Absolut delicioasa, acra si foarte gustoasa!
Carnea de gaina se portioneaza, se spala, apoi se da intr-un clocot. Se arunca apa cu spuma si se pune din nou carnea la fiert in aproximativ 3 l de apa rece. Eu ama vut gaina de tzara si am lasat-o sa fiarba cam 40 de minute.
Intre timp se pregatesc legumele, se curata si se spala cu apa rece. Cartoful se taie in cuburi si se pastreaza intr-un castronel cu apa. Restul legumelor se dau pe razatoarea mare, eu le-am facut la robot.
Cand carnea a fiert se adauga legumele si putina sare. Dupa ce au fiert si legumele se adauga rosiile si borsul, apoi fideaua si se mai lasa cateva minute sa fiarba. Se potriveste gustul cu sare la final. Eu am pus rosii facute in casa, care erau si ele sarate.
Dupa ce se opreste focul, se bate oul si se toarna deasupra, amestecand cu o furculita sa formeze zdrente. Se presara leustean uscat.
1
Se adauga in ciorba si un ardei gras taiat cubulete. Eu nu am pus pentru ca zarvatul meu de ciorba avea deja.
2
Eu am us si 3 tulpini de broccoli, am avut prospat, l-am curatat, iar tulpinile le-am bagat si pe ele la robot :)