Pentru ciocolata neagră, mai întâi se amestecă foarte bine laptele praf cu cacaua, în așa fel încât să nu mai rămână cocoloașe.
Se face un sirop bine legat din apă și zahăr și când este gata se ia de pe foc și se adaugă untul feliat, ca...
Pentru aluat se pune făina cernută în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se adaugă: drojdia mărunțită, zahărul tos, praful de sare și coaja răzuită de portocală.
Se toarnă sucul de portocală și se amestecă mai...
Mai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte, dacă este cazul. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu un praf de sare, iar când încep să ia volum, se adaugă treptat zahărul tos și cel vanilinat, mixându-se...
Ouăle întregi se mixează cu zahărul la bain-marie și se amestecă întruna, până ce se îngroașă. Atunci se ia crăticioara de la bain-marie și se lasă crema să se răcorească, amestecându-se din când în când, ca să nu se formeze crustă....
Se pregătesc dinainte ingredientele: biscuiții se fărâmițează, ciocolata se rupe în bucăți mai mici, pentru a se topi mai ușor în timpul preparării desertului, iar alunele se mărunțesc.
Stafidele se opăresc rapid (4-5 secunde) și se scurg de apă. Se adaugă...
Se separă cu atenție albușurile de gălbenușuri și după ce se mixează cu un praf de sare până ce iau volum, se adaugă puțin câte puțin zahărul tos și cel vanilinat, fără a opri mixarea.
Când albușurile au crescut aproapa de consistența unei bezele, se...
Dacă folosiți aluat foietaj din comerț, trebuie să-l scoateți din congelator și să-l lăsați să se decongeleze natural.
Se întind, pe rând, foile de aluat pe planșetă și se taie fâșii/bastonașe, cu lățimea de 1,5 cm. Se pun bastonașele, spațiate, în...
Mai întâi se caramelizează zahărul. Se toarnă zahărul tos într-o cratiță, se adaugă apa și se dă la foc mic. Se lasă apoi siropul caramel la foc mic, să fiarbă și să scadă, până ce devine brun deschis și se îngroașă. Atunci se ia cratița de pe foc...
Mai întâi se fac blaturile, chiar cu o zi înainte, dacă este posibil.
Pentru blatul cu cacao se mixează untul cu zahărul și se adaugă apoi: albușurile spumă, gălbenușurile (unul câte unul), făina amestecată cu praful de copt, esența de rom și cele două...
Drojdia și oul se dizolvă în laptele cald.
Se amestecă gălbenușurile cu praful de sare, zahărul tos și cel vanilinat. Se adaugă smântâna și se amestecă până ce se dizolvă zahărul.
Se amestecă cele două compoziții și apoi se adaugă treptat făina. Se...
Mai întâi se pregătește amestecul de condimente: nucșoara, coriandru și cuișoare, care trebuie măcinate fin. Scorțișoara este deja sub formă de pudră.
Se topește zahărul, la foc mic, până ce devine arămiu și se adaugă și plicul de zahăr caramel (cine...
Albușurile se mixează cu sarea și când încep să ia volum, se adaugă zeama de lămâie și apoi zahărul pudră, treptat, câte o lingură.
Se mixează întruna, până ce compoziția se leagă tare, este lucioasă și nu se mai simte zahărul. Atunci...
Se separă albușurile de gălbenușuri, fără să se amestece deloc și apoi se mixează un minut, după care se adaugă un praf de sare extrafină.
Când albușurile au început să ia volum, se adaugă treptat zahărul tos și cel vanilinat, până ce compoziția ajunge la...
Albușurile se separă cu atenție de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare extrafină, până ce iau volum. Atunci se adaugă treptat, puțin câte puțin, zahărul pudră și cel vanilinat și se mixează întruna, până ce se obține o compoziție bine legată...
Nectarinele se spală, se șterg și se feliază, feliile având o grosime de 8-9 mm, maxim 1 cm.
Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu praful de sare, până ce cresc în volum. Atunci se adaugă treptat zahărul tos și zahărul vanilinat, iar când...
Nucile rumenite în prealabil se mărunțesc și se lasă în așteptare.
Se separă albușurile de gălbenușuri. Se mixează albușurile cu un praf de sare extrafină și când încep să ia volum, se adaugă treptat zahărul pudră și cel vanilinat.
Se continuă...
Mai întâi se face blatul, de preferință cu o zi înainte. Pentru aceasta se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu praful de sare, până ce ia volum, după care se adaugă treptat zahărul tos și cel vanilinat. Când...
Ciocolata albă se mărunțește și se topește la bain-marie. Când este gata, se ia de pe sursa de căldură și se lasă să se mai răcorească puțin.
Între timp se mixează untul, cam 2 minute.
Se adaugă treptat mascarpone în unt și se mai mixează încă 2-3...
Mai întâi se face aluatul, chiar cu o zi înainte, dacă este cazul. Se mixează bine zahărul cu: untul rece, zahărul vanilinat, sarea și oul. După ce se dizolvă zahărul, se încorporează treptat făina și când aluatul este legat, se pune într-o folie de...
Crema de mascarpone cu frișcă se prepară destul de repede și ușor, după rețeta:
https://www.bucataras.ro/retete/crema-de-mascarpone-cu-frisca-pentru-torturi-si-prajituri-93635.html
Se pregătesc fructele pentru desert: spălare, decojire, feliere.
Se pun câte 2-3...
Pentru blat, se separă mai întâi albușurile de gălbenușuri. Se mixează albușurile cu sarea, iar apoi se adaugă treptat, puțin câte puțin, zahărul tos și cel vanilinat. Se continuă mixarea și se adaugă, pe rând, gălbenușurile. Când compoziția a luat...
Mai întâi se face frișca, din smântână grasă, naturală, ținută anterior la rece.
Se mixează smântâna cu un praf de sare, după care se adaugă treptat zahărul vanilinat și apoi zahărul pudră. Se continuă mixarea până ce zahărul nu se mai...
Pentru crema patisieră se amestecă: zahărul tos, zahărul vanilinat, sarea, amidonul și gălbenușurile. Se adaugă treptat laptele. Se omogenizează compoziția și apoi se dă la foc mic, amestecându-se întruna, ca să nu se prindă de fundul vasului, până ce se...
Pentru clătite, se amestecă mai întâi ingredientele solide: făina, zahărul, sarea, zahărul vanilinat, bicarbonatul. Se adaugă apoi coaja răzuită de limetă și oul, după care se toarnă treptat laptele, puțin câte puțin.
Când compoziția este omogenă,...
Pentru aluat se amestecă smântâna cu: oul, zahărul, sarea și vanilia. Când zahărul s-a dizolvat și compoziția este omogenă, se adaugă treptat făina amestecată cu praful de copt. Va rezulta un aluat moale care trebuie lăsat ”să se odihnească” timp de 20...
Se amestecă mai întâi ingredientele solide (făina, sarea, zahărul, vanilia, coaja răzuită de limetă, bicarbonatul de sodiu) și apoi se adaugă oul și laptele, puțin câte puțin. Se mixează compoziția până ce devine omogenă, fără cocoloașe, iar zahărul se...
Marțipanul se frământă puțin, cu mâinile unse cu ulei de alune de pădure (sau de cocos), după care se întinde cu sucitorul o foaie cu grosimea de 4-5 mm.
Se face un șablon din carton, sub formă de inimioară, atât cât să încapă în tava pentru...
Mai întâi se face crema mousseline (care este o cremă patisieră în care se adaugă unt).
Se amestecă mai întâi ingredientele solide (zahărul și amidonul alimentar) și apoi se adaugă cele patru gălbenușuri. Se mixează aceste ingrediente și apoi se...
Se pune făina amestecată cu sarea în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijloc, unde se pun: drojdia fărâmițată, zahărul, ouăle și vanilia. Se adaugă laptele cald, puțin câte puțin, mai întâi până ce se...
Se amestecă ingredientele solide (zahărul tos, amidonul alimentar, vanilia și sarea extrafină) și se adaugă apoi gălbenușurile. Se amestecă bine, pentru omogenizare și apoi se adaugă laptele. Se mixează, până ce se dizolvă zahărul.
Se dă compoziția la bain-marie, la foc...
Desert ciocolata Duo
Pentru ciocolata neagră, mai întâi se amestecă foarte bine laptele praf cu cacaua, în așa fel încât să nu mai rămână cocoloașe. Se face un sirop bine legat din apă și zahăr și când este gata se ia de pe foc și se adaugă untul feliat, ca...
Desert invartita moldoveneasca de post, cu mere si stafide
Pentru aluat se pune făina cernută în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se adaugă: drojdia mărunțită, zahărul tos, praful de sare și coaja răzuită de portocală. Se toarnă sucul de portocală și se amestecă mai...
Desert prajitura Toblerone
Mai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte, dacă este cazul. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu un praf de sare, iar când încep să ia volum, se adaugă treptat zahărul tos și cel vanilinat, mixându-se...
Desert napolitane cu crema de lamaie
Ouăle întregi se mixează cu zahărul la bain-marie și se amestecă întruna, până ce se îngroașă. Atunci se ia crăticioara de la bain-marie și se lasă crema să se răcorească, amestecându-se din când în când, ca să nu se formeze crustă....
Desert prajitura in foi de napolitana
Se pregătesc dinainte ingredientele: biscuiții se fărâmițează, ciocolata se rupe în bucăți mai mici, pentru a se topi mai ușor în timpul preparării desertului, iar alunele se mărunțesc. Stafidele se opăresc rapid (4-5 secunde) și se scurg de apă. Se adaugă...
Desert pandispan cu afine si mure
Se separă cu atenție albușurile de gălbenușuri și după ce se mixează cu un praf de sare până ce iau volum, se adaugă puțin câte puțin zahărul tos și cel vanilinat, fără a opri mixarea. Când albușurile au crescut aproapa de consistența unei bezele, se...
Desert rulada Napoleon
Dacă folosiți aluat foietaj din comerț, trebuie să-l scoateți din congelator și să-l lăsați să se decongeleze natural. Se întind, pe rând, foile de aluat pe planșetă și se taie fâșii/bastonașe, cu lățimea de 1,5 cm. Se pun bastonașele, spațiate, în...
Desert crema de zahar caramelizat, cu albusuri
Mai întâi se caramelizează zahărul. Se toarnă zahărul tos într-o cratiță, se adaugă apa și se dă la foc mic. Se lasă apoi siropul caramel la foc mic, să fiarbă și să scadă, până ce devine brun deschis și se îngroașă. Atunci se ia cratița de pe foc...
Desert tort cu crema de mascarpone cu frisca si afine
Mai întâi se fac blaturile, chiar cu o zi înainte, dacă este posibil. Pentru blatul cu cacao se mixează untul cu zahărul și se adaugă apoi: albușurile spumă, gălbenușurile (unul câte unul), făina amestecată cu praful de copt, esența de rom și cele două...
Desert cozonac spirala, cu mac
Drojdia și oul se dizolvă în laptele cald. Se amestecă gălbenușurile cu praful de sare, zahărul tos și cel vanilinat. Se adaugă smântâna și se amestecă până ce se dizolvă zahărul. Se amestecă cele două compoziții și apoi se adaugă treptat făina. Se...
Desert Preanici sau turtite dulci basarabene
Mai întâi se pregătește amestecul de condimente: nucșoara, coriandru și cuișoare, care trebuie măcinate fin. Scorțișoara este deja sub formă de pudră. Se topește zahărul, la foc mic, până ce devine arămiu și se adaugă și plicul de zahăr caramel (cine...
Desert bezele Panda
Albușurile se mixează cu sarea și când încep să ia volum, se adaugă zeama de lămâie și apoi zahărul pudră, treptat, câte o lingură. Se mixează întruna, până ce compoziția se leagă tare, este lucioasă și nu se mai simte zahărul. Atunci...
Desert clatite japoneze
Se separă albușurile de gălbenușuri, fără să se amestece deloc și apoi se mixează un minut, după care se adaugă un praf de sare extrafină. Când albușurile au început să ia volum, se adaugă treptat zahărul tos și cel vanilinat, până ce compoziția ajunge la...
Desert bezele cu nuca de cocos
Albușurile se separă cu atenție de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare extrafină, până ce iau volum. Atunci se adaugă treptat, puțin câte puțin, zahărul pudră și cel vanilinat și se mixează întruna, până ce se obține o compoziție bine legată...
Desert pandispan pufos cu nectarine
Nectarinele se spală, se șterg și se feliază, feliile având o grosime de 8-9 mm, maxim 1 cm. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu praful de sare, până ce cresc în volum. Atunci se adaugă treptat zahărul tos și zahărul vanilinat, iar când...
Desert chec cu nuci si merisoare
Nucile rumenite în prealabil se mărunțesc și se lasă în așteptare. Se separă albușurile de gălbenușuri. Se mixează albușurile cu un praf de sare extrafină și când încep să ia volum, se adaugă treptat zahărul pudră și cel vanilinat. Se continuă...
Desert tortul Fructele marii
Mai întâi se face blatul, de preferință cu o zi înainte. Pentru aceasta se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu praful de sare, până ce ia volum, după care se adaugă treptat zahărul tos și cel vanilinat. Când...
Crema de ciocolata alba, cu mascarpone si unt
Ciocolata albă se mărunțește și se topește la bain-marie. Când este gata, se ia de pe sursa de căldură și se lasă să se mai răcorească puțin. Între timp se mixează untul, cam 2 minute. Se adaugă treptat mascarpone în unt și se mai mixează încă 2-3...
Desert tarta cu branza dulce, nectarine si afine
Mai întâi se face aluatul, chiar cu o zi înainte, dacă este cazul. Se mixează bine zahărul cu: untul rece, zahărul vanilinat, sarea și oul. După ce se dizolvă zahărul, se încorporează treptat făina și când aluatul este legat, se pune într-o folie de...
Desert crema de mascarpone cu fructe, la pahar
Crema de mascarpone cu frișcă se prepară destul de repede și ușor, după rețeta: https://www.bucataras.ro/retete/crema-de-mascarpone-cu-frisca-pentru-torturi-si-prajituri-93635.html Se pregătesc fructele pentru desert: spălare, decojire, feliere. Se pun câte 2-3...
Desert tort Licori, culori - Reteta nr. 800
Pentru blat, se separă mai întâi albușurile de gălbenușuri. Se mixează albușurile cu sarea, iar apoi se adaugă treptat, puțin câte puțin, zahărul tos și cel vanilinat. Se continuă mixarea și se adaugă, pe rând, gălbenușurile. Când compoziția a luat...
Crema de mascarpone cu frisca, pentru torturi si prajituri
Mai întâi se face frișca, din smântână grasă, naturală, ținută anterior la rece. Se mixează smântâna cu un praf de sare, după care se adaugă treptat zahărul vanilinat și apoi zahărul pudră. Se continuă mixarea până ce zahărul nu se mai...
Desert tortulet cu doua creme, afine si ciocolata
Pentru crema patisieră se amestecă: zahărul tos, zahărul vanilinat, sarea, amidonul și gălbenușurile. Se adaugă treptat laptele. Se omogenizează compoziția și apoi se dă la foc mic, amestecându-se întruna, ca să nu se prindă de fundul vasului, până ce se...
Desert clatite cu banane si crema de ciocolata
Pentru clătite, se amestecă mai întâi ingredientele solide: făina, zahărul, sarea, zahărul vanilinat, bicarbonatul. Se adaugă apoi coaja răzuită de limetă și oul, după care se toarnă treptat laptele, puțin câte puțin. Când compoziția este omogenă,...
Desert turtite impletite, cu magiun
Pentru aluat se amestecă smântâna cu: oul, zahărul, sarea și vanilia. Când zahărul s-a dizolvat și compoziția este omogenă, se adaugă treptat făina amestecată cu praful de copt. Va rezulta un aluat moale care trebuie lăsat ”să se odihnească” timp de 20...
Desert clatite cu buline de ciocolata
Se amestecă mai întâi ingredientele solide (făina, sarea, zahărul, vanilia, coaja răzuită de limetă, bicarbonatul de sodiu) și apoi se adaugă oul și laptele, puțin câte puțin. Se mixează compoziția până ce devine omogenă, fără cocoloașe, iar zahărul se...
Desert tortulet inimioara, din ciocolata si martipan
Marțipanul se frământă puțin, cu mâinile unse cu ulei de alune de pădure (sau de cocos), după care se întinde cu sucitorul o foaie cu grosimea de 4-5 mm. Se face un șablon din carton, sub formă de inimioară, atât cât să încapă în tava pentru...
Tortulet cu fructe
Mai întâi se face crema mousseline (care este o cremă patisieră în care se adaugă unt). Se amestecă mai întâi ingredientele solide (zahărul și amidonul alimentar) și apoi se adaugă cele patru gălbenușuri. Se mixează aceste ingrediente și apoi se...
Desert gogosi melc, cu mere si scortisoara
Se pune făina amestecată cu sarea în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijloc, unde se pun: drojdia fărâmițată, zahărul, ouăle și vanilia. Se adaugă laptele cald, puțin câte puțin, mai întâi până ce se...
Desert crema de vanilie si capsuni, la cupe
Se amestecă ingredientele solide (zahărul tos, amidonul alimentar, vanilia și sarea extrafină) și se adaugă apoi gălbenușurile. Se amestecă bine, pentru omogenizare și apoi se adaugă laptele. Se mixează, până ce se dizolvă zahărul. Se dă compoziția la bain-marie, la foc...