Pentru micul dejun, frigănele cu cașcaval, moi, consistente, calde, bune și mai ales, ușor de făcut.
Se răzuie fin parmezanul.
Se bat ouăle, cu sare și piper.
Se înmoaie feliile de pâine pe ambele fețe, în ouăle bătute și apoi se prăjesc ușor, nu definitiv, la foc mic, în tigaia cu ulei încins.
Se pune câte o felie de cașcaval pe două friganele, iar pe celelalte două se pune parmezan răzuit.
Se pun din nou feliile în tigaie, pe aragaz, la foc mic, cu partea cu cașcaval deasupra.
Când cașcavalul se topește și se impregnează în pâine, friganelele sunt gata.
Se servesc calde, cu roșii tăiate felii.
1
Îmbibați bine pâinea în ou, ca să fie consistentă și gustoasă.
2
Nu puneți pâinea la prăjit, decât după ce uleiul este încins.
3
Prăjiți la foc mic și nu definitiv, pentru că veți pune din nou friganelele în tigaie, la prăjit, după ce le veți asorta cu cașcavalul.
4
Friganelele trebuie să fie bine rumenite, nu arse, așa că prăjiți-le la foc mic.
5
Dacă nu vreți să răzuiți cașcavalul, se pot folosi doar felii, pentru că rezultatul este același.