publicat la 08.05.2019
publicat la 08.05.2019
Termină cu glumele proaste! Nimeni nu apreciază astăzi umorul tău “special”. Cum să ceri la Metalo-Chimice “Fiţi amabilă, aş dori o pompă funebră de doi ţoli!” Foarte urât…
Bucataras.ro
[email protected]
Craciun Fericit tuturor bucatarasilor!!
OK, OK, bradul e gata aranjat, coarnele-s la locul lor, sa vina al batrin cu cadourile! Mama a gatit o gramada, dar noi vrem doar jucarii si dulciuri, da? Semnat: Stefan si Vlad :))- poza 2 La ataaaaaac! Dati, dom’le, doar cite-o portie, sa ajunga la toata lumea! :))- poza 3 4. Platou...
Rulouri de cascaval cu salata de telina si mar
Telina si marul de decojesc si se spala cu apa rece, apoi se dau pe razatoarea mica sau se pun la robot. Se stropesc imediat cu sucul de lamaie si se amesteca cu maioneza si sare dupa gust. Feliile de cascaval se taie pe jumatate, se umplu cu cate o lingura de salata, apoi se ruleaza. Se tin...
Salata de cruditati cu pui pe felie de mar
Pipetul de pui fiert si racit se taie cuburi mici. Morcovul si telina se curata si se dau pe razatoare mica (eu le-am facut rapid la robot), apoi se stropesc cu zeama de lamaie. Ardeiul gras se spala, se curata de cotor si seminte si se taie cuburi mici. Se amesteca toate ingredientele intr-un...
Turnulete taranesti
Kaizerul si telemeaua se taie cubulete. Ceapa rosie se curata, se spala si se taie rondele mai grosute. Rosia se taie felii mai groase si apoi cuburi de marimea celor de kaizer si branzica. Se aseaza pe o rondea de ceapa cate o bucata de kaizer, deasupra branza, apoi rosia si se fixeaza bine...
Varza cu ciolan afumat in vas roman
Vasul roman se pune in apa la inmuiat 20 de minute. Ceapa si ardeii se curata si se taie cubulete si se inabusesc in putin ulei si o cescuta de apa. Se adauga varza taiata fideluta si se amesteca bine pana se inmoaie. Rosiile se curata de coaja si se baga la robot, apoi se adauga peste varza....
Tiramisu reţetă cu zmeura
Tiramisu reţetă cu zmeura Se pregateste cafeaua indulcita si se lasa la racit. Galbenusurile se bat cu zaharul pudra pana isi dubleaza volumul si se albesc. Se amesteca apoi cu branza mascarpone rece, vanilia si coniacul. Albusurile se bat spuma pana se intaresc bine, apoi se...
Dobos cu cascaval si sunca
Untul se lasa la temperatura camerei pana se poate intinde usor. Se unge o felie de cascaval cu unt, intr-un strat foarte subtire, apoi se aseaza feliile de sunca. Se aseaza alternativ straturile, apoi se taie marginile cu un cutit bine ascutit si cu grija se taie cubulete. Se orneza dupa plac si...
Clatite brasovene gratinate
Am pregatit mai intai umplutura. Ceapa se taie cubulete si se caleste in putin ulei de masline, apoi se adauga ciupercile taiate feliute (bineinteles curatate si spalate) si se lasa pe foc pana scade zeama. Se condimenteaza cu sare si piper. Pieptul de pui se taie cuburi micute si se caleste...
Tagliatelle cu pui si sos de rosii
Pipetul de pui se taie cubulete mici. Rosiile se decojesc si se mixeaza cu blenderul. Ardeiul, ceapa si usturoiul se curata si apoi se mixeaza si ele marunt, ca o pasta. Intr-o tigaie adanca, eu am folosit wok-ul, se pune putin ulei de masline, apoi se adauga puiul spalat si se inabuseste pe...
Ostropel de pui
Carnea de pui se spala si se aseaza intr-un vas de iena. Legumele se spala, ceapa si usturoiul se curata si apoi se robotesc bine :) Rosiile se curata de piele si se fac si ele cu blenderul. Ardeiul gras se marunteste si el la fel. Se adauga toate legumele, aproape pasta, desupra copanelelor, se...
Crochete de peste cu legume
Pestele se spala si se pune la fiert, cam 3 minute dupa ce incepe sa clocoteasca. Se clateste apoi bine de spuma si se lasa la racit. Se alege carnea de pe oase, apoi se amesteca cu morcovul, cartoful, ceapa si usturoiul date pe razatoarea mica. Se condimenteaza cu sare, piper si marar uscat. Se...
Ciorba cu perisoare de peste
Pestele se spala bine si se pune la fiert intreg, cam 3 minute dupa ce incepe sa clocoteasca. Se scurge de apa, se spala cu apa rece si se lasa la racit. Apoi se alege carnea cu mare grija de pe oase. Se mixeaza carnea de peste si ceapa cu blenderul sau se dau prin masina de tocat, apoi se...
Salata de ardei bulgaresti
Gogosarii se curata de seminte si cotoare, se spala, se taie fasii de doua degete si apoi fideluta. Ceapa se curata, se spala, se taie in patru si apoi fideluta. Ardeiul bulgaresc se spala si se taie rondele de 1 cm sau mai grosute, dupa preferinte. Frunzele si tijele de telina se spala...
Gogosari umpluti cu struguri
Se scot cotoarele de la gogosari, se spala bine si se curata de seminte si nervuri. Se lasa apoi la scurs. Strugurii se spala. Se umplu gogosarii cu boabele de struguri, apoi se pune cate un capacel din rondele de mar. Se aseaza gogosarii intr-un borcan mare, pe frunze de telina. Printre ei se...
Gogosari umpluti cu varza rosie, morcovi si telina
Se scot cotoarele de la gogosari cu atentie, se curata bine in interior de seminte si nervuri si se spala, apoi se pun cu gura in jos sa se scurga. Se curata morcovul, telina si varza, apoi se baga la robot, varza se taie fideluta, iar morcovul si telina ca pe razatoarea mare. Se amesteca apoi...
Reteta de ciulama delicioasa cu pipote si inimi de pui, preferata familiei
Preparare Reteta de ciulama delicioasa cu pipote si inimi de pui, preferata familiei Pipotele si inimile se curata bine, se spala si se oparesc cu apa fiarta. Se spala si se pun apoi la fiert impreuna cu morcovul in 2 l de apa. Se adauga sarea, piperul si foile de dafin si se lasa la fiert,...
Fasole batuta
Fasolea se alege si se spala bine in mai multe ape. Se poate lasa la inmuiat de seara in apa rece. Se pune la fiert intr-o oala adanca. Cand apa si-a schimbat culoarea si a devenit galbuie, se strecoara fasolea si se umple oala cu apa clocotita, fiarta separat. Se repeta operatiunea, cam dupa...
Prajitura cu branza de vaci si afine
Biscuitii se sfarama cat mai fin (la robot sau se pun intr-o punga si se piseaza cu o sticla), apoi se amesteca cu untul topit. Se tapeteaza o forma detasabila de 22 cm cu hartie de copt si se intinde cu mana stratul de biscuiti, apasand bine. Se incinge cuptorul la foc mediu, treapta 2....
Sirop de catina
Iata aici un articol foarte interesant despre efectele terapeutice ale catinei, merita citit! Reteta de sirop mi-a transmis-o o buna prietena, Alina :)) Fructele se spala bine, se zvanta si se curata de tepii care mai raman dupa ce sunt culese de pe ramurele. Se paseaza usor cu o...
Rasol alb cu rosii si orez
Rasolul de vita se spala si se taie felii subtiri, dar nu de tot, se aseaza intr-un vas de iena adanc si se condimenteaza dupa gust. Se toarna uleiul de masline plus 3 cani cu apa, se acopera cu capac si se lasa la cuptor, la foc potrivit, aproximativ o ora, pana este bine patruns si moale....
Fripturica asortata cu orez
Carnea se spala, se portioneaza si se aseaza intr-un vas de iena incapator impreuna cu aripioarele. se condimenteaza si se rade deasupra morcovul (pe razatoarea mica). Se adauga 3 cani cu apa si se pune vasul la cuptor, acoperit cu capac. Orezul se fierbe separat, in multa apa cu sare, apoi se...
Rigatoni cu carnaciori si suc de rosii
Pastele se fierb dupa indicatiile de pe pachet, in apa clocotita cu sare. Intre timp, se caleste in putin ulei ceapa taiata solzisori si ardeiul gras taiat fasiute, se adauga putina apa si se lasa la inabusit. Carnaciorii se taie rondele si se adauga si ei peste ceapa. Se adauga sarea si...
Cum se face sucul de rosii
Cum se face sucul de rosii. Rosiile se spala bine si se dau prin masina de tocat cu sita, sa ramana sucul pur de rosii, cu pulpa, fara nici o samanta sau coaja. Daca nu aveti o masina speciala de facut suc, le puteti da prin masina normala si apoi date prin sita, dar dureaza mai mult...
Mancarica de vara cu mamaliguta
Legumele se spala sub jet de apa rece. Vinetele se taie in cuburi mai mari cu tot cu coaja si se presara sare peste ele. Le lasam asa pana pregatim celelalte legume. Ceapa se taie solzisori, ardeiul gras cuburi maricele si dovlecelul curatat de coaja la fel. Intr-o craticioara incapatoare se...
Desert cu crema de lamaie si biscuiti
Intr-o craticioara se amesteca laptele cu galbenusurile, zaharul si faina, cu ajutorul mixerului, apoi se pune craticioara pe foc si se fierbe la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se adauga untul, coaja de lamaie si zeama. Se lasa crema la racit. In cupe de desert...
Tarta de ciocolata si visine
Visinele se spala, se scot samburii si se presara cu 2 linguri de zahar. Se pot folosi si visine congelate sau cirese. Se tapeteaza cu hartie de copt o forma cu pereti detasabili, de 24 cm Se incinge cuptorul la 180 grade, treapta 2. Faina si praful de cacao se cern intr-un castron, apoi se...
Chiftelute de dovlecel si branza
Dovlecelul si cartoful se curata si se dau pe razatoarea mica. Apoi se scurg bine de tot de zeama lasata. Se amesteca apoi cu usturoiul dat prin rarzatoare, branza telemea razuita si ea, oul, faina si mararul tocat fin. Se prajesc in ulei incins si se pun chiftelutele in tigaie cu o lingurita.
Sandwich masinuta
Senvisul se prepara super repede, se taie mai intai felia de paine in forma de masinuta si apoi se construieste parbrizul din sunca, rotile din castravete, aripile masinii din ardei gras, teava de esapament si sepcuta din morcov si dintr-o felie de maslina se face farul. Pofta buna!
Salata de hering cu cartofi
Fileurile de hering se taie bucati de 3 cm. Ceapa se curata, s espala si se taie rondele fine. Castravetii murati se taie rondele subtiri si se lasa la scurs. Cartofii se curata de coaja si se taie pe jumatate, apoi rondele. Se prepara dressingul. Iaurtul si frisca se bat bine cu mixerul pana...
Prajitura cu branza si prune
Branza se da prin sita sau se paseaza bine cu blenderul. Fructele se spala, se scot samburii si se taie felii mai groase. Se incalzeste cuptorul si se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt. Se amesteca intr-un castron faina cu praful de copt, sarea, zaharul, zaharul vanilat si coaja...