publicat la 08.05.2019
publicat la 08.05.2019
Primeşti în dar o păpuşică de cauciuc care-ţi seamănă leit. Pînă la prânz o vei contempla cu admiraţie. Până la 4 PM vei învăţa să-i răspunzi la comenzi. Până spre seară va trece şi doctorul la contravizită.
Bucataras.ro
[email protected]
Supa de gasca cu galusti
Carnea de gasca se spala si se da intr-un clocot, se arunca spuma, se spala carnea si se pune la fiert in 3 l de apa. Eu am fiert cam 2 ore...ficatelul nu l-am pus la fiert de la inceput. Intre timp se curata legumele, se spala, morcovii se taie rondele subtiri si celelalte legume cubulete....
Terina de ficat cu sos de afine
Se taie ceapa marunt si se caleste in unt pana se topeste, apoi se adauga ficateii curatati si spalati. Se condimenteaza cu sare si piper , se adauga si cimbrul, rozmarinul(proaspete) si dafinul, apoi se lasa la foc mic pana se patrund bine ficateii. Se lasa la racit, se scot firele de cimbru...
Piept de rata cu portocale
Pieptul de rata se dezoseaza si se cresteaza pielea in forma de romburi, se spala si se usuca cu servetele de hartie. Se topesc 50 g unt intr-o tigaie, apoi se adauga pieptul de rata cu pielea in jos, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa se rumeneasca usor. Se intoarce pe partea...
Mancarica de linte rosie cu afumatura
Lintea se spala bine in mai multe ape. Legumele se curata de coaja, se spala, morcovul si ceapa se toaca cubulete, usturoiul se piseaza iar tija de telina se taie rondele (eu am la congelator :) ). Kaizerul se taie felii subtiri. Se incinge uleiul si se pune kaizerul, se lasa foarte putin la...
Salata cu ton
Salata mea avea radichio, salata iceberg, rucolla. Am spalat-o sub jet de apa si am lasat-o la scurs, am scurs si tonul, apoi le-am amestecat intr-un bol, impreuna cu ardeiul gras taiat betisoare, rosiile cherry si patrunjelul taiat fin. Am adaugat uleiul si zeama de lamaie, sare si piper dupa...
Paine cu tarate si seminte de in
Toate ingredientele se pun in cuva masinii, exact in ordinea de mai sus si se seteaza programul "paine rapida". La masina mea, Moulinex OW 5000 este programul 5 si dureaza 1h si 20'. Daca nu aveti masina de paine se poate framata si cu mana, puneti apa calduta si lasati la dospit o ora intr-un...
Ciorba cu ciolan de porc
Ciolanul de porc se taie bucati potrivite, se da intr-un clocot, se arunca apa si se spala, apoi se pune la fiert in 3 l de apa. Intre timp se pregatesc legumele, se curata, se spala si se toaca cubulete. Cand carnea e fiarta se scoate de pe os, se pune inapoi in oala si se pun legumele. Se...
Ciorba de rata reteta traditionala romaneasca
Cum se prepara Ciorba de rata reteta traditionala romaneasca Carnea se spala, se taie bucati potrivite si se da intr-un clocot. Se arunca apa cu spuma, se spala carnea apoi sepune la fiert in 3 l apa. Cand este aproape fiarta se adauga legumele (curatate, spalate, taiate cubulete). Se pune...
Tort caramel
Blatul: albusurile se bat spuma cu zaharul si apa rece. Se adauga pe rand galbenusurile, apoi faina amestecata cu praful de budinca si praful de copt. Se omogenizeaza cu o lingura de lemn si se pune aluatul intr-o forma de tort detasabila, tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mic, se face...
Bomboloni amorezate
Apa si untul/uleiul se pun la fiert, impreuna cu praful de sare si zaharul vanilat. Cand clocoteste sa da la o parte si se pune toata faina o data, amestecata cu praful de copt, se amesteca bine cu o lingura de lemn, apoi se pune iar pe foc pentru un minut, amestecand bine, sa devina omogena. Se...
Ciorba cu perisoare de vitel
Legumele se curata, se spala, morcovul, telina si pastarnacul se dau pe razatoarea mare (eu le-am bagat la robot), ceapa si ardeiul gras se toaca cubulete. Se pun apa la fiert cu sare si ulei, apoi se adauga legumele si se lasa sa fiarba (am pus ulei pentru ca nu era deloc grasa carnita de...
Escalop de vitel cu ciuperci
Carnea de vitel se taie felii subtiri si se bate cu ciocanul de snitele. Se sareaza, pipereaza, eu am presarat si cimbru uscat. Faina se pune pe o farfurie si se tavalesc snitelele pe ambele parti. Se incinge uleiul intr-o tigaie incapatoare sis e prajesc snitelele de vitel pe amandoua partile....
Piure cremos cu smantana
Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cuburi si se fierb. Se scurg apoi de apa, se adauga untul, smantana si sare dupa gust si se mixeaza bine. Gata!
Ciuperci umplute
Ciupercile se curata si se spala, se desprind coditele. Carnea de pui se taie cuburi mici, coditele ciupercilor la fel, ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt, la fel si kaizerul. Cascavalul se rade si verdeata se toaca fin. Intr-o tigaie de teflon se pune o lingura de ulei, se...
Clatite cu caramel, nuca si banane
Se pregateste compuzitia pentru clatite, se amesteca toate ingredientele cu mixerul si se pune faina pana ajunge la consistenta unei smantani. Se coc clatitele intr-o tigaie teflonata si se pastreaza la cald. Nuca se rumeneste foarte putin in cuptor, se curata, apoi se macina mai mare....
Pui cu legume- mancare chinezeasca
Puiul se spala si se taie fasii, apoi se inabuseste in putin ulei. Isi va lasa zeama si lasam pe foc pana se evapora si se rumeneste putin. Adaugam putina sare, usturoiul si ghimbirul. Se scoate pe un servet de hartie si se pastreaza la cald. Legumele se curata, se spala si se taie bastonase...
Mojito Martini
Lime-ul se spala bine si se taie in patru, pe lung. Se storc in pahar, cu mana, sferturile de lime si se pun apoi in pahar. Se adauga restul ingredientelor, se amesteca bine si se serveste pe indelete :)
Tort de biscuiti
Se prepara mai intai crema. Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida, amestecand pana se obtine o compozitie omogena. Se lasa putin la racit si se adauga esentele de rom si cafea, apoi se lasa la rece cel putin o ora. Eu am pus craticioara in balcon si s-a racit repejor pe gerul asta :)...
Mancarica turceasca in vas roman
Vasul roman se pune la inmuiat in apa rece, cel putin jumatate de ora. Se pun apoi in vas rosiile din cutie, impreuna cu pulpa de vitel, taiata cubulete. Se pune sare si piper si se condimenteaza dupa preferinta, cu boia, usturoi granulat, cimbru. Carnea tocata se amesteca cu un ou, 2-3 fire...
Lipie de casa
Se pun toate ingredientele in cuva masinii de paine, in acesta ordine, se seteaza programul de framantat si dospit, dureaza 1 ora si 25 de minute. Dupa o ora, insa, se scoate aluatul si se imparte in patru, se formeaza cu mana niste suluri pe masa infainata si se unesc la capete, fiecare sul in...
Prajitura Tosca
Modul de preparare este acelasi ca la cubuletele delicioase Blatul: albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga macul si cocosul, putin cate putin, amestecand de jos in sus cu o lingura de lemn, foarte lejer, sa nu se lase. Eu am avut cocos multicolor, a iesit tare dragut blatul!...
Supa de gaina cu frecatei
Carnea se spala, se taie in bucati potrivite si se da intr-un clocot. Se arunca spuma, se spala carnea cu apa rece si se pune iar la fiert in 3 l de apa, cam o ora. Se adauga si sare la fiert. Intre timp se pregatesc legumele, se curata de coaja si se spala bine. Eu le-am taiat pe toate la...
Pui cu lamaie in stil chinezesc
Pieptul de pui se spala si se taie in fisii de marimea unui deget. Oul se bate intr-un bol. Se tavaleste puiul prin amidon, apoi prin ou si iar prin amidon, se aseaza toate bucatile p o farfurie, apoi se incinde putin ulei intr-o tigaie sau wok si se prajesc pe ambele parti pana devin aurii....
Crap cu sos de rosii si usturoi
Pestele se curata, se spala si se aseaza intr-o tava mai adanca. Eu am pus hartie de copt, sa nu lipeasca sau sa se arda pestele. Cartofii se curata, se spala, se taie in patru si se aseaza in tava, langa peste. Se prepara un sos din usturoiul pisat, sucul de rosii, ulei, sare, piper si cimbru...
Creveti si calamari cu vin si usturoi
Eu am avut creveti si calamari congelati, asa ca i-am lasat sa se dezghete, apoi i-am spalat bine. Intr-un bol se amesteca zeama de lamaie cu vinul, condimentele, iar usturoiul se mixeaza bine cu patrunjelul, pana devine o pasta si se adauga in bol. Se opresc cateva fire de patrunjel pentru...
Kataif
Taieteii sau fideaua se aseaza intr-o tava mai inalta, eu am folosit una de iena, desupra se pun feliute de unt si se baga tava in cuptorul incins, pana cand taieteii se rumenesc usor. Exista in comert si taietei pentru cataif deja preparati, insa eu nu am gasit si am folosit niste taietei...
Lahmeh beajin
Carnea de vitel se toaca, apoi se amesteca cu ceapa mixata bine la robot. Se condimenteaza dupa gust. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se inabuseste carnea, amestecand din cand in cand. Se adauga treptat cate jumatate de pahar cu apa calduta si se lasa sa scada, pana carnea este moale. Se...
Batata bi kezbera
Cartofii se curata si se taie cuburi de 2 cm, apoi se pun la prajit. Intre timp se prepara sosul, amastecand cu blenderul usturoiul curatat, verdeata, uleiul si condimentele. La final se adauga putina apa rece. Se presara sosul peste cartofii prajiti. Sursa
Kafta
Carnea de berbecut se curata de grasine si piele, apoi se toaca. Ceapa se curata si se amesteca la robot impreuna cu verdeturile spalate bine, pana devine o pasta (nu foarte fina). Se amesteca apoi cu carnea tocata si condimentele si se modeleaza sub forma de mititei. Eu am lasat carnea...
Hummus
Nautul se spala bine si se pune la inmuiat intr-un castron cu apa rece. Se lasa peste noapte. A doua zi se fierbe pana se inmoaie bine. Eu i-am schimbat apa o data, am scurs boabele, am adaugat apa fiarta si am lasat iar la fiert. Se lasa apoi la racit, se pun boabele de naut in robot impreuna...