Desert prajitura cu dulceata de visine

de RODIMUR in Prajituri, 11 Oct 2017 | 10060 vizualizari

 

Este o prăjitură pe care o fac adeseori atunci când nu sunt vișine proaspete și pe care o prezint acum, pentru că este cu INGREDIENTUL SECRET - DULCEAȚA.
Este o bună ocazie de a arăta că are rost să facem dulcețuri bune, pentru că le putem folosi la multe dulciuri, ca ingrediente care să dea gust, aromă și aspect...
Am preparat această prăjitură într-o tavă dreptunghiulară de 30/22 cm și mi-au ieșit 12 prăjituri mari, rotunde.

 

INGREDIENTE

  • 5 ouă
  • 5 linguri de zahăr tos fin
  • 5 linguri încărcate de făină albă
  • 1/2 praf de copt
  • 1 plic de vanilie
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • vișine din dulceață
  • 3-4 linguri de zahăr pudră
  • ulei pentru uns tava
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu dulceata de visine:

Se scot vișinele din borcan și se etalează pe o farfurie, pentru a lăsa siropul.

Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează bine, cu zahărul tos, adăugat treptat. Când albușurile au consistența compoziției pentru bezele, se adaugă unul căte unul gălbenușurile și se mixează continuu.

Se adaugă vanilia și coaja rasă de la o lămâie, iar apoi făina, puțin câte puțin și odată cu ea, praful de copt. În cele din urmă, se adaugă și uleiul și se continuă încă puțin mixarea ingredientelor, pentru a se uniformiza compoziția.

Se toarnă compoziția într-o tavă prevăzută cu hârtie de copt și unsă cu ulei. Se dă tava la cuptor, la foc mediu 4-5 minute, până ce blatul începe să se întărească la bază, după care se scoate și se pun vișinele. Se dă din nou tava la cuptor și când prăjitura s-a rumenit, se scoate, se presară cu zahăr pudră, iar după ce se răcește, se taie în formele dorite.

Prăjitura se mai poate prezenta fără zahăr pudră, ci cu siropul din dulceață, prelins pe fiecare porție, chiar în momentul servirii.

TIPS-URI

1

Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei, dar în mod special, ouăle.

2

Scoateți din timp vișinele din borcan, ca să aibă timp să lase siropul. Dacă vișinele nu sunt întregi, prăjitura nu va avea un aspect frumos.

3

Vișinele se pun pentru decor, atunci când blatul a început să se întărească la bază, așa că nu le puneți prea devreme, dar nici prea târziu. Dacă blatul s-a întărit până la suprafață, vișinile nu se vor mai putea insera frumos în prăjitură.

4

Tăiați prăjitura după ce s-a răcit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mafine