1

Folosiți cartofi roz, care își păstrează forma și nu se terciuiesc ușor.

2

Încercați să decojiți cartofii fierți, cât sunt calzi, pentru ca salata să fie cu adevărat caldă.

3

Cui nu-i place pieptul de pui rumen și ușor crocant, îl poate fierbe întreg, după care îl va tăia sub formă de cubulețe. Astfel, fără prăjeli, salata va fi și dietetică (dar nu va mai avea același gust...)

4

Pentru prăjirea pieptului de pui, puteți folosi ulei de floarea soarelui, dacă îl preferați aceluia de măsline.

5

Este bine să folosiți telemea, care se potrivește cu restul ingredientelor, pentru a da un gust bun salatei.

6

Dozați cantitatea de sare, în funcție de cât de sărată este telemeaua.

7

Cine dorește, mai poate adăuga la final 1-2 linguri de măsline, dacă vrea ca salata să fie mai onctuoasă.

8

În cazul în care salata s-a răcit, până la definitivarea preparării, o puteți încălzi, timp de 1 minut în cuptorul cu microunde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata calda de cartofi, piept de pui si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Salata Caesar cu mozzarella si iaurt degresat