Este o placinta consistenta si se prepara foarte usor!
Inspirata de kulebyaka, am facut o varianta cu pui, absolut delicioasa!
Aluatul pentru foi l-am facut la masina de paine. Se pun ingredientele in ordinea d emai sus la programul de framantat si dospit, dureaza 1h25'. Daca nu aveti MP se poate framanta bine aluatul si se lasa la dospit la loc caldut o ora.
Intre timp pregatim ingredientele pentru umplutura si incingem cuptorul.
Orezul se spala bine si se fierbe, apoi se scurge de apa si se lasa deoparte. Pieptul de pui se toaca si se caleste impreuna cu ceapa tocata si putin ulei de masline. Se adauga o ceasca de apa si se lasa la inabusit, la foc moale, cam 10 minute. Mararul se spala si se toaca marunt.
Se unge o tava cu ulei, apoi aluatul se imparte in doua. Prima foaie se intinde si se imbraca forma (si pe pereti). Se adauga jumatate din orez, se condimenteaza cu sare si piper, apoi jumatate din marar si jumatate din compozitia cu carne. Se mai aseaza inca un strat de orez, marar si carne si se acopera cu a doua foaie de aluat, intinsa cu sucitorul. Se inteapa cu furculita din loc in loc si se unge cu oul batut. Se lasa la cuptor, la foc mic, pe gratarul de sus, pana se rumeneste frumos.