Oana

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 18.12.2008

RETETE1097
PRIETENI334
Retete

Dulceata de zmeura

In Dulceata / Gem la 25 Iun 2009

Zmeurica se spala intr-o sita mare, sub jet lin de apa, se pune intr-o cratita mare impreuna cu zaharul si se lasa sa stea cateva ore. Se fierbe apoi la foc mic, mic, se adauga si zeama de lamaie, fara sa se amesteca cu lingura, sa nu zdrobim zmeurica. Atentie la spuma! Se verifica putina...

Inghetata de pepene galben

In Dulciuri la 25 Iun 2009

Galbenusurile se bat bine cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana se albesc, apoi se fierb la bain-marie pana devin cremoase. Se racesc si se amesteca cu smantana. Pepenele se paseaza cu blenderul pana devine o crema. Se amesteca apoi cu crema, se toarna in forme si se baga la congelator....

Dovlecei umpluti

In Pui la 25 Iun 2009

Dovleceii se spala, se taie pe jumatate si se scobeste miezul. Cum ar zice Miha :), carnea se roboteste cu ceapa, morcovul si miezul de la dovlecei. Se adauga orezul spalat, verdeata tocata marunt, oul, sare si piper si se amesteca bine. Se umplu dovleceii, eu am mai umplut si 2 ardei ca era...

Prajitura cu caise

In Prajituri la 21 Iun 2009

Este aceeasi reteta ca la prajitura cu capsuni . Caisele se spala, se desfac in doua, se scot samburii si se lasa la zvantat. Daca vi se par mai acrisoare se pot presara cu putin zahar. Ale mele erau foarte dulci si foarte coapte, asa ca n-am mai pus zahar. Se incinge cuptorul, la foc mediu....

BRIOSE CU ZMEURA

In Prajituri la 21 Iun 2009

Este acelasi procedeu ca la briosele cu caise , acelasi lucru l-am patit si cu ele, s-au latit pentru ca nu am avut tava speciala de briose...gustul, insa, e irezistibil :) Se amesteca cu mixerul untul cu zaharul, zaharul vanilat si sarea pana se face spuma. Se adauga treptat ouale, apoi...

Briose cu caise

In Prajituri la 21 Iun 2009

Se amesteca cu mixerul untul cu zaharul, zaharul vanilat si sarea pana se face spuma. Se adauga treptat ouale, apoi iaurtul. Se amesteca faina cu praful de copt si se cern deasupra, amestecandu-se cu o lingura de lemn. Se umplu formele de briose, la circa doua treimi, se pun deasupra cubulete...

Legume aromate la cuptor

In Pui la 31 Mai 2009

Legumele se pot prepara simple sau cu carne, fiecare cum doreste. Cartofii se curata de coaja sub jet de apa rece, de preferinta sa fie mai mici. Morcovii se curata si se lasa putin din codita. Dovlecelul se spala si se taie rondele fara sa-i curatam coaja. Fasolea galbena se spala si se rup...

Salata cu somon si crutoane

In Salate la 30 Mai 2009

Buun. Crutoane aveam de la pranz, ramase de la supa. Se taie o felie de paine in cubulete, a mea e mare si patrata, facuta la masina de paine :), si se rumeneste in cuptor. Somonul poate fi si proaspat, o bucata ramasa de la masa principala sau se poate inlocui cu conserva de ton. Eu aveam in...

Rigatoni cu creveti si scoici

In Paste la 28 Mai 2009

Pastele se pun la fiert, in apa clocotita cu sare, asa cum este indicat pe pachet. In acelasi timp pregatim si sosul. Mai intai tocam ceapa si usturoiul verde, eu le-am maruntit la robot. Intr-o tigaie adanca punem putin ulei de masline, apoi ceapa si ustuoiul si putina apa, lasam putin sa...

Prajitura cu capsuni

In Prajituri la 28 Mai 2009

Capsunile se spala si se presara cu putin zahar. Se lasa deoparte pana pregatim aluatul de pandispan. Se incinge cuptorul. Se separa ouale, galbenusurile se bat cu zaharul pudra. Se adauga cate o lingura de zahar si bate cu mixerul foarte bine, pana terminam toata cantitatea. Trebuie sa devina...

Salsa de legume cu capere

In Salate la 28 Mai 2009

Se prepara salsa amestecand intr-un bol toate legumele taiate cubulete cu toate condimentele. S easezoneaza dupa gust cu sare si piper, se acopera si se lasa larece 30 de minute. Se orneaza cu feliutele de lamaie si se servste. Acesta salsa poate fi servita ca o garnitura.

Salata campestre

In Salate la 28 Mai 2009

Se pune intr-un bol salata, cate o mana mare din fiecare tip, apoi se adauga rosiile si strugurii taiate pe jumatate, se pun stafidele si semintele si se asezoneaza dupa gust. Este absolut delicioasa si plina de vitamine si energie! Se face foarte rapid si merita sa o incercati! PS:...

Legume picante cu salata de cus-cus, lamaie si sos de iaurt cu menta

In Salate la 28 Mai 2009

Se amesteca uleiul cu mierea si harissa (o pasta de ardei iute- se gaseste la supermarket, de provenienta marocana) si se presara jumatate peste vinete si ardei. Se asezoneaza, se incinge gratarul si se  frig legumele pe ambele parti, pana se patrund bine. Se pune cus-cus-ul intr-un bol...

Sparanghel cu sunca de Serrano si sos de mustar

In Salate la 28 Mai 2009

Se curata sparanghelul si se decojesc tulpinile. Se fierb in apa cu sare 12-15 minute. Se scurg bine. Se amesteca sucul de lamaie, mustarul si mierea, impreuna cu sare si piper. Se freaca apoi cu ulei. Sparanghelul se scufunda in acest amestec inainte de servire. Se aseaza sparanghelul pe...

Vinete umplute cu pui

In Pui la 26 Mai 2009

Vinetele se taie transversal, se scoate miezul cu o lingura, apoi se pune sare peste ele si se lasa deoparte. Miezul se toaca la robot (sau cubulete) si se lasa intr-un bol cu putina sare deasupra. Pieptul de pui se taie fasiute foarte subtiri, ceapa, usturoiul si ardeiul capia se maruntesc la...

Mancarica de fasole galbena cu pui, o reteta foarte usoara si gustoasa

In Pui la 26 Mai 2009

Cum se prepara Mancarica de fasole galbena cu pui, o reteta foarte usoara si gustoasa: Carnea de pui se taie cubulete, se spala si se da intr-un clocot. Se arunca apa si se limpezeste carnea cu apa rece. Ceapa si usturoiul se toaca in rondele fine, iar ardeiul gras cubulete. Fasolea se...

Desert cu branza de vaci si capsuni- dupa 1 an

In Mancare copii la 24 Mai 2009

Eu nu am pus zahar si a iesit cam acrisor. Stefu insa a papat :) Se mixeza cu blenderul branza si capsunile si se servesc cu biscuiti. Se pot mixa si biscuitii in crema, fiecare cum doreste. E usor de realizat si perfect pentru o gustare de dupa-amiaza.

Salata cu varza si rosii

In Salate la 24 Mai 2009

Se spala bine toate legumele. Varza se taie fideluta si se pune intr-un castron, apoi se adauga ceapa verde taiata rondele si deasupra rosiile taiate felii subtiri. Se presara mararul tocat fin si dressingul.

Desert tort cu capsuni

In Torturi la 24 Mai 2009

Intr-o forma de tort cu pereti detasabili asezam un rand de piscoturi. Mixam cele 300 g de capsuni cu 2 linguri de zahar pudra, pana obtinem un piure fin. Punem cate o lingura de sos peste fiecare piscot. Pastram restul de sos. Intr-un bol mixam branza de vaci cu untul moale pana devine...

Ciorba de loboda si stevie

In Ciorbe la 13 Mai 2009

Intr-o oala mare se pun la fiert 4 l de apa. Se adauga legumele curatate si taiate cubulete. Stevia si loboda se spala bine, se curata (la stevie trebuie indepartata nervura groasa din mijloc), apoi se oparesc cu apa fierbinte. Se lasa putin in apa sa se inmoaie, apoi se scurg si se toaca marunt....

Cartofi noi cu marar si smantana cu usturoi verde

In Pui la 13 Mai 2009

Catofii noi se curata sub jet de apa rece, foarte rapid. Se aseaza intregi intr-un vas de iena. Printre cartofi se pun pulpitele de pui spalate. Se stropeste totul cu ulei de masline, sare si piper, iar pulpele se condimenteaza cu boia dulce, usturoi granulat si cimbru. Se pune o cana cu apa si...

Reteta simpla de Fursecuri cu stafide, gust autentic al copilariei

In Dulciuri la 11 Mai 2009

Cum se prepara Reteta simpla de Fursecuri cu stafide, gust autentic al copilariei: Stafidele se spala bine cu apa si se lasa intr-un bol cu apa rece. Ouale se bat super bine cu zaharul, eu le-am pus la robot si le-a batut vreo 10 minute, pana s-au umflat si s-au albit. Zaharul trebuie sa...

Varza noua cu taietei si smantana

In Aperitive / Garnituri la 8 Mai 2009

Mai intai spalam varza, ceapa si ardeiul capia. Varza o bagam rapid la robot si o tocam fideluta, in 3 minute e gata :) Ceapa o tocam rondele iar ardeiul cubulete. Intr-o craticioara cu putin ulei calim ceapa si ardeiul, punem o cana cu apa si lasam sa se inmoaie. Adaugam apoi varza,...

Capsuni trase in ciocolata

In Dulciuri la 8 Mai 2009

Ciocolata se pune in doua boluri si se topeste rapid la microunde, 30 de secunde. Capsunile se spala si apoi se pun pe un servet de hartie sa se usuce bine. Se tavalesc prin ciocolata si se mananca rapid :) Pfaa...s-a dus romantismul meu...priviti ultimele poze :))

Pui in iaurt pe sticla

In Pui la 7 Mai 2009

Carnea trebuie marinata cel putin 12 ore, pusa de seara la frigider si gatita a doua zi. Puiul se spala, apoi se pune intr-un castron mai mare, se unge cu ulei si se condimenteaza dupa gust. Se toarna apoi iaurtul si se unge bine peste tot, pe toate partile, apoi se acopera vasul cu...

Soricei deliciosi

In Aperitive / Garnituri la 6 Mai 2009

Ouale se fierb vreo 10 minute. Apoi se trec prin jet d eapa rece si se curata de coaja. Se taie pe jumatate si se scoate cu grija galbenusul. Se amesteca pateul de pui cu toate galbenusurile, se adauga mustarul, mararul tocat foarte fin si se condimenteaza dupa gust. Se formeaza o pasta...

Rulouri de sunca cu salata de cruditati

In Aperitive / Garnituri la 6 Mai 2009

Morcovii, telina si marul se curata, se spala si se dau pe razatoarea mica. Eu le-am pus la robot, cu discul care toaca exact ca razatoarea mica :)) Se stropesc legumele cu zeama de lamaie, se adauga maioneza si se condimenteaza dupa gust. Pe o feliuta de sunca se pun 2-3 lingurite de...

Ardei capia cu branza si verdeata

In Aperitive / Garnituri la 6 Mai 2009

Ardeiul se spala si se curata, apoi se taie in bucati (asa...de doua degete :)) ) branza de vaci se freaca cu smantana, ceapa verde tocata foarte fin si mararul tocat. Se condimenteaza dupa gust. Se umplu ardeii cu ajutorul unui posh.  

Ciorba de burta

In Ciorbe la 5 Mai 2009

Daaa, vreo 5 ore dureaza pana e gata ciorba, rasolul de vita trebuie sa fie foarte moale, la fel si burta. Mai inati spalam bine, cu apa rece, rasolul, il dam intr-un fiert pana iese spuma si apoi umplem oala cu apa rece si il lasam la fiert...pana cade carnea de pe os :) Intre timp spalam...

Sufleu de conopida

In Aperitive / Garnituri la 4 Mai 2009

Conopida se curata, spala si se rupe buchetele. Se pune la fiert in apa cu sare. Cand este fiarta se scoate intr-o sita si se lasa putin la scurs. Intre timp se amesteca laptele cu ouale batute, smantana, branza rasa, putina sare. Se unge un vas termorezistent cu unt, se pune conopida si se...

Afisate 901 - 930 din 1097 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Termină cu glumele proaste! Nimeni nu apreciază astăzi umorul tău “special”. Cum să ceri la Metalo-Chimice “Fiţi amabilă, aş dori o pompă funebră de doi ţoli!” Foarte urât…

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]