publicat la 12.12.2024
publicat la 30.11.2024
publicat la 09.07.2024
Pentru tine, astăzi e (un fel de) ziua cârtiţei. De dimineaţă, scoate puţin capul pe fereastră, adulmecă mirosurile de la vecini şi ia o hotărâre epocală care, desigur, îţi va schimba viaţa: de astăzi, doar omletă!
Bucataras.ro
[email protected]
Foccacia cu masline si rosii
Se pune făina albă în vasul pentru frământat, iar în mijlocul ei, într-o adâncitură, drojdia mărunțită, zahărul și apa caldă, adăugată puțin câte puțin, până ce se încorporează toată făina. Se adaugă sarea fină și uleiul de...
Focaccia cu rozmarin
În vasul pentru frământat se pune făina amestecată cu sare, iar în mijlocul ei, drojdia mărunțită, zahărul și apa caldă, adăugată puțin câte puțin. După ce a fost încorporată întreaga cantitate de făină, se adaugă uleiul de măsline și se...
Turtite cu seminte
Se amestecă făina albă cu sarea fină, se pune într-un vas pentru frământat aluat și se face în mijloc o adâncitură în care se pun: oul, zahărul și drojdia mărunțită. Se amestecă ingredientele din mijlocul vasului și se adaugă, puțin câte puțin...
Chifle cu mac
Făina cernută și amestecată cu sarea fină se pune într-un vas pentru frământat, iar în mijlocul ei se face o adâncitură în care se pun: drojdia fărâmițată, zahărul, untul tăiat cubulețe și oul. Se toarnă lapte cald, puțin câte puțin și...
Colac impletit in 6
Făina cernută (amestecată cu sarea) se pune într-un vas pentru frământat și se face o adâncitură în mijlocul ei, în care se pun: drojdia fărâmițată, ouăle și zahărul. Se amestecă aceste ingrediente și se adaugă lapte cald. Se amestecă mereu,...
Colac impletit in 5. Un an de bucătăraș...
Se pune făina albă cernută într-un vas pentru frământat, iar în mijlocul ei, într-o adâncitură se pune drojdia sfărâmată, sarea, zahărul și ouăle. Se amestecă ingredientele din mijlocul făinii și se adaugă lapte cald, puțin cîte puțin,...
Batoane de post, cu mac
Făina cernută și aerată se pune în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pun: drojdia sfărâmițată, sarea și zahărul. Se toarnă apa călduță, puțin câte puțin, mai întâi pentru dizolvarea...
Painite de post, cu chimen
Se pune făina cernută (amestecată cu sare) într-un vas pentru frământat, iar în mijloc se face o adâncitură în care se pun drojdia mărunțită și zahărul. Se toarnă, puțin câte puțin, apa călduță, se dizolvă zahărul și drojdia, după...
Paine impletita, cu seminte
Făina cernută în prealabil se pune într-un vas pentru frământat, iar în mijlocul ei se pun: drojdia mărunțită, ouăle, sarea și zahărul. Se amestecă bine drojdia, ouăle, sarea și zahărul, ca să se dizolve complet, după care se adaugă laptele cald, puțin...
Turtite la tigaia grill
Într-un bol mare se face un aluat din: făină, drojdie, sare, zahăr și apă călduță. Când s-a format deja aluatul, se adaugă treptat uleiul, încorporându-se bine, până ce rezultă un aluat elastic și nelipicios. Se lasă aluatul la dospit, acoperit cu un...
Japoneze
Se pune făina cernută în vasul pentru aluat, iar în mijloc se va pune oul, drojdia mărunțită, sarea și zahărul. Se amestecă bine drojdia cu oul, sarea și zahărul și se încorporează făina. Se toarnă puțin câte puțin laptele cald și se frământă,...
Paine de casa
Se pune făina cernută în vasul pentru aluat, iar în mijlocul ei se va pune oul, drojdia mărunțită, sarea și zahărul. Se amestecă bine drojdia cu oul, sarea și zahărul și se încorporează făina. Se toarnă puțin câte puțin laptele cald și se...