Patricia Iordache

1

Bucataras
incepator

Bucuresti/Popesti-Leordeni

Bucataras din 27.02.2013

RETETE263
PRIETENI327
Retete

Tort "Diana si Florin"

In Torturi la 1 Mar 2013

Cum pregatim tortul Florin : Punem stafidele intr-un castronel, turnam whisky cat sa le acopere si le lasam pana in momentul folosirii. Punem intr-un vas cu fundul gros, gelatina, apa, cele 2 linguri de zahar si oul, amestecam bine. Asezam vasul pe plita si amestecam pana se dizolva zaharul...

Ciocolata de casa cu nuca prajita

In Prajituri la 1 Mar 2013

Este foarte important sa ne pregatim totul inainte de a incepe prepararea.  Asadar, punem zaharul si apa intr-o cratita de inox.  Cernem laptele praf si il punem intr-un castronel. In alt vas cernem cacao, pregatim cele 100 gr de unt pe o farfuriuta, prajim miezul de nuca si il...

Tort de fasole "batuta"

In Mancaruri de post la 28 Feb 2013

Spalam fasolea si o punem   in apa rece, de seara pana dimineata. Cand s-a facut dimineata, ne apucam de treaba. Aruncam apa in care a stat fasolea peste noapte, punem fasolea in apa rece, curata, cat sa o acopere si o punem la fiert, cu putina sare.   In acelasi timp...

Varza ungureasca

In Porc la 28 Feb 2013

Tocam marunt varza, o amestecam cu sare si o lasam de-o parte 30 min. Dupa cele 30 minute amestecam bine varza si o stoarcem foarte bine in maini, pana iese sarea si apa din ea.   Taiem cepele marunt si le calim in ulei. Peste ceapa adaugam slaninuta tocata potrivit, sare, piper si...

Rulada de porc

In Porc la 28 Feb 2013

Se intinde bucata de pulpa, se sareaza, pipereaza, se da cu boia, usturoi, se pune carnatul, bacon-ul si si ruleaza. Se leaga cu o sfoara, prima data pe lungime, apoi pe latime.   Intr-un vas de yena punem ulei, ceapa taiata rondele, morcov taiat rondele, boia, usturoi si cimbru.  ...

Cake Pops cu biscuiti si ciocolata alba

In Prajituri la 27 Feb 2013

Cum preparam:   Maruntim bine biscuitii la robot pana ce obtinem un praf fin. Adaugam crema de branza (aflata la temperatura camerei) si amestecam bine. Adaugam esenta de rom si formam bilute cat o nuca mica pe care le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt. Topim 50 gr...

Cannelloni cu carne

In Cannelloni la 27 Feb 2013

Se toaca ceapa si se pune impreuna cu carnea, la calit, intr-o tigaie cu putin ulei, amestecand incontinuu aproximativ 15 minute. Se sareaza, pipereaza dupa gust. Separat, se pune intr-o craticioara, sucul de rosii, cimbrul, apa, putina sare, 3 catei de usturoi pisati si se da intr-un clocot....

Salata orientala

In Salate la 27 Feb 2013

Spalam cartofii de pamant ii punem cu tot cu coaja in oala, adaugam apa cat sa-i acopere si ii punem la fiert. Din momentul in care incepe sa clocoteasca apa, ii lasam la fiert 30 minute. Ouale le punem si pe ele la fiert, din momentul in care apa clocoteste, 8-10 minute. Ceapa o taiem julien,...

Gogosi umplute cu dulceata de visine

In Dulciuri la 27 Feb 2013

Dizolvam drojdia in 1 ceasca apa calduta, punem 1 lingurita zahar si amestecam. Turnam amestecul in castronul in care vom face aluatul, adaugam restul de apa, uleiul, zaharul, sarea, mirodeniile, apoi adaugam faina pana ce obtinem un aluat nelipicios si moale.   Acoperim cu un prospop...

Bruschete cu avocado si rosii

In Aperitive / Garnituri la 27 Feb 2013

Feliile de paine le prajim, le frecam cu un catel de usturoi (intreg) cat sunt calde, apoi le stropim cu putin ulei de masline. Scoatem miezul din avocado, adaugam zeama de lamaie, sarea, piper, 1 lingurita de ulei de masline si pasam cu furculita sau cu mixerul. Mie imi place cu furculita pentru...

Tort cu piersici si ananas fara blat

In Torturi la 27 Feb 2013

Pui gelatina la hidratat in cantitatea de apa specificata pe plicul de gelatina. Amesteci apoi gelatina hidratata cu cele 4 linguri de zahar, adaugi cele 2 oua si pui pe foc mic, amestecand incontinuu, pana se dizolva zaharul dar fara sa ajunga la fierbere pentru ca "se taie" gelatina. Lasi la...

Tort de ciocolata

In Torturi la 27 Feb 2013

Cum preparam blatul:   Pornim cuptorul la 200 grade. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se formeaza o spuma tare. Se adauga galbenusurile, toate odata, se adauga apa si apoi faina cernuta, putin cate putin amestecand usor cu o spatula. Se toarna compozitia...

Trufe din branza feta

In Aperitive / Garnituri la 27 Feb 2013

Mixezi cele 2 tipuri de branza, adaugi ceapa tocata fin, piperul, pana obtii o pasta omogena. Dai acest amestec la frigider, pentru o ora sau peste noapte. Pregatesti 5 boluri, punand in primul bol patrunjel verde tocat, in al doilea bol boia dulce, al treilea bol semintele de susan, al...

Rulouri cu omleta si ardei copti

In Aperitive / Garnituri la 27 Feb 2013

Pregatesti 2 omlete, fiecare din 2 oua, astfel: bati 2 oua cu 3 linguri de lapte, pui sare si piper dupa gust. Pui 2 linguri de ulei in tigaie, torni amestecul de oua, dai focul la minim si acoperi tigaia cu capac timp de 2-3 minute. La fel procedezi si cu celelalte 2 oua si obtii 2...

Mini-pizza zambitoare

In Pizza la 27 Feb 2013

Cum preparam aluatul:     Punem intr-un castron faina. Incalzim putin apa, punem drojdia si zaharul. Amestecam pana se dizolva drojdia apoi turnam lichidul in mijlocul fainii. Eu folosesc o lingura cu care amestec compozitia pana observ ca incepe sa se lipeasca de aceasta si...

Clatite cu gem de caise si nuca

In Dulciuri la 27 Feb 2013

Amestecam intr-un castron, cu ajutorul unui tel, cele 3 oua intregi, faina, laptele, sifonul (apa minerala sau berea) si sarea. Acoperim vasul cu folie alimentara si dam la frigider pentru 2 ore. Amestecam din nou cu telul verificand daca aluatul are consistenta unei smantani. Ungem cu...

Friganele (Gigi-Papa)

In Dulciuri la 27 Feb 2013

Punem laptele intr-un castronel. Ouale le batem cu un praf de sare. Feliile de paine le dam una cate una prin lapte, apoi prin ou (in aceasta ordine) si le punem la prajit in ulei incins. Le scoatem cand au devenit aurii. Le asezam pe un servetel de hartie pentru a inlatura surplusul de ulei si...

Mini-tarte cu fructe

In Prajituri la 27 Feb 2013

Cum preparam aluatul:   Se amesteca margarina, zaharul, sarea, oul batut si se incorporeaza faina. Invelim aluatul in folie alimentara si il bagam la congelator pentru 20-30 minute ( nu mai mult). Dupa ce il scoatem de la congelator, impartim aluatul in 12-15 bilute egale (depinde de...

Ciorba cu slaninuta afumata (Ciorba norvegiana)

In Ciorbe la 27 Feb 2013

Punem intr-un vas, 2.5 l apa sa se incalzeasca. In alta oala punem 3-4 linguri ulei la incins.   Taiem slaninuta afumata bucatele mici si o rumenim in ulei, apoi o scoatem. Tocam ceapa, morcovul, telina, ardeiul gras si le punem in uleiul in care am rumenit slaninuta. Le calim amestecand...

Galuste cu mere

In Mancare copii la 27 Feb 2013

Curatam merele de coaja, cotor si le taiem cubulete mici. Le amestecam cu oul, apa, scortisoara, sarea si faina cat cuprinde (eu am pus cam 200-300 g). Faina e bine sa o puneti treptat pana obtineti un aluat bun pentru modelat bilute de marimea unei nuci. Se pune apa cu sare la fiert si se...

Inimioare pufoase cu scortisoara

In Prajituri la 27 Feb 2013

Separam albusurile de galbenusiri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul. Adaugam galbenusurile frecate cu ulei si amestecam totul. Separat, stingem praful de copt cu sucul de lamaie, il adaugam in compozitie, apoi punem si zaharul vanilat. Cernem faina si o punem treptat peste...

Friptura de porc fiarta

In Porc la 27 Feb 2013

Punem apa la incalzit. Taiem carnea bucati cat palma (nu palma de barbat ;) si le batem putin fara sa le rupem. Intr-o tigaie cu putin ulei rumenim carnita vreo 10 minute pe ambele parti apoi turnam totul (inclusiv uleiul) peste apa fiarta care trebuie sa acopere carnea dar nu foarte mult....

Desert prajitura cu foi, miere si crema de lamaie

In Prajituri la 27 Feb 2013

Foile:   Totul se pregateste pe foc. Se pune intr-un vas uleiul, laptele, zaharul, iar cand incepe sa fiarba se adauga mierea, ouale batute si bicarbonatul nestins, amestecand continuu. Se amesteca pana cand compozitia capata o culoare maronie. Se ia vasul de pe foc si se pune faina. Se face...

Afisate 241 - 263 din 263 retete    

Postari recente

publicat la 18.05.2014

Pasta de sardine

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Te-ai izolat de haită. Asta, în traducere liberă, înseamnă “eşti cam lefter”. Ar fi cazul să-ţi găseşti vreo caprioară sau vreun lopătar cu casă, maşină şi ceva în cont.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu prune si mascarpone

de oanapl 7

ieri la 18:33

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]