Blat:
Faina o amestecam cu sarea si praful de copt.
Punem ouale, galbenusurile, zaharul si mierea intr-un vas si batem pe baine marine pana incepe sa se incalzeasca.
Scoatem vasul si batem in continuare pana amestecul devine ca o crema si complet rece, cca 10 minute, apoi incorporam usor in ingredientele uscate.
Uleiul il amestecam cu cateva linguri din aluatul format si il incorpoam in fir subtire in aluat batand cu mixerul continuu.
Turnam compozitia intr-o tava (25/35cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la 180 grade, pentru cca 40 de minute.
Se lasa la racit in tava.
Crema:
Punem gelatina la inmuiat in cateva linguri de apa rece.
Amestecam mierea de albine cu sucul de portocala si incalzim putin la microunde. Adaugam gelatina si omogenizam.
Branza o mixam cu zaharul vanilat apoi o amestecam cu frisca batuta. Dupa ce sucul de portocale cu gelatina s-a racit il adaugam in fir subtire in compozitie, mixand continuu.
Dam la rece pana se intareste.
Blatul il taiem cu formele dorite, apoi cu portionatorul de inghetata punem cate o bila de crema. :)
Se orneaza dupa preferinta.