Muraturi taranesti

de Andra_Constantinescu in Muraturi, 6 Oct 2016 | 30102 vizualizari

 

Muraturile taranesti, zic eu, trebuie sa fie nelipsite de la noi din camara, mai ales ca sunt tare bune servite cu mancare de fasole.

 

INGREDIENTE

  • 150 g varza alba;
  • 150 g varza rosie;
  • 200 g sfecla rosie;
  • 300 g conopida;
  • 3 castraveti;
  • un ardei Kapia verde;
  • un gogosar;
  • 3 morcovi;
  • o legatura de telina (7-8 fire);
  • 1100 g gogonele;
  • 4 linguri rase de sare grunjoasa (daca mai este necesar se mai adauga);
  • apa cat cuprinde;
  • un borcan de 4250 ml.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muraturi taranesti:

Se spala toate legumele, morcovul si sfecla rosie spalandu-se dupa ce au fost curatate de coaja.

La castraveti se indeparteaza capetele.

Morcovul se taie in bucati mai mici, la fel si sfecla rosie.

Conopida se rupe in buchetele mai mici.

Se aseaza legumele uniform in borcan. Se formeaza cate un rand care sa aiba cat de cat din toate legumele, apoi se pun 1-2 fire de telina peste ele si se continua tot asa, terminand cu firele de telina. Se adauga sarea grunjoasa, iar la final se umple borcanul cu apa. Se pune capacul la borcan si se zguduie pentru a se distribui sarea prin el. Dupa aceea, capacul se lasa infiletat mai lejer deoarece se va crea presiune mare in borcan atunci cand legumele se vor mura. Se repeta zguduirea aceasta a borcanului de 2-3 ori intr-o saptamana pentru ca sarea sa patrunda in legume si sa nu se depuna. Daca considerati ca mai este necesar, se mai adauga sare. In general, intr-o saptamana sau doua, muraturile taranesti se pot servi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi taranesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Valclaudia 1

08.04.2017, 09:48

imi lasa gura apa!

IonelBonda71 1

31.08.2020, 11:17

Aceste muraturi nu se pot servi intr-o saptamina sau doua. Ca sa se mureze au nevoie de 4-6 sptamini in functie de temperatura.

ConstantaStoian58 1

31.08.2020, 12:16

Mi se pare ca e cam multa sare. Proportia normala este de 1lingura sare/1l apa. Chiar daca borcanul are capacitatea de 4,250l, umplandu-l cu legume nu mai incap 4l de apa ci probabil vreo 2l, asa ca trebuie facuta separat saramura cu 1lingura sare/1l apa, altfel muraturile vor fi excesiv de sarate. Eu as mai adauga cativa catei de usturoi, 1-2 fire de marar uscat si 1-2 ardei iuti.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogonele în saramură