RODIMUR

8

Bucataras
Minunat

PIATRA NEAMȚ

Bucataras din 05.04.2017

RETETE974
PRIETENI129
Retete / Dulciuri

Desert tort Choco Balls

In Torturi la 24 Mai 2020

Se face mai întâi blatul, chiar cu o zi înainte, dacă este cazul. Se poate face un blat obișnuit, din albușuri și gălbenușuri. Eu am făcut un blat numai din albușuri, pentru că aveam suficiente, rămase de la creme și maioneze. Se mixează albușurile cu un praf de...

Desert pricomigdale

In Dulciuri la 17 Mai 2020

Albușurile se mixează cu sarea și când încep să ia volum, se adaugă vanilia și zahărul pudră, puțin câte puțin. Se mixează întruna. Când se epuizează toată cantitatea de zahăr, iar compoziția are aspectul de bezea, se adaugă nucile rumenite și...

Desert strudel cu dovleac si stafide

In Dulciuri la 8 Mai 2020

Aluatul de foietaj se scoate din congelator cu trei ore înainte de preparare, ca să se decongeleze natural și să nu se rupă, la preparare. Pentru umplutură, se spală dovleacul, se curăță de coajă și de semințe, după care se dă pe răzătoarea mare și apoi se călește cu...

Desert placinte Bostanei

In Dulciuri la 7 Mai 2020

Pentru aluat, se pune făina albă în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijloc, în care se pun: drojdia mărunțită, oul, zahărul, untul moale, coaja de lămâie și vanilia. Sarea se presară pe făina din jurul adânciturii în...

Desert gogosi la cuptor, glazurate cu ciocolata

In Dulciuri la 3 Mai 2020

Se pune făina în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijlocul ei, în care se pun: drojdia mărunțită, oul, zahărul și vanilia. Sarea se presară pe făină, de jur împrejurul adânciturii, pentru a nu intra în contact direct...

Desert crostata cu gem si nuci rumenite

In Dulciuri la 1 Mai 2020

Mai întâi, chiar cu câtva timp înainte, se rumenește și se mărunțește miezul de nucă. Aluatul de foietaj se scoate din congelator cu 1-2 ore înainte de preparare, ca să se decongeleze natural. Se întinde foaia de aluat, se taie sub forma tăvii...

Desert mini croissante cu gem

In Dulciuri la 26 Apr 2020

Aluatul se scoate din congelator cu o oră înainte de preparare, ca să se decongeleze natural. Se presară făină pe planșetă, se desface cu grijă foaia de aluat, și se mai întinde puțin, ca să se mai subțieze. Se porționează aluatul cu un cuțit ascuțit,sub formă...

Desert ciocolata in trei culori

In Dulciuri la 19 Apr 2020

Mai întâi se pregătesc ingredientele pentru ciocolata cu cacao. Se amestecă foarte bine laptele praf cu cacaua, în așa fel încât să nu rămână cocoloașe care s-ar vedea foarte urât, dacă ar rămâne în produsul final. Apoi se...

Desert Meringue cu crema mousseline si afine

In Prajituri la 15 Apr 2020

Mai întâi se fac formele de bezea. Se mixează albușurile cu un praf de sare și când încep să ia volum, se adaugă zahărul pudră și vanilia, puțin câte puțin, continuând mixarea, până ce compoziția se leagă din ce în ce mai bine. Se...

Desert mousse de limete

In Dulciuri la 12 Apr 2020

Se prepară mai întâi frișca naturală, din 100-125 ml de smântână grasă, mixată cu 1 plic de vanilie și 1-2 linguri de zahăr pudră. Când frișca este bine legată, se dă la frigider, până ce sunt gata celelalte ingrediente. Într-o...

Tort cu crema de mascarpone si jeleu de afine - 3 ani de bucataras

In Torturi la 5 Apr 2020

Mai întâi se fac blaturile, chiar cu o zi înainte. Se mixează albușurile cu un praf de sare și când acestea iau volum, se adaugă zahărul, puțin câte puțin și vanilia. Se adaugă apoi gălbenușurile, pe rând și coaja răzuită de limetă. La urmă se...

Desert tort din biscuiti, de post

In Torturi la 30 Mar 2020

Mai întâi se face crema. Se amestecă bine: zahărul tos, sarea, cacaua și vanilia. Se adaugă apa, se mixează până la omogenizarea ingredientelor și dizolvarea zahărului. Se dă cratița la foc mic și imediat se adaugă în ploaie grisul, amestecând...

Desert mucenici muntenesti

In Dulciuri la 9 Mar 2020

Se face un sirop din: zahăr, vanilie, praful de sare, coaja răzuită de lămâie și de portocală și 1 litru de apă rece. Când zahărul s-a topit și siropul a început să fiarbă, se adaugă mucenicii, se diminuează focul de la aragaz și se fierb timp de 8-10 minute,...

Desert bezele cu ciocolata

In Dulciuri la 1 Mar 2020

Albușurile se mixează spumă, cu praful de sare și când încep să ia volum, se adaugă zeama de lămâie. Se mixează întruna și apoi se adaugă în ploaie, câte o lingură, zahărul pudră. Când compoziția este lucioasă și fermă, iar cristalele...

Desert coronita Pavlova, cu frisca si fructe - Reteta nr. 700

In Torturi la 27 Feb 2020

Pentru blaturile din bezea se mixează mai întâi albușurile cu un praf de sare și când încep să crească în volum, se continuă mixarea și se adaugă oțetul. Se adaugă zahărul pudră în ploaie, puțin câte puțin și vanilia. Când nu se...

Desert tort cu bezea, frisca si jeleu de portocale

In Torturi la 26 Feb 2020

Mai întâi se face blatul din bezea. Se mixează albușurile cu un praf de sare și când încep să ia volum, se continuă mixarea și se adaugă oțetul. Treptat, se adaugă apoi, puțin câte puțin zahărul pudră, continuându-se mixarea, până ce bezeaua...

Desert bilute de biscuiti, umplute cu visine

In Dulciuri la 24 Feb 2020

Vișinele se pregătesc cu câteva ore înainte, ca să se scurgă de tot lichidul. Nucile se sparg și se macină, din timp. Se pisează biscuiții, nu neapărat foarte fin. Într-o crăticioară se dizolvă zahărul în lapte, la foc mic și apoi se adaugă untul,...

Desert Tiramisu, la cupa

In Dulciuri la 23 Feb 2020

Se face o cafea (eu am făcut cappuccino, în care am adăugat 1 linguriță de cafea instant) din ingredientele de mai sus și se lasă să se răcească. Se mixează spumă zahărul tos cu gălbenușurile, se adaugă laptele. Se dă vasul la bain-marie și se amestecă întruna,...

Desert prajitura cu visine si blat cu nuca

In Prajituri la 9 Feb 2020

Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare extrafină, până ce cresc în volum. Atunci se adaugă, puțin câte puțin, zahărul tos și vanilia, mixând întruna. Se adaugă apoi coaja răzuită de portocale și nuca. Se...

Desert Cusma lui Guguta, din clatite si frisca

In Dulciuri la 5 Feb 2020

Pentru clătite, se amestecă mai întâi ingredientele solide: făina albă, sarea, bicarbonatul de sodiu, zahărul, vanilia și coaja răzuită de lămâie. Se adaugă ouăle, se încorporează și apoi se adaugă laptele, puțin câte puțin, până ce se dizolvă...

Desert prajitura Mozaic

In Prajituri la 3 Feb 2020

În prealabil, chiar cu o zi înainte, se taie cubulețe rahatul, iar nucile se rumenesc, se curăță de pielițe și apoi se taie mărunt. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu un vârf de cuțit de sare. Când albușurile au...

Desert pandispan cu nuca, glazurat cu ciocolata

In Prajituri la 19 Ian 2020

Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare până încep să ia volum. Se adaugă apoi treptat: zahărul pudră, vanilia, gălbenușurile, unul câte unul și la urmă făina, ”în ploaie” și nuca rumenită și tăiată în...

Desert batoane de ciocolata, cu nuca de cocos

In Dulciuri la 6 Ian 2020

Mai întâi se amestecă foarte bine laptele praf cu cacaua, în așa fel încât să nu mai rămână cocoloașe albe. Se face un sirop bine legat, care să cadă bob pe farfurioara de probă, din: apă, zahăr și vanilie. Când siropul este bine legat,...

Desert ciocolata alba de casa, cu fistic si fructe confiate

In Dulciuri la 29 Dec 2019

Se face un sirop bine legat din: apă, zahăr tos și vanilie, până ce, la verificare, cade sub formă de bob pe o farfurioară de probă. Când siropul este bine legat, se ia crăticioara de pe foc și se adaugă untul feliat, ca să se topească mai repede. După ce untul s-a...

Desert bilute de ciocolata

In Dulciuri la 27 Dec 2019

Untul se mixează spumă cu zahărul pudră. Se adaugă nuca de cocos și nuca rumenită și măcinată, după care se omogenizează compoziția. Ciocolata amară și cea cu lapte se mărunțesc și se topesc la bain-marie, cu 50 de grame de unt. Când ciocolata s-a topit, se ia de pe...

Desert ciocolata de casa, cu stafide aurii si aroma de alune de padure

In Dulciuri la 27 Dec 2019

Mai întâi se amestecă bine cacaua cu laptele praf, chiar cu o zi înainte, în așa fel încât să nu mai rămână cocoloașe de lapte praf, care s-ar vedea urât în ciocolată. Se pune zahărul cu apa la fiert, la foc mediu și se face un...

Turte cu julfa si nuci, sau Pelincile (Maicii) Domnului

In Dulciuri la 26 Dec 2019

Mai întâi se fac turtele, cu câteva zile înainte dintr-un aluat destul de tare, ca pentru tăiței, din: făină, apă caldă și sare. Din acest aluat (care se prelucrează imediat, nu trebuie lăsat să dospească) se fac foi subțiri, de formă rotundă, pătrată, sau...

Desert ciocolata de casa, cu migdale

In Dulciuri la 23 Dec 2019

Mai întâi se amestecă foarte bine laptele praf și cacaua, chiar cu o zi înainte. Această operațiune cere mai mult timp, pentru că nu trebuie să rămână cocoloașe albe de lapte praf. Se face un sirop bine legat din apă și zahăr. Când siropul curge bob,...

Prajitura cu gem si nuca - Reteta delicioasa de post

In Prajituri la 15 Dec 2019

Cum se prepara Prajitura cu gem si nuca - Reteta delicioasa de post Pentru aluat se mixează margarina cu: zahărul tos, vanilia și sarea. Se adaugă zeama de lămâie, 100 grame de nucă măcinată și apa minerală. Când compoziția este omogenă se adaugă făina amestecată cu...

Desert panettone de post

In Dulciuri la 2 Dec 2019

Se pune făina în vasul pentru frământat, iar în mijlocul ei se face o adâncitură în care se sfărâmițează drojdia proaspătă. Se adaugă zahărul tos și vanilia, iar sarea se presară pe părțile laterale, ca să nu fie în contact direct cu...

Afisate 61 - 90 din 276 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Ai fost remarcat si admirat atat de mult astazi, ca ti s-a cam urcat la cap. Atentie la excese, si maine e o zi!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]