Andra_Constantinescu

6

Bucataras
Chef

Comuna Mosoaia

Bucataras din 08.12.2014

RETETE636
PRIETENI243
Retete

Ciorba de perisoare si cartofi acrita cu bors

In Ciorbe la 14 Oct 2016

Tija de apio se spala si se taie in doua. Ardeiul se curata de seminte, se spala si se taie marunt. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie marunt. Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Legumele se pun la fiert in 1,5 l apa impreuna cu putina sare pentru 5-10 minute,...

Ardei umpluti cu carne de porc in sos de rosii

In Porc la 12 Oct 2016

Ardeii se spala si li se indeparteaza coada si semintele cu ajutorul unui cutit, taind circular in jurul cozii si avand grija ca acestia sa ramana intregi. Intr-un castron se pun carnea tocata, orezul spalat, ceapa curatata de foi, spalata si taiata marunt, ouale, putina sare, putin piper...

Salata de varza

In Salate la 12 Oct 2016

Se spala varza alba si se taie julienne, apoi se procedeaza la fel si cu cea rosie. Morcovul se spala, se curata de coaja si se da pe razatoarea mare. Ceapa alba se curata de foi, se spala si se taie julienne. Se freaca legumele cu putina sare, dupa care se adauga otetul balsamic,...

Placinta rustica cu mere

In Dulciuri la 9 Oct 2016

Merele curatate de coaja si seminte se dau prin razatoarea mare a robotului de bucatarie, apoi se calesc impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama pe care acestea o lasa. La final se adauga scortisoara si se amesteca, apoi se lasa sa se racoreasca. Se freaca untura solida cu zaharul,...

Reteta de dovleac placintar conservat pentru iarna

In Conserve la 7 Oct 2016

Iata cum se prepara Reteta de dovleac placintar conservat pentru iarna Dovleacul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare si se pune la fiert impreuna cu zaharul, amestecand din cand in cand. Daca, dupa ce zeama lasata de dovleac scade, acesta nu este inca fiert bine, se mai adauga...

Foietaj impletit cu dovleac placintar

In Dulciuri la 7 Oct 2016

Se decongeleaza aluatul de foietaj. Dovleacul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare si se pune la fiert impreuna cu zaharul, amestecand din cand in cand. Daca, dupa ce zeama lasata de dovleac scade, acesta nu este inca fiert bine, se mai adauga 100 ml apa si se fierbe in...

Muraturi taranesti

In Muraturi la 6 Oct 2016

Se spala toate legumele, morcovul si sfecla rosie spalandu-se dupa ce au fost curatate de coaja. La castraveti se indeparteaza capetele. Morcovul se taie in bucati mai mici, la fel si sfecla rosie. Conopida se rupe in buchetele mai mici. Se aseaza legumele uniform in borcan. Se...

Sandvisuri cu omleta si bacon

In Sandvisuri la 28 Sep 2016

Intr-un castron, drojdia se freaca cu zaharul, iar dupa ce s-a diluat se adauga apa calduta, circa 250 g de faina si o lingurita de sare. Se amesteca totul, incorporand treptat toata faina, iar pentru a face asta mai usor se ung mainile din cand in cand cu ulei.  Se formeaza o bila, care se...

Waffe cu aroma de portocala

In Dulciuri la 24 Sep 2016

Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare. Se adauga faina, praful de copt, laptele, untul topit si coaja rasa de portocala. Se mixeaza totul, rezultand un aluat gros. Se unge forma de waffe cu untura si se pune la flacara aragazului pentru a se incinge. Se toarna un polonic de aluat in...

Waffe cu cascaval si ardei copt

In Aperitive / Garnituri la 22 Sep 2016

Intr-un castron se pun ouale, putina sare, iaurtul, apa minerala, uleiul, faina si praful de copt si se mixeaza. Se adauga cascavalul ras si ardeiul copt (in otet) taiat bucatele. Se incorporeaza in aluat si daca este necesar se mai adauga faina. Forma pentru waffe se unge cu ulei (dar mai...

Varza cu carnati si ardei copt

In Porc la 21 Sep 2016

Varza se curata de primele 2-3 foi (daca sunt deteriorate sau ofilite), se spala, se taie pe jumatate, apoi se taie marunt. Carnatii se taie in felii si se calesc in ulei intr-o cratita. Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Ardeiul  gras se curata de cotor si seminte, se...

Prajitura cu pere si branza de vaci

In Prajituri la 16 Sep 2016

Se incepe cu umplutura de pere, astfel: perele curatate de coaja si seminte se spala, se dau pe razatoarea mare si se calesc impreuna cu zaharul pana cand scad. Se lasa sa se racoreasca, apoi se amesteca cu o lingurita de scortisoara. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se...

Zarzavat pentru iarna cu rosii si ardei

In Conserve la 14 Sep 2016

Se spala rosiile, se taie in sferturi si li se indeparteaza coditele, apoi se dau prin robot si se pun intr-un tuci mare. Ardeiul se curata de seminte si cotor, se spala, se taie in bucati mari, se da prin robot si se pune peste rosii. Se pune tuciul la fiert, iar dupa ce scad legumele, se...

Dulceata de prune

In Dulceata / Gem la 9 Sep 2016

Se pune apa la fiert intr-o cratita mare, iar intre timp se spala prunele. Cand apa da in clocote, se oparesc prunele, putine cate putine, tinandu-le cateva minute in apa fierbinte, apoi se scot  pe o tava si se lasa sa se raceasca. Zaharul se fierbe in 2,5 l apa pana cand se leaga, iar...

Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb

In Aperitive / Garnituri la 6 Sep 2016

Carnea de porc se spala, se taie cubulete si se toaca la robotul de bucatarie. Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Usturoiul se curata de foi, se spala si se preseaza. Painea se inmoaie in apa, apoi se stoarce. Intr-un castron se pun carnea, putina sare, ceapa, usturoiul, putin...

Pate de ficat de iepure

In Aperitive / Garnituri la 23 Aug 2016

Carnea se spala bine si se indeparteaza pielitele si grasimile de pe ea. Ceapa si cateii de usturoi se curata de foi si se spala. Intr-un vas se pune carnea la fiert impreuna cu ceapa, usturoiul, foile de dafin, boabele de piper negru (pe care ar fi mai bine sa le puneti dupa ce luati...

Salata Caprese

In Salate la 20 Aug 2016

Din feliile de paine alba se decupeaza 6 stelute, care se prajesc la grill. Rosiile se spala si se taie felii subtiri, indepartand capetele. Mozzarella se taie in felii groase, apoi se decupeaza 7 stelute din ele. Se mai taie cateva cubulete din restul de mozzarella. Pe o farfurie se...

Ciorba de burta de vita

In Ciorbe la 19 Aug 2016

Se fierbe osul intr-o cratita cu 2,5 l apa, se indeparteaza spuma si se adauga tija de apio (spalata si taiata in doua), un morcov (curatat de coaja si spalat), o ceapa (curatata de foi si spalata) si putina sare. Se spala foarte bine burta de vita cu apa rece si se pune sa fiarba impreuna cu...

Castraveti la saramura

In Muraturi la 18 Aug 2016

Castravetii se spala si se taie la capete. Mararul se spala. Intr-un borcan mare (cu capaciatea de 4,25 l) se pun castravetii, mararul, sarea grunjoasa si apa, dupa nevoie.  Capacul se pune doar de forma la borcan pentru ca daca il infiletati se va crea o presiune prea mare. Se pune...

Mancare de teci cu coaste de porc si sunca afumata

In Porc la 17 Aug 2016

Coastele se spala si se portioneaza. Sunca afumata se spala si se taie cubulete. Atat coastele cat si sunca afumata se calesc in circa 100 ml ulei. Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Tija de apio se spala si se taie feliute. Ardeiul gras se curata de cotor si seminte, se...

Ciorba de baby hering

In Ciorbe la 16 Aug 2016

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie cubulete. Ardeiul gras se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt. Se fierb aceste legume intr-o oala cu 2-3 l apa, 3 linguri de ulei si putina sare.   Dupa ce s-au fiert...

Cuib de bufnite

In Mancare copii la 15 Aug 2016

Castravetele se curata de coaja, se spala si se taie marunt. Ardeiul curatat de seminte se spala si se taie marunt. Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Aceste legume se freaca cu putina sare si se lasa sa iasa apa din ele. Rosiile se spala, se taie un capac la baza lor, dupa...

Mancare de mazare cu pipote si inimi de pui, reteta gustoasa pe placul tuturor

In Pui la 14 Aug 2016

Cum se prepara Mancare de mazare cu pipote si inimi de pui, reteta gustoasa pe placul tuturor: Pipotele si inimile de pui se spala si se pun sa se inabuse in ulei cu o cescuta de apa si putina sare.  Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Ardeiul gras se curata de cotor si...

Dovlecei umpluti cu piept de pui si teci de fasole

In Pui la 13 Aug 2016

Se pune o cratita cu apa la foc impreuna cu o lingurita de sare. Se indeparteaza moatele de la teci, se spala si se pun in apa clocotita. Se lasa acolo circa jumatate de minut, apoi se scot si se lasa sa se raceasca. Pieptul de pui se spala, se taie bucati mari si se toaca la robotul de...

Briose cu fructe de padure

In Dulciuri la 12 Aug 2016

Fructele de padure se spala si se lasa sa se scurga de apa. Se topeste untul si se lasa sa se raceasca. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se mixeaza ouale impreuna cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat pana cand compozitia isi mareste considerabil volumul. Se...

Desert tort cu fructe de padure

In Torturi la 11 Aug 2016

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie.  Intr-un alt vas se mixeaza frisca, apoi peste ea se pune compozitia cu branza si se omogenizeaza. Se inmoaie 7 piscoturi in siropul din compotul de struguri si se...

Galuste cu prune

In Dulciuri la 7 Aug 2016

Cartofii curatati de coaja si taiati cubulete se pun la fiert in apa cu o lingurita de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca se adauga si batonul de scortisoara.  Pesmetul se prajeste in unt intr-o tigaie si se amesteca continuu pana cand pesmetul devine auriu. Se adauga 125 g zahar si o...

Tort cu jeleu de mure

In Torturi la 3 Aug 2016

Blat: Biscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie si se amesteca cu untul topit. Pe un platou se pune un inel de 22 cm si se aseaza biscuitii, presandu-i bine. Se pune platoul in frigider. Crema: Se pune o cratita cu apa la foc. Se amesteca zaharul, faina, esenta de vanilie...

Tarta cu loboda

In Aperitive / Garnituri la 30 Iul 2016

Intr-un castron, drojdia se freaca impreuna cu zaharul pana cand se dizolva. Se adauga laptele cald si o mana de faina. Se amesteca si se lasa sa creasca, acoperind castronul cu o folie. Dupa ce maiaua a crescut, peste aceasta se adauga restul de lapte cald, restul de faina (treptat) si sarea. Se...

Ciuperci umplute cu salam si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 30 Iul 2016

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Ciupercile se spala, iar coditele se toaca. Salamul se taie cubulete. Ceapa, coditele de ciuperci si salamul se calesc intr-o tigaie cu 3 linguri de ulei de masline, cu putina sare. Se adauga...

Afisate 271 - 300 din 636 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Îmbracă-te frumos (cearşaful bordo se potriveşte de minune cu broşa aia mare, neagră), pune-ţi pe cap cununa de frunze de dafin (găseşti o pungă plină în bucătărie ) şi şlapii cu blăniţă în picioare. Eşti gata? Acum ieşi pe balcon şi salută-ţi supuşii!

 
 
 
Retete preferate
Tarta cu dovleac

Voturi:29

Humus cu avocado

Voturi:30

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

ieri la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

ieri la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

ieri la 17:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]