Muraturile taranesti, zic eu, trebuie sa fie nelipsite de la noi din camara, mai ales ca sunt tare bune servite cu mancare de fasole.
Se spala toate legumele, morcovul si sfecla rosie spalandu-se dupa ce au fost curatate de coaja.
La castraveti se indeparteaza capetele.
Morcovul se taie in bucati mai mici, la fel si sfecla rosie.
Conopida se rupe in buchetele mai mici.
Se aseaza legumele uniform in borcan. Se formeaza cate un rand care sa aiba cat de cat din toate legumele, apoi se pun 1-2 fire de telina peste ele si se continua tot asa, terminand cu firele de telina. Se adauga sarea grunjoasa, iar la final se umple borcanul cu apa. Se pune capacul la borcan si se zguduie pentru a se distribui sarea prin el. Dupa aceea, capacul se lasa infiletat mai lejer deoarece se va crea presiune mare in borcan atunci cand legumele se vor mura. Se repeta zguduirea aceasta a borcanului de 2-3 ori intr-o saptamana pentru ca sarea sa patrunda in legume si sa nu se depuna. Daca considerati ca mai este necesar, se mai adauga sare. In general, intr-o saptamana sau doua, muraturile taranesti se pot servi.