Foietaj impletit cu dovleac placintar

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 7 Oct 2016 | 5572 vizualizari

 

Am vazut aici pe site acest gen de impletitura si am zis sa-l incerc si eu. Nu cred ca mi-a iesit perfect, dar a iesit frumos. Si cum e toamna, umplutura trebuia neaparat sa fie de sezon, asa ca am ales dovleacul placintar, de care unii se feresc, dar va spun eu ca este foarte bun, mai ales daca puneti zahar suficient si adaugati o lingurita de pudra de scortisoara. Daca va place, puteti adauga si putin ghimbir.

 

INGREDIENTE

  • doua pachete de aluat de foietaj (450 g/ bucata);
  • 500 g dovleac placintar curatat de coaja si seminte;
  • 300 g zahar (sau dupa gust);
  • 100 ml apa (daca este necesar);
  • o lingurita de pudra de scortisoara;
  • un galbenus + o lingura de lapte pentru uns;
  • doua linguri de zahar pentru presarat pe deasupra.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj impletit cu dovleac placintar:

Se decongeleaza aluatul de foietaj.

Dovleacul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare si se pune la fiert impreuna cu zaharul, amestecand din cand in cand. Daca, dupa ce zeama lasata de dovleac scade, acesta nu este inca fiert bine, se mai adauga 100 ml apa si se fierbe in continuare pana cand scade din nou. Se lasa apoi sa se racoreasca, dupa care se adauga pudra se scortisoara.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se desface aluatul de foietaj, se imparte vizual in 3 parti egale si se taie fasii late de 1-2 cm (se pot taia si drept, dar si oblic) in partile laterale, la mijloc punand apoi dovleacul placintar. Se impatureste dovleacul in foietaj, punand fasiile una peste alta alternativ. Se transfera cu grija foitajul pe o hartie de copt. Se unge cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte, apoi se presara zahar peste el. La fel se procedeaza si cu celalalt aluat de foietaj, numai ca pe celalalt l-am impartit in doua, rezultand doua foietaje impletite mai mici, si am taiat oblic fasiile. 

TIPS-URI

1

Puteti incerca sa transferati foietajul intai pe o foaie de copt si sa il impletiti direct pe ea pentru ca astfel va fi mai usor sa il puneti umplut in tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj impletit cu dovleac placintar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa