Ciorba de perisoare si cartofi acrita cu bors

de Andra_Constantinescu in Ciorbe, 14 Oct 2016 | 5732 vizualizari

 

Este o ciorba tare buna, acrisoara, iar fetita mea o adora.

 

INGREDIENTE

  • Pentru ciorba:
  • o tija de apio;
  • un ardei gras;
  • un morcov;
  • o ceapa;
  • 1,5 l apa;
  • doi cartofi (250 g);
  • 4 linguri de suc de rosii;
  • un fir mare de leustean;
  • o lingurita de Bors Magic;
  • un varf de lingurita de amestec de ierburi (maghiran, patrunjel, rozmarin, cimbru);
  • sare.
  • Pentru perisoare:
  • 250 g carne tocata de porc;
  • o ceapa;
  • un ou;
  • putina sare;
  • putin piper macinat;
  • o lingurita de boia de ardei dulce.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare si cartofi acrita cu bors:

Tija de apio se spala si se taie in doua.

Ardeiul se curata de seminte, se spala si se taie marunt.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie marunt.

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Legumele se pun la fiert in 1,5 l apa impreuna cu putina sare pentru 5-10 minute, apoi se adauga cartofii (curatati de coaja, spalati si taiati cubulete). Se lasa la fiert in continuare, circa 15 minute, timp in care se pregatesc perisoarele. 

Carnea tocata se amesteca cu ceapa curatata de foi, spalata si tocata, oul, putina sare, putin piper macinat si o lingurita de boia de ardei dulce (ca perisoarele sa fie mai fine se poate da amestecul prin robotul de bucatarie). Se formeaza perisoarele si se pun, rand pe rand, in apa clocotita. Se lasa sa fiarba in continuare. Se mai adauga apa daca este necear.

La final, cand carnea este fiarta, se adauga sucul de rosii, firul mare de leustean spalat, o lingurita de Bors Magic si un varf de lingurita de amestec de ierburi, dupa care se potriveste ciorba de sare.

Se serveste cu leustean proaspat tocat si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare si cartofi acrita cu bors" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Gherca Daniela 1

16.10.2016, 08:09

o ciorbita tare buna!

RuxyRux 1

18.10.2016, 22:15

O bunatate arata!

Criss 1

21.10.2016, 05:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu zeama de varza