Zacusca de fasole cu naut si ardei copt

de Andra_Constantinescu in Conserve, 25 Oct 2016 | 3992 vizualizari

 

Este o varianta rapida de zacusca de fasole, aromata cu ardei copt.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ceapa;
  • 200 ml ulei;
  • sare;
  • 4 conserve de 420 g de fasole alba;
  • o conserva de 420 g de fasole rosie;
  • o conserva de 400 g de naut;
  • 750 g ardei Kapia copt, curatat de coaja si seminte;
  • 600 g rosii intregi, conservate in suc propriu;
  • doua foi de dafin;
  • cateva boabe de piper negru;
  • o lingurita de boia de ardei dulce;
  • putin cimbru uscat;
  • putin maghiran uscat.
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de fasole cu naut si ardei copt:

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca, dupa care se caleste in ulei cu o lingurita rasa de sare pana cand devine aurie.

Se adauga conservele de fasole si naut cu tot cu zeama si se tin la foc in continuare pana cand mai scade din lichid, amestecand din cand in cand.

Ardeiul copt, curatat de coaja si seminte si rosiile intregi, conservate in suc propriu, se dau prin robotul de bucatarie, dupa care se pun peste fasole impreuna cu doua foi de dafin, cateva boabe de piper negru si o lingurita de boia de ardei dulce. Se fierb in continuare pana cand zacusca se leaga, iar la final se adauga putin cimbru uscat si putin maghiran uscat. Se potriveste apoi de sare si se pune fierbinte in borcane de 400 g.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se aseaza borcanele intr-o tava cu apa calda, dupa care se introduce tava la cuptor timp de 30-40 de minute. Borcanele se lasa sa se raceasca in cuptor sau se baga intr-o patura. Dupa ce s-au racit complet se pot depozita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de fasole cu naut si ardei copt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete