Dulceata de prune

de Andra_Constantinescu in Dulceata / Gem, 9 Sep 2016 | 6100 vizualizari

 

A iesit o dulceata tocmai buna de intins pe paine in sensul ca nu este nici prea lichida, nici prea tare. Perfecta - as putea spune :D
Am umplut 24 de borcane de 400 g.

 

INGREDIENTE

  • 12 kg prune Stanley;
  • apa pentru oparit prunele;
  • 5 kg zahar;
  • 2,5 l apa pentru sirop.
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de prune:

Se pune apa la fiert intr-o cratita mare, iar intre timp se spala prunele. Cand apa da in clocote, se oparesc prunele, putine cate putine, tinandu-le cateva minute in apa fierbinte, apoi se scot  pe o tava si se lasa sa se raceasca.

Zaharul se fierbe in 2,5 l apa pana cand se leaga, iar intre timp se ia pielea de pe prune si li se scot samburii. 

Se pun prunele curatate impreuna cu siropul la fiert intr-un tuci pana cand dulceata scade si, eventual incepe sa se lipeasca de tuci. Trebuie sa ramana putin lichida. Puteti pune o lingura de dulceata pe farfurie ca sa vedeti cat de lichida va ramane dupa ce se raceste. Daca ramane prea lichida, se mai fierbe putin.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi si se umple pe jumatate o tava cu apa.

Se pune dulceata fierbinte in borcane de 400 g, li se pun capacele, apoi se baga la cuptor in tava cu apa calda timp de circa 40 de minute. Se lasa sa se raceasca in cuptor sau se baga intr-o patura pentru 2-3 zile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

CameliaR 1

10.09.2016, 10:41

Yamyyy, ce dulceata faina!

Gherca Daniela 1

10.09.2016, 11:06

RuxyRux 1

11.09.2016, 01:04

O minunatie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de prune