În pragul verii, când începem să ne răsfățăm cu multe fructe și legume proaspete, vă propun un meniu de post, cu trufandale de sezon, după opinia unora, mai bun decât unul cu carne.
Se aleg cartofi noi, mici de preferință, pentru a fi preparați întregi. Se curăță, se spală și se fierb cartofii întregi.
Între timp, se spală, se zvântă și se taie mărarul.
Varza se curăță de foile exterioare, se spală și se taie fin, după care se ține 10 minute în apă cu sare și oțet. După acest interval de timp, se strecoară și se amestecă ușor cu o parte din mărarul tăiat fin.
Când cartofii au fiert, se strecoară de apă și se pun la prăjit la foc mic, într-o tigaie cu ulei încins, până se rumenesc frumos.
Se servesc calzi, cu salată de varză nouă alături.
1
Alegeți pentru acest fel de mâncare, mai ales cartofi mici (de preferință, roz) care sunt mai aspectuoși, mai dulci și se pot fierbe și prăji întregi.
2
Nu țineți cartofii la fiert mai mult decât este cazul (fierb repede).
3
Încingeți uleiul înainte de a pune cartofii la prăjit în tigaie, iar apoi faceți focul mic, ca să nu-i ardeți.
4
Salata de varză este foarte bună, dacă este asortată cu mărar.