M-am gandit sa fac ceva diferit si am profitat de ocazie ca am avut si forma de waffe de la o prietena, asa ca mi-a venit ideea sa prepar acest aperitiv, care a fost foarte bun, dar parca mi-ar fi placut sa iasa un pic mai dulce, dupa gustul meu. Se poate servi, insa, cu ketchup dulce.
Daca aveti o forma noua din fonta pentru waffe (sau orice alta forma: de faguri, nuci, ciuperci etc) va recomand sa o ungeti cu untura pentru ca asa nu va mai lipi; cu ulei merge mai greu. Eu m-am chinuit cu ulei pentru ca am uitat ca se unge mai bine cu untura, deci DE RETINUT!
Intr-un castron se pun ouale, putina sare, iaurtul, apa minerala, uleiul, faina si praful de copt si se mixeaza. Se adauga cascavalul ras si ardeiul copt (in otet) taiat bucatele. Se incorporeaza in aluat si daca este necesar se mai adauga faina.
Forma pentru waffe se unge cu ulei (dar mai bine cu untura, daca aveti) si se incinge la flacara aragazului. Se toarna un polonic din aluat in forma si se coace pe ambele parti. Se desprinde waffa cu ajutorul unui cutit pentru friptura sau a unei furculite. Marginile inestetice ale waffei se pot taia cu o foarfeca. Se procedeaza la fel si cu restul aluatului pana cand se termina.
Waffele cu cascaval si ardei copt se pot servi ca atare sau cu ketchup dulce.