Oana

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 18.12.2008

RETETE1097
PRIETENI358
Retete / Salate

Ardei copti

In Salate la 28 Iun 2009

Se aleg ardeii grasi lunguieti pentru ca se coc uniform. Se spala si se sterg bine, apoi se pun pe o tabla incinsa si se coc pe flacara aragazului. Se intorc pe toate partile. Se scot apoi intr-un castron, se sareaza si se acopera cu un capac 15 minute. Intre timp ei se vor raci putin si se...

Salata cu somon si crutoane

In Salate la 30 Mai 2009

Buun. Crutoane aveam de la pranz, ramase de la supa. Se taie o felie de paine in cubulete, a mea e mare si patrata, facuta la masina de paine :), si se rumeneste in cuptor. Somonul poate fi si proaspat, o bucata ramasa de la masa principala sau se poate inlocui cu conserva de ton. Eu aveam in...

Salsa de legume cu capere

In Salate la 28 Mai 2009

Se prepara salsa amestecand intr-un bol toate legumele taiate cubulete cu toate condimentele. S easezoneaza dupa gust cu sare si piper, se acopera si se lasa larece 30 de minute. Se orneaza cu feliutele de lamaie si se servste. Acesta salsa poate fi servita ca o garnitura.

Salata campestre

In Salate la 28 Mai 2009

Se pune intr-un bol salata, cate o mana mare din fiecare tip, apoi se adauga rosiile si strugurii taiate pe jumatate, se pun stafidele si semintele si se asezoneaza dupa gust. Este absolut delicioasa si plina de vitamine si energie! Se face foarte rapid si merita sa o incercati! PS:...

Legume picante cu salata de cus-cus, lamaie si sos de iaurt cu menta

In Salate la 28 Mai 2009

Se amesteca uleiul cu mierea si harissa (o pasta de ardei iute- se gaseste la supermarket, de provenienta marocana) si se presara jumatate peste vinete si ardei. Se asezoneaza, se incinge gratarul si se  frig legumele pe ambele parti, pana se patrund bine. Se pune cus-cus-ul intr-un bol...

Sparanghel cu sunca de Serrano si sos de mustar

In Salate la 28 Mai 2009

Se curata sparanghelul si se decojesc tulpinile. Se fierb in apa cu sare 12-15 minute. Se scurg bine. Se amesteca sucul de lamaie, mustarul si mierea, impreuna cu sare si piper. Se freaca apoi cu ulei. Sparanghelul se scufunda in acest amestec inainte de servire. Se aseaza sparanghelul pe...

Salata cu varza si rosii

In Salate la 24 Mai 2009

Se spala bine toate legumele. Varza se taie fideluta si se pune intr-un castron, apoi se adauga ceapa verde taiata rondele si deasupra rosiile taiate felii subtiri. Se presara mararul tocat fin si dressingul.

Salata orientala

In Salate la 2 Mai 2009

Eu am facut asa: am fiert 4 cartofi mai mari in coaja, separat am fiert 4 oua. In timp ce erau pe foc am pregatit legumele. Intr-un castron pentru salata am taiat rondele castravete verde, ceapa de apa, masline verzi, ardei gras si salata verde. Cand au fiert cartofii i-am scos din apa si i-am...

Salata boeuf

In Salate la 2 Mai 2009

Salata iese mai gustoasa daca facem maioneza in casa. Se amesteca ingredientele cu mixerul si punem ulei putin cate putin, amestecand in aceeasi directie. Vom folosi cam 3/4 dintr-un litru de ulei. Cand mai avem de adaugat putin ulei, ne oprim si turnam zeama de la o jumatate de lamaie, putin...

Salata de avocado cu crema de branza

In Salate la 2 Mai 2009

Avocado l-am curatat de coaja si apoi l-am pasat cu o furculita, pana a devenit o pasta fina, apoi l-am stropit cu zeama de lamaie. Rosioarele le-am taiat si pe ele cubulete si le-am amestecat cu celelalte ingrediente, am pus sare dupa gust. Painea era la prajit iar cand s-a racit putin am...

Salata cu ton marca "Sangria"

In Salate la 30 Apr 2009

Avocado se curata si se taie felii, se pune intr-un bol, se stropeste cu multa zeama de lamaie, se adauga o lingura de ulei de masline si se lasa la rece 40 de minute. Pe un platou se aseaza frunzele de rucola, se adauga ceapa verde tocata, apoi maslinele feliate, ardeiul taiat julien, tonul...

Salata calda de cartofi noi cu sunca si branza maturata

In Salate la 30 Apr 2009

Se incinge cuptorul la 220 grade. Se aseaza cartofii intr-o tava si se freaca cu o lingura de ulei si putina sare. Se coc 20 de minute, apoi se adauga bucatile de ceapa si se amesteca bine. Se mai lasa la cuptor 20 de minute, pana ce cartofii capata o culoare aurie, iar ceapa se inmoaie si...

Salata cu inele de calamar si vinegreta de rosii

In Salate la 28 Apr 2009

Inelele de calamar se aseaza intr-un bol, iar peste ele se pune usturoiul pisat si patrunjelul tocat fin. Se adauga vinul si uleiul de masline, sare si piper, se acopera si se lasa la marinat, in frigider, 2 ore. Salata se spala, se rupe bucati si se aseaza intr-un bol mare.  Sa pregatim...

Salata in straturi colorate cu maioneza si iaurt

In Salate la 27 Apr 2009

Intai preparam dressingul si apoi il lasam la rece pana asamblam salatica. Deci, punem maioneza, iaurtul si laptele intr-un bol, amestecam pana compozitia devine omogena, adaugam apoi mustarul, uleiul, otetul si zeama de lamaie (eu am pus lime) si amestecam iar. Condimentam cu sare, piper si boia...

Salata de ciuperci cu maioneza

In Salate la 27 Apr 2009

Ciupercile se spala si se taie cubulete, apoi se pun la scurs intr-o sita. Intre timp pregatim maioneza dintr-un galbenus de ou fiert si unul crud, o lingura de mustar, ulei, sare, piper si zeama de lamaie. Se pot pune toate in vasul de la blenderul vertical, ulei cam 300 ml. Sau se poate face...

Andive cu sos tartar cu ridichi

In Salate la 27 Apr 2009

Se fierb mai intai ouale tari, se trec prin jet de apa rece si se lasa sa se raceasca. Apoi se taie in rondele subtiri. Andivele se curata, se spala, se desprind frunzele si se lasa sa se scurga. Salata verde se taie fideluta si se aseaza pe un platou, iar deasupra lor frunzele de andiva cu...

Salata de andive cu citrice

In Salate la 27 Apr 2009

Se face foarte simplu. Portocala si greful se curata, se desfac in feliute si se curata si de pielitele amare. Andivele se spala si se taie bucati de 2 cm si se amesteca apoi cu citricele. Intr-un bol se amesteca iaurtul cu uleiul, zeama de portocala si de lamaie, mustarul si se condimenteaza....

Salata de sfecla rosie cu hrean

In Salate la 27 Apr 2009

Am avut o sfecla mai mare, am curatat-o de coaja, am spalat-o si am taiat-o in patru. Am pus-o apoi la fiert in apa rece si cand a intrat furculita usor in ea am scos-o si am lasat-o la racit. Apoi am taiat-o bastonase cu un cutit ondulat (cel de taiat cascaval ). Am avut o radacina mai mare de...

Salata de pui cu avocado

In Salate la 27 Apr 2009

Intr-o craticioara se pune vinul (eu am avut rosu), 150 ml apa, zeama de la portocala, cateva boabe de piper si sare. Ceapa se curata si se taie in patru, apoi se pune in craticioara si sa da totul intr-un clocot. Se pune pieptul de pui si se fierbe acoperit 15 minute, la foc mic. Se ia apoi...

Salata de ton cu vinegreta de verdeturi

In Salate la 10 Apr 2009

Se fierb ouale tare si se lasa la racit in apa rece, apoi se curata si se taie rondele. Ardeiul gras se curata, se taie in patru, pe lung, si apoi fasiute. Maslinele se taie rondele, ceapa rosie se curata si se taie tot rondele subtiri. Salata se spala si se rupe bucati intr-un bol. Se adauga...

Poienita cu ciuperci

In Salate la 6 Apr 2009

Se fierb cartofii, morcovii si ouale. Dupa ce s-au racit se dau pe razatoarea mare, in vase diferite. Pieptul de pui se fierbe si el si apoi se taie cubulete si se amesteca cu ouale fierte date pe razatoare. Se rade si cascavalul intr-un vas separat. Verdeata si ceapa se taie marunt si se...

Salata marocana de cartofi si sfecla rosie

In Salate la 1 Apr 2009

Sfecla rosie o spalam bine, o taiem pe jumatate si o fierbem in apa rece. Cartofii ii spalam bine si ii fierbem in coaja, separat. Se lasa apoi la racit, se curata de coaja sfecla si cartofii si se taie feliute (eu am folosit cutitul ondulat pentru cascaval). Se pun in boluri separate. Ceapa...

Salata de primavara- de post

In Salate la 1 Apr 2009

Verdeturile se curata si se spala bine sub jet de apa. Intr-un bol mai mare se rupe spanacul fasii, ceapa se taie mai maricel, ridichile se taie rondele si se adauga in bol, apoi se rupe salata, se toaca mararul si rosia cubulete. In ce ordine vreti voi :). Se amesteca 2 linguri ulei d emasline...

Afisate 31 - 53 din 53 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Zâmbetul e ca ştergătorul de parbriz: nu opreşte ploaia, dar iţi permite să îţi vezi de drum

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]