Legume picante cu salata de cus-cus, lamaie si sos de iaurt cu menta

de Oana in Salate, 28 Mai 2009 | 8849 vizualizari

 

Seminar culinar Lalla Cooking- mai 2009

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri de ulei vegetal
  • 2 linguri de miere
  • 2 lingurite de harissa
  • 2 vinete mici, taiate felii
  • 1 ardei gras rosu bucatele
  • cateva linguri cus-cus
  • coaja si sucul de la o lamaie
  • o mana de frunze de menta tocate
  • iaurt grecesc
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume picante cu salata de cus-cus, lamaie si sos de iaurt cu menta:

Se amesteca uleiul cu mierea si harissa (o pasta de ardei iute- se gaseste la supermarket, de provenienta marocana) si se presara jumatate peste vinete si ardei. Se asezoneaza, se incinge gratarul si se  frig legumele pe ambele parti, pana se patrund bine.

Se pune cus-cus-ul intr-un bol si se rastoarna apa clocotita pana se acopera intreaga cantitate, Se lasa 10 minute sa se umfle si sa s einmoaie, se scurge si se pune deasupra restul de sos, sucul si coaja de lamaie si frunzele de menta.

Legumele se servesc pe patul de cus-cus, stropite cu iaurt amestecat cu menta tocata.

PS: Harissa se poate inlocui cu un amestec in cantitati egale din coriandru, chimion, boia de ardei iute si pasta de tomate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume picante cu salata de cus-cus, lamaie si sos de iaurt cu menta" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de ciuperci cu limba de porc