RODIMUR

8

Bucataras
Minunat

PIATRA NEAMȚ

Bucataras din 05.04.2017

RETETE976
PRIETENI143
Retete / Pizza

Pizza la tigaie

In Pizza la 4 Iul 2021

Se pregătesc mai întâi ingredientele necesare: se feliază ardeii grași, se feliază salamul (dacă trebuie) se spală și se feliază roșia, se spală sub jet măslinele și se taie felii. Pentru aluat se amestecă ingredientele solide (făina și sarea) și apoi se...

Paine aperitiv invartita

In Piine la 3 Iun 2021

Făina cernută se pune în vasul pentru frământat, se face o adâncitură în mijlocul ei și se adaugă: drojdia mărunțită, oul și zahărul. Se toarnă lapte cald, puțin câte puțin, mai întâi pentru a amesteca ingredientele din mijloc, până...

Challah, paine evreiasca

In Piine la 15 Mar 2021

Se frământă un aluat din: făină, apă rece, oul întreg, gălbenușurile, mierea, drojdia mărunțită, zahărul tos și sarea. Când aluatul este ferm, se încorporează uleiul și apoi se lasă la dospit, timp de 45 de minute, acoperit cu un prosop de bumbac și...

Paine boiereasca

In Piine la 31 Dec 2020

Făina se cerne și se pune în vasul de frământat. Se face o adâncitură în mijlocul ei și acolo se pun: drojdia mărunțită, oul, zahărul și untul tăiat feliuțe. Sarea se presară pe făină, de jur împrejurul adânciturii, pentru a nu intra în...

Paine impletita in trei corzi

In Piine la 29 Oct 2020

Făina cernută se pune în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pun: drojdia mărunțită, oul și zahărul. Sarea se presară pe făina care se află de jur împrejurul adânciturii, ca să nu intre în contact...

Chifle impletite

In Piine la 11 Oct 2020

Făina cernută se pune în vasul de frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pun: drojdia mărunțită, oul și zahărul. Sarea se presară pe făină, de jur împrejurul adânciturii, pentru a nu intra în contact direct cu...

Pizza milaneza

In Pizza la 8 Oct 2020

Se face un aluat din: făină albă, drojdie, zahăr, sare extrafină, apă caldă și ulei de măsline, adăugat la sfârșitul frământării, pentru definitivare. După adăugarea uleiului, când aluatul este elastic și nelipicios, se acoperă cu un șervet curat și se lasă...

Pizza Feliciana

In Pizza la 25 Sep 2020

Pentru aluat, se cerne făina în vasul pentru frământat și se face în mijloc o adâncitură în care se adaugă drojdia proaspătă fărâmițată și zahărul. Sarea se presară pe făina din jurul adânciturii. Se adaugă puțină apă caldă, în...

Chifle aperitiv cu mozzarella

In Piine la 14 Aug 2020

Se pune făina albă în vasul de frământat și se face în mijloc o adâncitură în care se pune: drojdia proaspătă fărâmițată, zahărul și oul. Sarea se presară pe făină, de jur împrejurul adânciturii, pentru a nu intra în contact...

Pizza vegana, cu tofu

In Pizza la 28 Mai 2020

Se face mai întâi un aluat elastic și nelipicios din: făină albă, drojdie proaspătă, sare, zahăr tos și apă caldă. Se lasă aluatul, acoperit cu un șervet curat de bumbac, la căldură, într-un loc ferit de curenții de aer rece, ca să dospească. Între timp...

Paine plata, impletita

In Piine la 27 Apr 2020

Se pune făina în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijlocul ei. Acolo se pune drojdia mărunțită, zahărul și oul, iar sarea se presară pe făină, de jur împrejurul adânciturii, pentru a nu intra în contact direct cu drojdia....

Paine rotunda impletita

In Piine la 2 Apr 2020

Se pune făina în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijloc, în care se pune: drojdia mărunțită, oul și zahărul. Sarea se presară pe făină, de jur împrejurul adânciturii cu ingrediente, pentru a nu intra în contact direct...

Paine aromatizata, cu masline

In Piine la 12 Mar 2020

Măslinele se spală din timp, sub jet de apă rece și se scurg total de apă (eventual se șterg, cu hârtie absorbantă). Se amestecă bine condimentele: sarea extrafină, boiaua de ardei dulce, oregano, ierburile italiene și de grădină, rozmarinul. Se pune făina în vasul...

Pizza Quattro Formaggi

In Pizza la 26 Feb 2020

Se face un aluat elastic și nelipicios din: făină, sare, drojdie proaspătă, zahăr tos, apă caldă și ulei de măsline, încorporat spre sfârșitul preparării. Se frământă puțin (deoarece aluatul nu este greu) se acoperă cu un șervet curat și se dă la căldură,...

Pizza Margherita

In Pizza la 25 Feb 2020

Mai întâi se face aluatul, din: făină, sare, drojdie, zahăr, apă caldă și ulei de măsline. Se încorporează bine ingredientele și aluatul se frământă puțin, până ce devine elastic și nelipicios.  Se acoperă aluatul cu un șervet curat și se dă...

Paine rulata, cu masline

In Piine la 21 Feb 2020

Mai întâi, cu câteva ore înainte să frământați aluatul, se clătesc măslinele, sub jet de apă și apoi se pun într-o strecurătoare, ca să se scurgă total de apă.  Se pune făina amestecată cu sarea în vasul pentru frământat și se...

Pizza de post, cu ciupercute intregi

In Pizza la 15 Dec 2019

Se face mai întâi aluatul din: făină, drojdie, zahăr, sare și apă caldă. După încorporarea acestor ingrediente se adaugă o lingură de ulei de floarea soarelui și se mai frământă aluatul 1-2 minute, până ce devine elastic și nelipicios. Se acoperă...

Pizza picanta de post, cu peste

In Pizza la 9 Dec 2019

Mai întâi se face aluatul din: făină, sare, drojdie, zahăr și apă caldă. După ce se încorporează aceste ingrediente, se adaugă uleiul și se mai frământă încă 2-3 minute până ce se absoarbe total în masa aluatului, care devine elastic și...

Pizza cu sunca, ardei si ciuperci

In Pizza la 8 Noi 2019

Se face un aluat potrivit de moale și elastic din: făină, drojdie proaspătă, zahăr, sare, apă caldă și ulei, la urmă, pentru definitivare. Se lasă aluatul la dospit, acoperit cu un șervet curat, într-un loc călduros, ferit de curenții de aer rece, timp de 30 de minute....

Pizza de casa

In Pizza la 6 Noi 2019

Se face mai întâi aluatul din: făină, drojdie, zahăr, sare și apă călduță. După ce se încorporează toate ingredientele, se adaugă uleiul și se frământă timp de 2-3 minute, până ce se absoarbe total în masa aluatului, devenit elastic și...

Paine cu cartofi

In Piine la 4 Aug 2019

Cartofii se spală, se fierb în coajă, se lasă să se răcească bine, după care se decojesc și se pasează, sau se dau pe răzătoarea mică. Se frământă bine cartofii răzuiți cu făina și când cele două ingrediente capătă un aspect granulat, se face o...

Colac impletit in 4

In Piine la 5 Mai 2019

În vasul pentru frământat se pune făina amestecată cu sarea și în mijlocul ei se face o adâncitură în care se adaugă: drojdia mărunțită, zahărul, untul topit și ouăle. Se toarnă puțin lapte cald și se amestecă ingredientele din mijlocul vasului,...

Crutoane picante, la cuptor

In Piine la 10 Apr 2019

Feliile de pâine se taie în cubulețe. Se face un ”dresing” din cele două tipuri de ulei și din condimente (sarea și piperul, după gust) și după omogenizare, se dau crutoanele prin el, în așa fel încât să se îmbibe ușor. Se pun...

Paine rulata, cu mac sau chimen

In Piine la 20 Feb 2019

În vasul de frământat se pune făina, amestecată cu sarea, se face o adâncitură la mijloc și acolo se pune: drojdia mărunțită, zahărul și oul. Se toarnă laptele cald, puțin câte puțin și se amestecă mai întâi ingredientele din mijloc, până...

Chifle cu susan

In Piine la 8 Feb 2019

Se pune făina amestecată cu sarea în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pun drojdia mărunțită și zahărul. Se toarnă lapte cald în mijlocul vasului și se amestecă drojdia cu zahărul, până ce se...

Mini franzelute cu lapte si unt

In Piine la 6 Feb 2019

Făina albă, amestecată cu sarea se pune în vasul de frământat și se face la mijloc o adâncitură, în care se adaugă drojdia fărâmițată, zahărul și untul tăiat bucățele. Se toarnă laptele cald, puțin câte puțin și se amestecă ingredientele din...

Turtite cu magiun, la tigaia grill

In Piine la 13 Dec 2018

Se pune făina albă amestecată cu sarea în vasul pentru frământat și în adâncitura făcută în mijloc se pune drojdia mărunțită și zahărul. Se adaugă treptat apa caldă și se amestecă drojdia cu zahărul, până ce se dizolvă. Apoi se...

Pizza de casa - Reteta gustoasa de post

In Pizza la 30 Noi 2018

Cum se prepara Pizza de casa - Reteta gustoasa de post Pentru aluat, se pune făina albă amestecată cu sarea în vasul de frământat. Se face o adâncitură în mijlocul ei, în care se pune drojdia mărunțită și zahărul. Se adaugă puțin câte puțin apa...

Foccacia cu masline si oregano

In Piine la 29 Noi 2018

Se pune făina amestecată cu sarea în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pun drojdia fărâmițată și zahărul tos. Se adaugă, puțin câte puțin apa caldă, ca să se dizolve, mai întâi, drojdia și...

Turtite picante, la tigaia grill

In Piine la 21 Noi 2018

Făina albă cernută se pune în vasul pentru frământat și în ea se adaugă: sare. piper, boia, oregano, ierburi de grădină și chimen măcinat. După ce s-au amestecat bine aceste ingrediente uscate, se face o adâncitură în mijloc și se pune drojdia...

Afisate 1 - 30 din 42 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

“Foaie verde portocale/Dau la facultăţi mintale/Ca să ies întreg din şcoală/Şi să văd Arma Mortală”. E clar, azi eşti într-o dispoziţie ciudată pentru rime. Sau într-o dispoziţie pentru rime ciudate. Dacă şeful zice: “Azi vreau prezentarea gata”, abţine-te de la “tu vrei să-l cunoşti pe tata?”.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]