RODIMUR

8

Bucataras
Minunat

PIATRA NEAMȚ

Bucataras din 05.04.2017

RETETE974
PRIETENI143
Retete / Dulciuri

Desert prajitura cu blat din albusuri si crema de portocale

In Prajituri la 18 Noi 2019

Mai întâi se face blatul. Se mixează albușurile cu un praf de sare și când acestea cresc în volum, se adaugă zahărul turnat puțin câte puțin, vanilia, coaja de limetă, iar când compoziția este bine legată, se adaugă, ”în ploaie”...

Desert crema de vanilie cu stafide, la pahar

In Dulciuri la 4 Noi 2019

Stafidele se opăresc timp de 10-15 secunde, se scurg de apă și apoi se țin 10 minute în esență de rom. Se amestecă ingredientele solide (zahărul, vanilia și amidonul) după care se încorporează gălbenușurile.  Se mixează și se adaugă treptat laptele. Se dă...

Desert prajitura rasturnata cu pere

In Prajituri la 27 Oct 2019

Perele se spală, se taie în jumătăți, se curăță de coji, cu un cuțit cu lama subțire și ascuțită, după care, cu o linguriță, sau cu un dispozitiv special, se îndepărtează cotorul/semințele și partea tare, pietroasă/lemnoasă din mijloc. În tava de copt se...

Desert briose cu lamaie

In Prajituri la 21 Oct 2019

Untul se mixează cu zahărul tos și apoi se adaugă pe rând cele trei gălbenușuri și coaja răzuită de lămâie. Cele trei albușuri se mixează cu praful de sare și după ce au crescut în volum se adaugă vanilia și se continuă mixarea. Se adaugă albușurile...

Desert prajitura rasturnata cu prune

In Prajituri la 15 Oct 2019

Prunele se spală, se scurg de apă și se taie în jumătăți, aruncându-se sâmburii. Untul se feliază și se pune pe fundul tăvii de copt. Se toarnă peste unt zahărul tos și apoi se așează jumătățile de prune, cu partea exterioară în sus.  Se...

Desert tarta cu prune

In Dulciuri la 10 Oct 2019

Din: făină, unt, sare, zahăr, vanilie și ou se face un aluat fraged pentru tarte. După ce se încorporează toate ingredientele, iar aluatul este elastic, omogen și nelipicios se pune într-o folie de unică folosință, se aplatizează și se dă la frigider pentru o oră....

Desert muffins cu prune

In Prajituri la 9 Oct 2019

Se spală prunele, se șterg de apă și se despică atent, cu un cuțit cu lama subțire și ascuțită ca să se scoată sâmburii. Se amestecă ingredientele solide: făina, praful de copt, sarea, bicarbonatul de sodiu, zahărul și vanilia, până ce se omogenizează. Untul se...

Desert negresa cu nuci si crema mousseline

In Prajituri la 5 Oct 2019

Pentru blat se mixează untul cu 150 de grame de zahăr tos. Apoi se adaugă cele două linguri de cacao și nuca măcinată. Se încorporează cele două ouă întregi și se adaugă treptat făina, amestecată în prealabil cu praful de copt. Albușurile se bat spumă cu...

Desert crema de ciocolata, la pahar

In Dulciuri la 27 Sep 2019

Ciocolata mărunțită se topește la foc mic, în lapte. Se amestecă zahărul cu amidonul și se adaugă smântâna și gălbenușurile. Se mixează aceste ingrediente și se adaugă încet în ciocolata topită cu laptele. Compoziția se dă la foc mic și se...

Desert savarina uriasa din pesmet, cu frisca

In Dulciuri la 22 Sep 2019

Albușurile se mixează cu un praf de sare și cînd încep să crească în volum, se adaugă treptat: zahărul, vanilia, gălbenușurile și la urmă, fără a opri mixarea, pesmetul presărat ”în ploaie”. Se unge cu unt forma de copt și se tapetează cu...

Desert tort inimioara, din inghetata de vanilie si ciocolata - Reteta nr. 600

In Torturi la 5 Aug 2019

Mai întâi se pregătește ciocolata, care se mărunțește. Gălbenușurile se mixează cu zahărul tos, vanilia și laptele, după care compoziția se dă la bain-marie, la foc mic. Se amestecă întruna, ca să nu se formeze cocoloașe și nici să nu se prindă de fundul...

Desert tort Semiluna

In Torturi la 3 Aug 2019

Mai întâi se face blatul. Se mixează albușurile cu un praf de sare și după ce încep să crească în volum, se adaugă treptat zahărul tos și vanilia, apoi gălbenușurile, unul câte unul și în final, turnată ”în ploaie”, făina...

Desert inghetata de banane si unt de arahide

In Dulciuri la 28 Iul 2019

Mai întâi se prepară frișca din smântână naturală mixată cu zahărul tos fin, după care, când este gata, se dă la rece, în frigider. Bananele se decojesc, se taie în bucăți și se mixează fin. Se adaugă în blender și untul de arahide,...

Desert rulada cu gem de gutui si nuci

In Dulciuri la 28 Iul 2019

Albușurile se mixează cu un praf de sare și când încep să ia volum, se adaugă, puțin câte puțin, zahărul tos fin și vanilia, mixându-se întruna. Se adaugă apoi făina ”în ploaie” amestecată cu praful de sare și coaja răzuită de...

Desert inghetata de zmeura

In Dulciuri la 20 Iul 2019

Se mixează puțin gălbenușurile cu laptele (cine vrea, poate adăuga și o lingură de zahăr), după care se dă compoziția la bain-marie și se amestecă întruna, până ce se îngroașă. Atunci se ia vasul de pe foc și se lasă să se răcorească, amestecând din...

Desert inghetata de vanilie, cu alune de padure

In Dulciuri la 17 Iul 2019

Mai întâi se pregătesc alunele (chiar cu câteva zile înainte, dacă este cazul). Se scot alunele din coji, se aleg, se opăresc timp de 20 de minute, după care se curăță de coji. (Eu am avut 75 de grame de alune ”curate”, din 200 de grame de alune...

Dulceata de zmeura

In Dulceata / Gem la 15 Iul 2019

Zmeura se alege bine, bob cu bob, de eventual insecte, sau viermișori, se trece sub un jet rapid de apă rece și se lasă la scurs. Se pune zmeura în straturi alternative cu straturi de zahăr, în vasul în care se va prepara dulceața și se lasă câteva ore, chiar...

Desert guguluf din albusuri, cu mac si ciocolata

In Dulciuri la 8 Iul 2019

Se mixează bine albușurile cu praful de sare și când încep să prindă volum se adaugă treptat vanilia și zahărul tos, puțin câte puțin, până ce compoziția arată ca o bezea. Se adaugă apoi coaja răzuită de limetă și se continuă mixarea. Apoi se adaugă...

Desert guguluf din albusuri, cu merisoare

In Dulciuri la 30 Iun 2019

Albușurile se mixează bine cu praful de sare și se continuă mixarea, adăugând treptat zahărul și vanilia, până ce compoziția are aspectul și consistența de bezea, bine legată. Se adaugă apoi coaja de portocale, mixând întruna. Se presară treptat făina...

Desert cornuri pufoase, cu rahat

In Dulciuri la 24 Iun 2019

Mai întâi se face un aluat potrivit de moale din: făină, drojdie proaspătă, zahăr, sare, vanilie, 1 ou, unt, coajă răzuită de limetă și lapte cald. Când toate ingredientele sunt încorporate, se adaugă uleiul, pentru desprinderea aluatului de pe mâini și...

Gem de capsune

In Dulceata / Gem la 20 Iun 2019

Căpșunele se curăță de codițe, se spală bine sub jet de apă rece și apoi se lasă în strecurătoare la scurs. Când s-au scurs de apă, căpșunele se pun într-un vas mai larg și cu pereți mai groși. Se adaugă zahărul și abia după ce fructele lasă toată zeama se...

Desert sarlota de mere

In Dulciuri la 9 Iun 2019

Stafidele se curăță de codițe și se pun la înmuiat în 4-5 linguri de esență de rom. Se prepară ”piureul” de mere. Se spală merele, se curăță de coji și de cotoare, se taie cubulețe și se călesc timp de 3-4 minute în 100 de grame de unt feliat. Se...

Desert cornuri pariziene, cu umplutura de mere

In Dulciuri la 7 Iun 2019

Mai întâi se prepară aluatul, care va sta la dospit cel puțin 35-40 de minute. Se pune făina amestecată cu sarea în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijlocul ei. În această adâncitură se pun: drojdia fărâmițată,...

Desert mini tarte cu mere si ciocolata

In Dulciuri la 3 Iun 2019

Se face mai întâi aluatul fraged pentru tarte, din: făină albă, unt rece, un ou, zahăr, sare, vanilie. Se frământă până la încorporarea și omogenizarea ingredientelor, iar când aluatul este elastic se dă la frigider, într-o folie alimentară,...

Desert tarta normanda cu mere

In Dulciuri la 25 Mai 2019

Se face un aluat pentru tarte din: făină, 1 ou, 100 grame de unt rece și zahăr pudră. Se întinde o foaie de aluat, se pune în tava pentru tarte și se înțeapă. Se acoperă foaia cu hârtie de copt, peste care se pun: bile, fasole, sau orez, pentru ca aluatul să nu...

Desert trandafirasi in foietaj

In Dulciuri la 24 Mai 2019

Se aleg mere frumoase, fără defecte, se spală bine, se șterg cu un prosop curat și fiecare măr se taie în două bucăți. Se îndepărtează sâmburii și fiecare jumătate de măr se feliază în lamele subțiri, cu tot cu coajă. Se pun lamelele într-un bol,...

Desert tort Tiramisu

In Torturi la 18 Mai 2019

Se fierbe o cafea tare (naturală sau instant) și se lasă apoi să se răcească. Între timp se pregătește crema. Se amestecă gălbenușurile cu zahărul tos fin și se adaugă, puțin câte puțin, laptele fiert, rece. Se dă compoziția la bain marie și se amestecă...

Desert tort de post Excelent

In Torturi la 21 Apr 2019

Se fac mai întâi foile, chiar cu o zi înainte. Se amestecă ingredientele solide (zahărul, grisul, sarea) și se încorporează pasta de tomate. Se adaugă bicarbonatul de sodiu stins în puțin oțet și treptat, celelalte ingrediente lichide (uleiul și apa). Se...

Desert melcisori de post, cu scortisoara

In Prajituri la 19 Apr 2019

Făina amestecată cu praful de sare se pune în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijlocul ei, în care se adaugă: drojdia mărunțită, zahărul, vanilia, coaja răzuită de portocală și de lime. Se toarnă puțină apă caldă și se amestecă...

Desert melcisori de post, cu rahat

In Dulciuri la 14 Apr 2019

Pentru aluat, se pune făina amestecată cu praful de sare în vasul pentru frământat și în mijlocul ei se face o adâncitură în care se adaugă: drojdia mărunțită, zahărul, vanilia, coaja răzuită de portocală și de lime. Se toarnă apa caldă în...

Afisate 91 - 120 din 276 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Predicţiile astrologilor sunt extrem de clare: ce-a fost ştim deja, ce o fi om mai vedea.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]