Este o salata foarte satioasa si se asociaza foarte bine cu paine alba, proaspata. Noi am mancat-o la micul dejun
Se fierb ouale tare si se lasa la racit in apa rece, apoi se curata si se taie rondele. Ardeiul gras se curata, se taie in patru, pe lung, si apoi fasiute. Maslinele se taie rondele, ceapa rosie se curata si se taie tot rondele subtiri. Salata se spala si se rupe bucati intr-un bol. Se adauga ardeiul, maslinele, ceapa si tonul scurs de zeama.
Pentru vinegreta, zdrobim catelul de usturoi si se amesteca cu uleiul, otetul si zeama de lamaie. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Crengutele de cimbru si patrunjelul se spala, se usuca si apoi se toaca marunt. Se adauga in vinegreta, apoi se toarna peste salata.
Se orneaza cu feliile de oua si se mananca imediat si cu pofta, cu painica alba!
Click pe poze pentru detalii delicioase :)