Zilele trecute am ramas in pana de idei si in pana de ingrediente, dar trebuia sa prepar cina. Asadar...ce avem in camara? Cartofi sunt, ceapa este, cateva oua in frigider...si cateva masline. Gata, cina :)
Spalam cartofii de pamant ii punem cu tot cu coaja in oala, adaugam apa cat sa-i acopere si ii punem la fiert. Din momentul in care incepe sa clocoteasca apa, ii lasam la fiert 30 minute.
Ouale le punem si pe ele la fiert, din momentul in care apa clocoteste, 8-10 minute. Ceapa o taiem julien, o punem in castron, adaugam peste ea sare, o lingura ulei si lingura de otet si o presam cu mana pana se fragezeste si iese iuteala din ea.
Cand cartofii s-au fiert, scurgem apa si ii lasam sa se raceasca apoi ii curatam de coaja si ii taiem cuburi. Ouale, dupa ce au fiert, le punem imediat in apa rece si le lasam acolo 10-15 minute supa care le curatam de coaja si le taiem felii.
Adaugam cartofii si ouale taiate peste ceapa, punem si maslinele, adaugam cele 3 linguri de ulei de masline, potrivim de sare si piper, amestecam cu grija, cu o lingura mare, sa nu strivim cartofii.