Delicioasa, super rapida!
Ceapa si usturoiul se curata si se maruntesc la robot. Se incinge uleiul intr-o craticioara si se calesc ceapa si usturoiul pana se inmoaie, apoi se adauga spanacul si jumatate din cana de lapte. Se lasa 8-10 minute pe foc, amestecand din cand in cand. Se adauga, sare, piper si boia. Se ia craticioara de pe foc si se lasa putin la racorit. Se adauga ardeiul gras taiat cubulete, branza maruntita cu furculita si ouale batute cu restul de lapte. Se tapeteaza o tava de cozonac cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se pune tava in cuptorul incins, la foc mediu si se lasa pana se incheaga bine, aproximativ 45 de minute. Se verifica cu o scobitoare.
Se rastoarna apoi terina pe un platou si se lasa la racit.
1
In loc de ceapa puteti pune 2 fire de praz taiate rondele fine.
2
Terina se serveste alaturi de paine frantuzeasca.
3
Vitamina C continuta de ardeiul gras rosu ajuta organismulsa absoarba cat mai mult fier din spanac.