Pulpe de pui la cuptor

de babi5 in Pui, 25 Mai 2013 | 33659 vizualizari

 

Am facut si pulpite de pui macerate la cuptor o bunatate !!!! stai sa vezi ..

 

INGREDIENTE

  • 8 pulpe
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • sare
  • piper
  • 1 foaie dafin
  • 5 catei de usturoi
  • 2 lamai
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 100 ml vin
  • 1 ceapa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui la cuptor:

Am spalat pulpele bine, le-am curatat si le-am pus la o parte.

Intr-o oala am pus 1l de apa, am adaugat sare, piper, zarzavatul curatat, spalat si taiat rondele, usturoiul taiat marunt, crenguta de rozmarin, ceapa taiata in patru si am pus totul la fiert. Am lasat sa fiarba 10 minute, apoi am dat deoparte, am adaugat sucul de la o lamaie, cealalta lamaie curatata  de coaja si taiata felii si vinul. Mai potrivim de sare, lasam sa se raceasca, apoi adaugam pulpele si lasam la rece de azi pe maine.

A doua zi asezam pulpele in tava, punem putina boia dulce peste, punem din macerat putin peste pulpe si adaugam si ulei. Dam la cuptorul in prealabil incins la 200 grade. Vasul il acoperim cu o folie de aluminiu si lasam pana  sunt aproape gata.

Intre timp le mai intoarcem de pe o parte pe cealalta, apoi luam folia si lasam sa se rumeneasca bine.

Buneeeeeeeeee!! Pofta mare!

TIPS-URI

1

Se serveste cu diverse garnituri: cartofi natur, orez, mazare, rizibizi, fasole verde, piure .etc.

2

eu am ales fasolea verde ..

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Alexandra Burz 1

17.12.2013, 15:52

super bune...mi-ai facut o pofta...

babi5 1

17.12.2013, 17:35

Muultumesc frumos Alexandra draga

kukibella 1

29.06.2014, 19:58

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi copti si pulpe la cuptor