Am vazut aici pe site acest gen de impletitura si am zis sa-l incerc si eu. Nu cred ca mi-a iesit perfect, dar a iesit frumos. Si cum e toamna, umplutura trebuia neaparat sa fie de sezon, asa ca am ales dovleacul placintar, de care unii se feresc, dar va spun eu ca este foarte bun, mai ales daca puneti zahar suficient si adaugati o lingurita de pudra de scortisoara. Daca va place, puteti adauga si putin ghimbir.
Se decongeleaza aluatul de foietaj.
Dovleacul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare si se pune la fiert impreuna cu zaharul, amestecand din cand in cand. Daca, dupa ce zeama lasata de dovleac scade, acesta nu este inca fiert bine, se mai adauga 100 ml apa si se fierbe in continuare pana cand scade din nou. Se lasa apoi sa se racoreasca, dupa care se adauga pudra se scortisoara.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se desface aluatul de foietaj, se imparte vizual in 3 parti egale si se taie fasii late de 1-2 cm (se pot taia si drept, dar si oblic) in partile laterale, la mijloc punand apoi dovleacul placintar. Se impatureste dovleacul in foietaj, punand fasiile una peste alta alternativ. Se transfera cu grija foitajul pe o hartie de copt. Se unge cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte, apoi se presara zahar peste el. La fel se procedeaza si cu celalalt aluat de foietaj, numai ca pe celalalt l-am impartit in doua, rezultand doua foietaje impletite mai mici, si am taiat oblic fasiile.
1
Puteti incerca sa transferati foietajul intai pe o foaie de copt si sa il impletiti direct pe ea pentru ca astfel va fi mai usor sa il puneti umplut in tava.