Pentru reteta m-am inspirat de La Ancuta, dar parca tot prajitura ei a fost mai buna, probabil pentru ca a ei a fost cu mere si a fost mai aromata, iar la ea nici nu am sesizat branza, deci depinde de ingredientele folosite. Cred ca ea a folosit si o tava mai mare, dar mie mi s-a parut aluat insuficient pentru o tava mare, asa ca am pus aluatul intr-o tava mai mica, iar stratul de branza a fost automat mai gros.
Se incepe cu umplutura de pere, astfel: perele curatate de coaja si seminte se spala, se dau pe razatoarea mare si se calesc impreuna cu zaharul pana cand scad. Se lasa sa se racoreasca, apoi se amesteca cu o lingurita de scortisoara.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se pregateste aluatul, amestecand toate ingredientele cu mana pana cand se obtine o compozitie nisipoasa.
Intr-o tava unsa cu unt se pune 3/4 din aluat si se apasa bine cu podul palmei.
Se pregateste crema de branza, astfel: se mixeaza untul moale pana cand devine cremos, apoi se adauga zaharul si esenta de pere. Se mixeaza, apoi se incorporeaza ouale, unul cate unul, dupa care se adauga branza si praful de budinca si se omogenizeaza.
Peste aluatul din tava se adauga umplutura de pere, apoi crema de branza, iar la final aluatul ramas, presarandu-l pe deasupra. Se introduce tava la cuptor pana cand prajitura se rumeneste frumos.