Oana

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 18.12.2008

RETETE1097
PRIETENI334
Retete

Cous-cous cu spanac si rosii

In Mancare copii la 25 Iul 2009

Se pun la fiert 2 cani cu apa, iar cand clocoteste se scufunda rosiile(spalate in prealabil) si se lasa 2 minute la fiert. Apoi se scot, se decojesc si se pun la loc la fiert, intregi. Se adauga ceapa curatata si spalata, tot intreaga si spanacul congelat. Eu am avut spanac congelat de mine. Se...

Pandispan cu nuca si mere

In Prajituri la 25 Iul 2009

Mai intai pregatim mere. Se spala, se curata, se taie pe jumatate, se scoate cu grija cotorul si apoi se cresteaza pe partile rotunjite. La fel se procedeaza si cu nectarinele sau piersicile, in caz ca vreti sa le combinati. Se aseaza pe o farfurie si se stropesc cu zeama de lamaie. Ouale se...

Cous-cous cu legume si pui

In Pui la 21 Iul 2009

Pieptul de pui se taie cuburi mari. Legumele se curata, se spala, jumatate de morcov se da pe razatoarea mica si cealalta se taie bastonase. La fel se procedeaza si cu dovlecelul (asta pentru mofturosii care nu mananca legumele, ii pacalim putin :)) ). Ceapa se toaca marunt, ardeiul gras se taie...

Duet de mere si banane cu crema de ciocolata

In Dulciuri la 19 Iul 2009

Se prepara mai intai crema de ciocolata, cu o ora-doua inainte si se lasa la frigider. Se topeste ciocolata cu frisca lichida, se omogenizeaza si se lasa la racit. apoi se pune in frigider cel putin o ora. Inainte de servirea desertului se scoate crema si se bate bine cu mixerul pana se umfla si...

Salata cu tagliatelle in stil italienesc

In Salate la 18 Iul 2009

Se prepara mai intai sosul pesto. Se pun toate ingredientele in blender si se maruntesc foare bine, pana se obtine o pasta omogena. Se pune la frigider pana se prepara salata. Eu nu am avut seminte de pin, am facut fara... Tagliatellele se fierb in apa cu sare al dente, apoi se scurg si se...

Pui cu usturoi si lamaie

In Pui la 17 Iul 2009

Coaja de lamaie se amesteca cu usturoiul dat prin presa si cu patrunjelul tocat fin. Pulpele de pui se spala si se dezlipeste pielea dar nu de tot, formandu-se un buzunar. Se umplu pulepele sub piele cu amestecul de lamaie, usturoi si patrunjel. apoi se condimenteaza dupa gust cu sare, piper,...

Pui cu gutui

In Pui la 17 Iul 2009

Pulpele de pui se spala si se asezoneaza cu toate condimentele. Se stropesc cu putin ulei de masline si se aseaza intr-un vas termorezistent. Gutuia se spala si se taie felii groase, indepartandu-se cotorul, apoi se aseaza printre ciocanelele de pui. Bulionul se desface in 2 cani cu apa si se...

Rasol de vitel cu legume la cuptor

In Vita la 15 Iul 2009

Rasolul de vitel se fierbe foarte bine, pana devine moale. Eu l-am fiert 3 ore :)) Legumele se curata si se taie dupa preferinta, se aseaza intr-o tava mai adanca termorezistenta. Rosiile se oparesc si se decojesc, apoi se maruntesc la blender. Carnea se alege de pe os si se taie bucati, se...

Gogonele asortate

In Muraturi la 10 Iul 2009

Se spala gogonelele, conopida se desface in buchetele si se spala, morcovii si telina se curata si se taie rondele, iar varza se spala si se taie felii mai groase. De asemenea frunzele de telina se spala si hreanul se curata si se taie bucati de marimea unui deget. Se aseaza pe fundul...

Gogosari in otet

In Muraturi la 10 Iul 2009

Se fierbe mai inati saramura se se face in cantitate dubla pentru 10 kg de gogosari. Intre timp se curata gogosarii si se taie pe jumatate, se scot cotoarele si se spala bine. Se lasa la scurs. Daca sunt prea mari se pot taia in patru. Telina si morcovul se curata, se spala si se taie rondele....

Castraveti in otet

In Muraturi la 10 Iul 2009

Castravetii se spala, ceapa se curata si se taie feliute mai groase, usturoiul se curata, hreanul se curata si se taie betisoare de marimea unui deget. Se aseaza intr-un borcan cateva flori de marar uscat, apoi castravetii si intercalam printre ei feliute de ceapa, cativa catei de usturoi si...

Gogosari in sos

In Muraturi la 10 Iul 2009

Gogosarii se spala, se taie pe jumatate si se scot cotoarele, apoi se taie in fasii de grosimea unui deget. Se prepara sosul amestecand ingredientele de mai sus si se fierbe 20 de minute, amestecand din cand in cand. Va recomand o oala mai inalta si incapatoare, sa nu sara sosul. Se...

Zarzavat pentru ciorba

In Bulion la 10 Iul 2009

Rosiile se spala, se curata de piele, se scot cotoarele (toata partea verde) si se maruntesc la robot (sau se dau prin masina de tocat). Ardeiul gras se spala, se curata si se taie cubulete cat mai mici. Verdeata se spala si se toaca marunt. Se amesteca toate ingredientele intr-o oala inalta si...

Ardei bulgaresc la borcan

In Muraturi la 10 Iul 2009

Este bine sa cumparati ardei verde si rosu, sa arate bine borcanele :) Se spala ardeiul. Se prepara saramura amestecand toate ingredientele intr-o oala mare si se pune la foc. Cand clocoteste se stinge si se opareste ardeiul 1-2 minute. Se pune pe rand, nu tot odata. Daca saramura se raceste se...

Cartofi cu pesmet la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 9 Iul 2009

Cartofii se curata, se spala si se taie bucati mai mari si groase. Pesmetul se amesteca cu boia, usturoi granulat si sare, iar cartofii se tavalesc pe rand prin acest amestec. Se aseaza in tava pe hartie de copt si se lasa la cuptor pana se rumenesc usor. Se intorc pe toate partile.

Sandwich Shrek

In Mancare copii la 9 Iul 2009

Senvisul se poate face in mai multe feluri, inlocuid ingredientele cu ce aveam prin frigider. Burgerul se poate inlocui cu o felie de sunca, iar ochii si urechile se pot face si cu rosii, castraveti, etc. Se mai poate pune o feliuta de salam sasesc drept limba . Eu aveam burgerii de curcan...

Placinta cu pui

In Pui la 9 Iul 2009

Inspirata de kulebyaka , am facut o varianta cu pui, absolut delicioasa! Aluatul pentru foi l-am facut la masina de paine. Se pun ingredientele in ordinea d emai sus la programul de framantat si dospit, dureaza 1h25'. Daca nu aveti MP se poate framanta bine aluatul si se lasa la dospit la loc...

Saramura de crap

In Crap / Caras la 4 Iul 2009

Pestele se spala si se condimenteaza dupa gust, apoi se frige pe gratar sau pe plita. Ardeiul gras si rosiile se spala si se coc si ele alaturi de peste. Cand s-au copt se decojesc si se toaca cuburi mai mari. Ceapa se toaca solzisori sau rondele, daca este ceapa verde, la fel si usturoiul...

Desert rapid cu visine si ciocolata

In Dulciuri la 4 Iul 2009

Inspirata de desertul Rodei "Padurea Neagra" am incropit repede un mousse de ciocolata acompaniat de niste visine. Visinele imi ramasesera de la prajitura cu visine , aveau zahar pe ele si mult sirop buuun. Frisca se bate cu mixerul si se opresc doua linguri cu varf pentru decor. Ciocolata...

Visine la borcan

In Sirop / Compot la 4 Iul 2009

Visinele se spala si se scot samburii. Se pun intr-un vas mare impreuna cu zaharul, amestecand din cand in cand sa se topeasca zaharul. Se lasa asa 24 de ore, amestecand din cand in cand. Se pun apoi in borcane, indesand cu o lingura. Se pune apoi si putin sirop si se inchid bine borcanele....

Mancarica de pui cu ardei copti

In Pui la 3 Iul 2009

Ardeiul gras se spala si se pune la copt. Eu am avut si unul rosu prin frigider, am zis sa "scap" de el si l-am copt impreuna cu ceilalti. Rosiile se spala, se oparesc si se curata de coaja si cotoare, apoi se maruntesc la robot sau se dau prin razatoare. De data asta nu mai aveam nici...

Desert prajitura cu visine

In Prajituri la 1 Iul 2009

Reteta prajiturii este aceeasi ca la prajitura cu caise si prajitura cu capsuni . Mai intai spalam visinele, le scoatem samburii si le presaram cu o cescuta de zahar. Trebuie sa le lasam asa cateva ore pana se indulcesc putin, se topeste zaharul si se formeaza un sirop. Se incinge...

Pastrav cu lamaie, unt si verdeata

In Pastrav la 28 Iun 2009

Pastele se spala bine si se curata. Se unge o bucata de folie de aluminiu cu putin unt, se aseaza pestele deasupra, se condimenteaza, se pun cateva cubulete de unt in interior si o felie de lamaie. Se mai aseaza si desupra cateva felii de lamaie si se presara verdeata. Se ruleaza bine in folie si...

Sos de rosii coapte cu usturoi

In Sosuri la 28 Iun 2009

Rosiile se spala, se sterg si se coc pe plita sau pe gratar. Se curata apoi de coaja si se paseaza cu furculita. Peste rosii se adauga usturoiul pisat, sare si apa si se omogenizeaza bine. Astazi ne-am gratarit cu Bucatarasu' si am pregatit o masa pe cinste, de ne-am lins toti pe boticuri :)))...

Cartofi noi copti cu unt si verdeata

In Aperitive / Garnituri la 28 Iun 2009

Cartofii se spala foarte bine, apoi se taie pe lung, in doua, dar nu de tot. In crestatura se aseaza o feliuta de unt, putina verdeata deasupra si sare. Se impacheteaza bine fiecare cartof in folie de aluminiu, se aseaza intr-o tava si se coc in cuptorul incins cam 45 de minute. Se verifica cu o...

Ardei copti

In Salate la 28 Iun 2009

Se aleg ardeii grasi lunguieti pentru ca se coc uniform. Se spala si se sterg bine, apoi se pun pe o tabla incinsa si se coc pe flacara aragazului. Se intorc pe toate partile. Se scot apoi intr-un castron, se sareaza si se acopera cu un capac 15 minute. Intre timp ei se vor raci putin si se...

Tarta cu crema de lamaie si bezea

In Prajituri la 27 Iun 2009

Avem nevoie de o forma cu pereti detasabili de 22 cm. Se unge forma cu putin ulei si se incalzeste cuptorul. Biscuitii se maruntesc, eu i-am facut la blender, apoi se amesteca cu albusul batut spuma. Se aseaza cu mana in forma si se ridica putin si pe margine. Se coace blatul 5-7 minute,...

Dulceata de visine

In Dulceata / Gem la 27 Iun 2009

Visinele se spala si se scot samburii. Se pun intr-o cratita adanca impreuna cu zaharul si zeama de la o lamaie. Cealalata jumatate de lamaie se taie bucatele subtiri si se pune peste visine. Se fierbe la foc mic, amestecand din cand in cand. Eu am pus o tabla sub cratita, sa nu se prinda. Spuma...

Dulceata de caise

In Dulceata / Gem la 27 Iun 2009

Caisele se spala, se rup in doua si se scot samburii. Se pun intr-o oala impreuna cu zaharul si se lasa la foc mic, amestecand din cand in cand. Se stoarce lamaie si se pune zeama peste caise. Samburii se sparg si se cojesc de pielita maronie si se pun apoi in cratita cu dulceata. Se...

Ciorba de rosii

In Ciorbe la 27 Iun 2009

Se pun la fiert 1,5 l apa, apoi se adauga legumele spalate si tocate. Morcovul, pastarnacul si telina le dam pe razatoarea mare, restul le taiem cubulete. Adaugam si orezul spalat si sare. In timp ce fierb legumele ne ocupam de rosii. Le spalam si le punem intr-o oala cu apa clocotita si le...

Afisate 871 - 900 din 1097 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Termină cu glumele proaste! Nimeni nu apreciază astăzi umorul tău “special”. Cum să ceri la Metalo-Chimice “Fiţi amabilă, aş dori o pompă funebră de doi ţoli!” Foarte urât…

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]