Spaghettini cu ton si legume

de Oana in Spaghete, 20 Feb 2010 | 6271 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g spaghettini
  • Sos:
  • 1/2 ceapa rosie
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 dovlecel subtire
  • o mana de masline verzi feliate
  • o cutie mica de ton bucati in suc propriu
  • o cana cu suc de rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare piper
  • cimbru
  • busuioc
  • ceapa verde uscata
  • parmezan/cascaval ras
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghettini cu ton si legume:

Se prepara intai sosul. Legumele se curata, se spala. Ceapa si ardeiul gras se taie solzisori, usturoiul se piseaza, dovlecelul cu coaja se taie rondele subtiri. Tonul se scurge.

Intr-o craticioara se incinge uleiul de masline, se pun ceapa, ardeiul si usturoiul si putina apa, apoi se lasa se se inmoaie putin. Se adauga dovlecelul si se mai lasa cateva minute. Se adauga sucul de rosii, eventual si putina apa, daca este prea gros. Cand incepe sa fiarba se pun maslinele si tonul, se amesteca lejer si se lasa 1-2 minute la fiert. Se condimenteaza dupa gust la final (maslinele, tonul si sucul de rosii au sare!).

Intre timp se fierb pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet.

Se pun pastele pe 2 farfurii iar deasupra se toarna sosul cu ton si legume. Se presara cu parmezan ras, eu n-am avut si am pus cascaval ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghettini cu ton si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Oana 1

23.02.2010, 22:48

Teo, la spalat vase sau la mancat?

susu 1

25.02.2010, 21:07

Foarte bune mai ales cu un pahar de vin rece.

Oana 1

25.02.2010, 22:42

Mmm, da Susu, unul dulce imi place mie, merge, merge

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Macaroane cu branza