Galuste cu prune

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 7 Aug 2016 | 10858 vizualizari

 

Ma intrebam ce poate sa iasa din cartofi cu prune si a iesit ceva dulce in final.
Mie mi s-au parut destul de bune galustele, dar daca le vreti mai dulci puteti sa puneti zahar si in compozitia de cartofi. 
Pesmet a mai ramas destul de mult, asa ca as zice ca puteti sa puneti si 100 g si in cazul acesta puteti reduce si cantitatea de zahar.
Pentru reteta m-am inspirat de la Jamila Cuisine.

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi curatati de coaja si taiati cubulete;
  • o lingurita sare;
  • un baton de scortisoara;
  • 25 g unt;
  • 150 g pesmet;
  • 125 g zahar;
  • o lingurita de pudra de scortisoara;
  • 8 prune (sau mai multe, in functie de cat de mari faceti galustele) + doua linguri zahar;
  • un ou;
  • o lingura ulei;
  • 175 g faina sau cat cuprinde;
  • apa.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Cartofii curatati de coaja si taiati cubulete se pun la fiert in apa cu o lingurita de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca se adauga si batonul de scortisoara. 

Pesmetul se prajeste in unt intr-o tigaie si se amesteca continuu pana cand pesmetul devine auriu. Se adauga 125 g zahar si o lingurita de pudra de scortisoara si se amesteca in continuare, la foc mic 1-2 minute. Se transfera continutul tigaii intr-un alt vas si se lasa sa se raceasca.

Prunele se spala, li se scot samburii si se amesteca cu cele doua linguri de zahar.

Dupa ce cartofii au fiert, se pun intr-o strecuratoare, se clatesc cu apa rece si se lasa sa se raceasca. Dupa aceea, se paseaza si se amesteca cu putina sare, un ou, o lingura de ulei si faina cat cuprinde astfel incat sa iasa un aluat omogen si usor lipicios. 

Se pune o oala cu apa la foc.

Cu mainile pline de faina se aplatizeaza o parte din aluat, se pune o pruna in mijloc si se impatureste in el, formand o bila. Se procedeaza tot asa pana cand se termina aluatul.

In apa clocotita se adauga galustele, cate 2-3 pe rand, si se lasa sa fiarba. Sunt gata atunci cand se ridica la suprafata. Se scot din apa si se dau prin pesmet. 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Meea 1

10.08.2016, 23:28

ce bine arata

tina58 1

14.08.2016, 10:10

Abia astept sa fac si eu. Eu fierb cartofii in coaja ca sa nu traga prea multa apa. Am incercat si ca tine dar e mai bine daca sunt in coaja.

Rahela Velicu 1

13.07.2021, 14:54

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune (fara cartofi)