Zarzavat pentru ciorba

de Oana in Bulion, 10 Iul 2009 | 40961 vizualizari

 

Este mult mai sanatos zarzavatul facut in casa si mult mai gustos, fara conservanti!

 

INGREDIENTE

  • 20 kg rosii coapte, de gradina
  • 4 kg ardei gras
  • 3 legaturi patrunjel
  • 4 legaturi leustean
  • 6 linguri sare grunjoasa
Portii: 22
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zarzavat pentru ciorba:

Rosiile se spala, se curata de piele, se scot cotoarele (toata partea verde) si se maruntesc la robot (sau se dau prin masina de tocat). Ardeiul gras se spala, se curata si se taie cubulete cat mai mici. Verdeata se spala si se toaca marunt. Se amesteca toate ingredientele intr-o oala inalta si incapatoare si se fierbe la foc potrivit o ora.

Se pune zarzavatul  in borcane de 800 g, deasupra se toarna 2 linguri cu ulei, se inchid bine capacele si se fierb la bain-marie, la foc mic, 2 ore. Se scot pe o patura si se invelesc bine si se lasa asa la racit.

Ies 22 de borcane de 800g. Se poate zarzavatul si in sticle cu gura mai larga, fiecare cum prefera. Un borcan e perfect pentru o oala cu ciorba!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zarzavat pentru ciorba" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Oana 1

17.07.2009, 15:14

Multumesc Buni, dar uite ca nu stiam Si am facut in alti ani si cu ardei gras verde si rosu, amestecat, nu s-a schimbat deloc gustul...

karmen 1

01.09.2009, 10:16

si eu am facut aceasta reteta dar am pus si 2 legaturi de frunze de telina

Oana 1

06.10.2009, 15:44

Karmen, super! merge la fix telina, se poate pune ce verdeata vrea fiecare!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zarzavat