Încă o rețetă cu INGREDIENTUL SECRET - DULCEAȚĂ, pentru că mi-e cămara plină de dulcețuri, făcute chiar în acest scop: să prepar dulciuri, să le decorez și să le dau mai multă savoare.
Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 10 brioșe.
Ciocolata se taie în bucățele mici și se pregătește astfel pentru a fi încorporată în brioșe.
Formele de brioșe se pun în tava specială.
Se separă albușurile de gălbenușuri.
Se amestecă untul cu zahărul, până se face spumă, se adaugă și cacaua, după care se încorporează unul câte unul, cele 3 gălbenușuri. Se uniformizează bine compoziția.
Albușurile se mixează bine și când au început să crească se adaugă vanilia, după care se încorporează, puțin câte puțin în compoziția cu gălbenușuri. Se adaugă esența de rom, după gust și la urmă se adaugă și făina, având grijă să nu se formeze cocoloașe.
Se pune câte o lingură de compoziție în formele de brioșe, după care se presară în fiecare, bucățele de ciocolată. Se acoperă ciocolata cu încă o lingură-două de compoziție, după care se dă tava la cuptor, la foc mediu.
Când brioșele au crescut, se decorează fiecare cu vișine scoase din borcanul de dulceață și se mai dă tava la cuptor, pentru încă 10 minute, ca să se coacă definitiv.
Când sunt gata, brioșele se scot din cuptor și se pudrează cu zahăr pudră.
1
Scoateți ouăle din timp din frigider, pentru a fi la temperatura camerei când le veți prepara.
2
Pentru ca untul să fie moale și ușor de prelucrat, va trebui să-l scoateți din timp din frigider.
3
Pentru ca albușurile să se mixeze și să crească, va trebui să le separați bine de gălbenușuri.
4
Încorporați cu grijă făina în compoziție, ca să nu se formeze cocoloașe.
5
Formele de brioșe nu trebuie să fie umplute cu această compoziție, ci doar 3/4, pentru că aluatul va mai crește.
6
Nu țineți brioșele în cuptor prea mult timp, ca să nu se usuce prea tare, sau să se întărească.