Cous-cous cu spanac si rosii

de Oana in Mancare copii, 25 Iul 2009 | 11028 vizualizari

 

Puiul meu mic e innebunit dupa spanac si am inventat reteta asta :) De obicei il faceam cu orez, dar a iesit atat de bun, de m-am lins si eu pe botic :))

 

INGREDIENTE

  • 2 rosii
  • 1 ceapa
  • 250 g spanac congelat
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri cous-cous
  • sare
  • o lingura cu ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cous-cous cu spanac si rosii:

Se pun la fiert 2 cani cu apa, iar cand clocoteste se scufunda rosiile(spalate in prealabil) si se lasa 2 minute la fiert. Apoi se scot, se decojesc si se pun la loc la fiert, intregi. Se adauga ceapa curatata si spalata, tot intreaga si spanacul congelat. Eu am avut spanac congelat de mine. Se pune uleiul si sare dupa gust, se acopera cu un capac si se lasa 15-20 de minute sa fiarba.

Se scot apoi legumele, se scoate cotorul rosiilor, se adauga usturoiul crud si se paseaza cu blenderul, iar in zeama fierbinte se pune cous-cousul si se lasa acoperit 5 minute pana se umfla. Se adauga apoi cous-cousul peste spanac si se amesteca.

Este o mancare ideala pentru copii, iar bebelusilor se poate servi de la 9 luni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cous-cous cu spanac si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tarta cu branza si oua de prepelita