Oana

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 18.12.2008

RETETE1097
PRIETENI334
Retete

Waffe cu parmezan

In Aperitive / Garnituri la 10 Mar 2010

Se separa ouale. Untul moale se mixeaza si se adauga rand pe rand cate un galbenus. Faina se amesteca cu sarea si praful de copt. Se adauga parmezanul si se mixeaza in continuare. Se incorporeaza apoi faina, alternativ cu apa calduta. Albusurile se bat spuma si se amesteca usor in compozitie....

Snitele umplute la cuptor

In Pui la 9 Mar 2010

Pieptul de pui se taie ca pentru snitele, se bate bine cu ciocanul. Bucatile trebuie sa fie mai maricele. Baconul se taie felii, si se pregatesc si cateva betisoare de cascaval. Pe jumatate din felia de pui se pune bacon si cascaval, apoi se pliaza deasupra cealalta jumatate de pui. Nu e nevoie...

Salau cu fenicul si ardei copt

In Salau la 8 Mar 2010

Feniculul se curata, se taie in patru, apoi solzisori si se aseaza intr-un vas de iena. Deasupra se pun 2 ardei copti taiati fasii groase, apoi fileurile de peste, rosioarele printre fileuri. Se aseaza deasupra pestelui al treilea ardei copt, fasii si rondele de lamaie. Se condimenteaza, se...

Rulada cu crema de branza si afine

In Prajituri la 8 Mar 2010

Se prepara intai crema. Untul moale se freaca cu zaharul pudra, apoi se adauga branza de vaci si siropul de afine, mixand bine. La final se pune esenta de rom. Se pastreaza la rece. Pentru rulada, se incinge intai cuptorul, la foc mediu. Galbenusurile se bat spuma cu zaharul, pana se albesc...

Risotto cu legume si rasol de curcan

In Curcan la 7 Mar 2010

Dupa reteta Sylviei , este prima data cand fac risotto :) Se face o supa din legume si rasolul de curcan. Carnea se spala, se da intr-un clocot, se spala si se pune apoi la fiert cu legumele curatate si spalate. Eu am facut mai multa supa. Se pune sare dupa gust. Intre timp, se pregatesc...

Snitele din ficatei de pui

In Ficat la 6 Mar 2010

Ficateii se curata si se spala bine, apoi se zdrobesc cu furculita. Ouale se amesteca cu faina, apoi se toarna amestecul peste ficatei. Se adauga cascavalul ras si pesmetul, sare si piper si se omogenizeaza bine. Se prajesc in ulei incins, snitelele se pun in tigaie cu o lingura, apoi se presara...

Paine cu iaurt

In Piine la 5 Mar 2010

Ingredientele le-am pus in ordinea de mai sus in masina de paine, iaurtul si apa sa fie caldute, eu le-am tinut inainte pe calorifer. Se seteaza programul de framantat + dospit, dureaza 1h25'. Se scoate aluatul din cuva masinii, se presara cu faina si se imparte in doua. Se formeaza doua suluri...

Salata orientala cu peste afumat

In Salate la 4 Mar 2010

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja, apoi se scot si se lasa la racit. Ouale se fierb 4-5 minute, apoi se pun in apa rece, se racesc si se curata de coaja. Maslinelor li se scot samburii si se taie rondele. Pestele se curata de oase si se rupe in bucati mici. Celelalte legume se spala...

Prajitura albinuta umpluta

In Prajituri la 3 Mar 2010

Cuptorul se incinge la 180 grade. Tava se tapeteaza cu hartie de copt. Intr-un castron se amesteca faina cu coaja de lamaie, sarea si o lingura de zahar. Apoi se adauga untul moale, laptele caldut si restul de zahar, se amesteca cu mixerul cu paletele de aluat pana compozitia devine omogena....

Gulas unguresc cu carne de vitel

In Vita la 3 Mar 2010

Carnea se curata de grasime, se spala si se taie cuburi maricele. Legumele se curata de coaja, se spala, ceapa se taie cubulete, usturoiul se piseaza, morcovi se taie rondele, cartofii cuburi, iar ardeiul gras patratele de 1 cm. Intr-o cratita incapatoare, care va merge si la cuptor, se...

Terina cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 1 Mar 2010

Ceapa si usturoiul se curata si se maruntesc la robot. Se incinge uleiul intr-o craticioara si se calesc ceapa si usturoiul pana se inmoaie, apoi se adauga spanacul si jumatate din cana de lapte. Se lasa 8-10 minute pe foc, amestecand din cand in cand. Se adauga, sare, piper si boia. Se ia...

Placinta cu pui si bacon

In Pui la 1 Mar 2010

Foietajul se lasa la dezghetat. Pieptul de pui se spala si se toaca la robot. Baconul se taie cubulete, ceapa se toaca si ea la robot. Intr-o tigaie incapatoare se topeste untul, se adauga ceapa si se lasa cateva minute sa se inmoaie, amestecand din cand in cand. Se adauga apoi puiul si...

Ciorba taraneasca de gaina

In Ciorbe la 27 Feb 2010

Carnea de gaina se portioneaza, se spala, apoi se da intr-un clocot. Se arunca apa cu spuma si se pune din nou carnea la fiert in aproximativ 3 l de apa rece. Eu ama vut gaina de tzara si am lasat-o sa fiarba cam 40 de minute. Intre timp se pregatesc legumele, se curata si se spala cu apa...

Pui cu legume si sos de hrean

In Pui la 27 Feb 2010

Pulpele de pui se pregatesc la fel ca in reteta de aici . Legumele se curata, se spala, cartofii se taie pe lung, in 4 sau 6, morcovul si pastarnacul in bastonase de marimea unui deget. Se aseaza in vasul de sus al steamer-ului, se presara cu rozmarin, sare si piper alb. Se seteaza aparatul la...

Sos de hrean

In Pt. carne la 27 Feb 2010

Untul se topeste intr-o craticioara, se adauga faina si se amesteca cu un tel, apoi se adauga laptele rece, putin cate putin, amestecand continuu cu telul. Se condimenteaza cu sare si piper alb, iar la final se adauga hreanul. Firele de chivas se spala,se zvanta si se taie marunt, apoi se presara...

Pui cu dovlecei, broccoli si sos beschamel

In Pui la 27 Feb 2010

Puiul se curata de grasime si piele, se spala, se aseaza in vasul steamer-ului, se stropeste cu ulei de masline si se condimenteaza dupa gust cu diferite ierburi aromate uscate. Dovleceii se spala, se taie coditele si se taie pe lung in bastonase mai groase. Buchetelele de broccoli se spala,...

Sos beschamel

In Pt. paste la 27 Feb 2010

Ceapa se curata si se taie cubulete. Untul se topeste intr-o craticioara, apoi se adauga ceapa si se lasa putin la inmuiat. Se adauga faina, se amesteca cu un tel, apoi se adauga laptele rece, putin cate putin, amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase. Se adauga sare, piper si nucsoara, iar...

Painici cu dulceata de visine

In Dulciuri la 25 Feb 2010

Se pun in cuva masinii de paine laptele, untul topit si racit, oul batut, zaharul, sarea, coaja de lamaie, apoi faina si drojdia. Se seteaza programul de framantat si dospit, la masina mea dureaza aproximativ 1h25'. Daca nu aveti masina de paine, dizolvati drojdia in lapte, puneti faina...

Paine cu musli

In Piine la 24 Feb 2010

Toate ingredientele se pun in cuva masinii de paine, in ordinea de mai sus, mai putin o lingura de musli si o lingura de seminte. Se selecteaza programul de paine rapida, ce dureaza 1h20'. Dupa ce aluatul este amestecat si incepe sa creasca, se deschide capacul si se presara deasupra semintele si...

Creste cu sunca si sos de rosii

In Paste la 24 Feb 2010

Pastele se fierb conform instructiunilor, in apa fiarta cu sare. Sunca se taie cubulete. Uleiulse incinge intr-o craticioara, se adauga sunca si cateva linguri de apa, se lasa cateva minute la fiert. Se adauga sucul de rosii si condimentele si se mai fierbe 2 minute. Pastele se scurg si se...

Kaiserschmarrn

In Prajituri la 23 Feb 2010

Stafidele se spala bine si apoi se pun in rom. Galbenusurile se bat spuma cu zaharul pudra si sarea. Se adauga apoi laptele si smantana (frisca) lichida, apoi se adauga faina amestecata cu praf de copt. Se lasa compozitia sa se odihneasca 20 de minute. Albusurile se bat spuma cu cele doua linguri...

Chiftelute de orez

In Aperitive / Garnituri la 22 Feb 2010

Orezul se fierbe conform instructiunilor, in apa clocotita cu putina sare, apoi se scurge, se desface din punguta si se lasa la racit. Mie mi-a ramas o punguta de orez fiert de ieri si a mers treaba mai repede :) Eu am avut orez Thai, merge foarte bine si Uncle Bens in pungute individuale....

Pui Thai cu curry si lapte de cocos

In Pui la 21 Feb 2010

Se pune o oala cu apa la fiert, cam 2 l, cu putina sare. Cand clocoteste se adauga 2 pungute cu orez thai si se lasa la fiert 16 minute. Puiul se taie cuburi maricele, se spala si se scurge bine. Se incinge uleiul intr-o tigaie, apoi se adauga ghimbirul si usturoiul si se lasa cateva secunde....

Panna cotta cu ciocolata

In Prajituri la 21 Feb 2010

Acelasi mod de pregatire ca la panna cotta cu capsuni La final se topeste ciocolata cu smantana, apoi se lasa la racit si se toarna deasupra. Se presara deasupra ciocolata rasa.

Panna cotta cu capsuni

In Prajituri la 21 Feb 2010

Smantana si laptele se pun intr-o craticioara cu fund dublu si se dau in clocot. Aproape de punctul de fierbere se adauga zaharul si vanilia si se mai lasa 1 minut la fiert. Gelatina se hidrateaza cu 5 linguri apa rece si se lasa 5 minute. Se adauga apoi in amestecul de lapte fierbinte si se...

Guguluf cu lamaie

In Prajituri la 21 Feb 2010

Se incinge cuptorul si se lasa focul la minim. Forma de guguluf se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina. Lamaia se spala cu apa fierbinte, apoi se rade coaja si se stoarce zeama. Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra, apoi se adauga pe rand ouale, amestecand bine. Se adauga coaja si...

Spaghettini cu ton si legume

In Spaghete la 20 Feb 2010

Se prepara intai sosul. Legumele se curata, se spala. Ceapa si ardeiul gras se taie solzisori, usturoiul se piseaza, dovlecelul cu coaja se taie rondele subtiri. Tonul se scurge. Intr-o craticioara se incinge uleiul de masline, se pun ceapa, ardeiul si usturoiul si putina apa, apoi se lasa se...

Supa crema cu pui, fidea si crutoane

In Supe la 10 Feb 2010

Toate legumele se curata, se spala si se taie in bucati mari. Fasolea verde si broccoli le aveam in congelator, puse de mine :) Se pun toate la fiert in 3 l de apa cu sare (broccoli mai la final). Pieptul de pui se taie cubulete, se da intr-un clocot, apoi se fierbe separat cu putina sare si...

Pastrama duet

In Mezel de casa la 5 Feb 2010

Pieptul de gasca si de gaina l-am spalat, l-am uscat cu prosoape de bucatarie. Usturoiul l-am mixat cu vinul si condimentele, apoi am uns bine bucatile de carne, am acoperit vasul cu o folie si am lasat la rece o zi. Apoi le-am scos si le-am asezat pe un tifon uns bine de tot cu untura. Untura am...

Musaca de cartofi si carne de vita

In Vita la 5 Feb 2010

Morcovii, ceapa si usturoiul se curata, se spala si se maruntesc la robot. Se incinge uleiul intr-o cratita incapatoare, se pun legumele si se lasa putin la inmuiat, apoi se adauga carnea si o cescuta de apa calda. Se lasa la inabusit sub capac pana scade zeama, amestecand din cand in cand. Se...

Afisate 721 - 750 din 1097 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Primeşti în dar o păpuşică de cauciuc care-ţi seamănă leit. Pînă la prânz o vei contempla cu admiraţie. Până la 4 PM vei învăţa să-i răspunzi la comenzi. Până spre seară va trece şi doctorul la contravizită.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase și aromate - Rețeta simplă de casă

ieri la 08:56

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 07.01 la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]