Eram in cautarea unei retete de prajitura cu branza pentru acest week-end. Vroiam sa fie ceva cu blat pufos si visine. Cand am dat peste aceasta reteta la Criss am zis sa o incerc si eu. A iesit divina, peste asteptarile mele si nu ne mai puteam dezlipi de langa tava. Macar o data trebuie sa o incercati. Multumesc pentru reteta Criss.
Prima data spalam visinele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs.
Blatul:
Ouale le mixam spuma cu un praf de sare si zahar.
Adaugam uleiul, laptele si extractul de vanilie.
Praful de copt il amestecam cu faina si le incorporam treptat.
Ungem o tava mare de aragaz cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.
Turnam jumatate din compozitia de blat si o introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 12 minute.
Umplutura:
Amestecam branza cu zaharul, ouale, coaja de lamaie, extractul de vanilie si le mixam bine.
Scoatem blatul din cuptor, intindem crema de branza, apoi asezam visinele care le trecem mai intai prin pesmet.
Restul de blat il turnam uniform peste prajitura.
Reintroducem tava in cuptor pana prajitura prinde o culoare rumena deasupra, cam 35-40 de minute dureaza.
Cand este gata o scoatem si o lasam sa se raceasca.
Se pudreaza cu zahar si servim.
Pofta buna!