Ciorba cu slaninuta afumata (Ciorba norvegiana)

de Patricia Iordache in Ciorbe, 27 Feb 2013 | 4756 vizualizari

 

Cand am gasit aceasta reteta, m-a atras titlul ei "Ciorba norvegiana".
Citind, am realizat ca este de fapt o ciorba cu afumatura. Pe langa ingredientele trecute in reteta m-am gandit sa mai adaug si eu cate ceva si iata varianta finala.
Gustul? O sa ma pomeniti :))

 

INGREDIENTE

  • - 130 gr. slaninuta afumata;
  • - 1 ceapa;
  • - 2 morcovi potriviti;
  • - 1 telina mica;
  • - 4 cartofi potriviti;
  • - 1/2 ardei gras rosu;
  • - 130 gr. smantana;
  • - 1 ou (doar galbenusul);
  • - o mana de patrunjel tocat;
  • - 1 lingurita cimbru uscat;
  • - 1 catel mare de usturoi;
  • - 3-4 linguri ulei;
  • - sare;
  • - piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu slaninuta afumata (Ciorba norvegiana):

Punem intr-un vas, 2.5 l apa sa se incalzeasca. In alta oala punem 3-4 linguri ulei la incins.  

Taiem slaninuta afumata bucatele mici si o rumenim in ulei, apoi o scoatem. Tocam ceapa, morcovul, telina, ardeiul gras si le punem in uleiul in care am rumenit slaninuta. Le calim amestecand continuu. Adaugam cei 2.5 l de apa fierbinte.  

Taiem cartofii dupa pofta inimii (eu am taiat cuburi) si ii punem peste legume. Lasam sa fiarba cu capacul pus, aproximativ 20-30 minute. Condimentam cu sare, piper, cimbru, catelul de usturoi pisat, punem slaninuta prajita, smantana amestecata cu galbenusul de ou, lasam 1-2 minute si oprim focul. Aruncam in oala niste patrunjel verde tocat si...asteptam sa se raceasca ca sa putem manca :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu slaninuta afumata (Ciorba norvegiana)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (10)

Bya Ralu 1

25.07.2013, 19:08

buna o sa o fac si eu

Constelatialeu 1

21.08.2013, 19:10

Iote ce mananca norvegienii si eu nu stiam....

Krystyan Trendy 1

01.11.2013, 06:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de peste