Baigli cu mac si nuca

de Alexandra Elena in Prajituri, 27 Apr 2014 | 25106 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru maia:
  • 25 g drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri faina
  • Pentru aluat:
  • 550 g faina alba
  • 250 g unt
  • 70 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 2 galbenusuri
  • 100 g smantana
  • caja rasa de la o lamaie
  • Umplutura de mac:
  • 400 g mac macinat
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 ml lapte
  • coaja de lamaie
  • Umplutura de nuca:
  • 200 g nuca macinata
  • 100 g zahar
  • 2 albusuri ( ramase de la aluat)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baigli cu mac si nuca:

Mai intai preparam maiaua, se pune drojdia si zaharul intr-un vas si se amesteca pana cand se lichefiaza, se adauga laptele caldut si faina, acoperim vasul si se lasa la crescut 10-15 minute.

Pentru aluat: punem intr-un bol faina cu zaharul, praful de sare, maiaua, smantana, adaugam galbenusurile si untul moale. Framantam bine, pana cand se omogenizeaza compozitia, acoperim bolul cu un prosop si il lasam la crescut, pana cand isi dubleaza volumul.

Umplutura de mac (3 baigli): se pune la fiert laptele cu zaharul si coaja de lamaie si cand incepe sa fiarba se adauga macul macinat.

Umplutura de nuca (1 baigli): se bat albusurile spuma cu zaharul, iar la sfarsit se adauga nuca.

Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in 4, intindem cate o foaie subtire, pe care o umplem si o rulam. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la dospit inca 30 de minute. Se coc in cuptorul incalzit, la foc mediu, 30-40 de minute.

TIPS-URI

1

pe cel cu nuca am intins si gem de prune

Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli cu mac si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert baigli cu nuca si mac