Cuiburi cu nuca si scortisoara

de Miha in Prajituri, 16 Sep 2009 | 4702 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • 500 g faina
  • 80 g zahar
  • 1 lingurita miere
  • 50 g unt
  • 1 si 1/2 lingurita drojdie uscata
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • vanilie
  • Caramel:
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca rupta bucati
  • 1 lingura unt
  • Pentru umplutura avem nevoie de:
  • 100 g nuca macinata
  • 80 g zahar
  • 1 lingura scortisoara
  • 30 g cacao
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuiburi cu nuca si scortisoara:

Facem o maia din 100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 100 ml lapte caldut,pe care o lasam la crescut pana apar gaurele la suprafata.

Punem maiaua in cuva masinii de paine,adaugam peste ouale,zaharul,untul,uleiul si vanilia,laptele ramas si faina cate putin.Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic.

Lasam la crescut 1 ora,pana isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim caramelul.

Caramelizam zaharul la foc mic si cand devine auriu adaugam untul. Omogenizam si turnam intr-un vas termorezistent.Deasupra presaram nucile rupte bucati. Lasam la racit.

Umplutura:

Amestecam toate ingredientele intr-un castron.Daca vreti mai dulce umplutura,se mai poate adauga zahar.

Din aluatul crescut intindem pe masa infainata o foaie dreptunghiulara,de circa 0.5 cm grosime.
Presaram pe deasupra amestecul de nuca si scortisoara si presam putin cu mana,sa se lipeasca putin de aluat.

Rulam foaia de aluat cat mai strans posibil,apoi cu un cutit bine ascutit taiem fasii de 2-3 cm latime.

Aceste fasii le asezam in vasul termorezistent,peste nucile caramelizate.

Lasam la crescut,in jur de jumatate de ora,apoi dam la cuptor la foc mediu,pana se rumeneste prajitura.

Imediat ce o scoatem din cuptor,o rasturnam pe un platou si papam dupa ce se raceste. Ma rog...cine are rabdare sa astepte. :))

 



Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi cu nuca si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Oana 1

18.09.2009, 17:36

Multumesc Miha Am amanat putin prajitura, Vlad sta in we la bunici, asa ca poate luni...

Oana 1

10.12.2009, 15:19

Miha, nota 20! Nu-ti spun cat de muuult imi place! Am facut mai devreme si acum rontaim nuca si e atat de buuuuuuuuuuuuuuuuuun Merge super de sarbatori in loc de cozonac!!!

Michelle 1

10.12.2009, 16:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

ieri la 18:32

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

pe 10.11 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti, delicios si in varianta de post