Gulas unguresc cu carne de vitel

de Oana in Vita, 3 Mar 2010 | 61501 vizualizari

 

Extrem de delicioasa, aromata, cu carne frageda de vitel, gulasul unguresc are o tenta aparte datorita chimionului, fiind condimentata cu paprika picanta.

 

INGREDIENTE

  • 700 g rasol de vitel fara os
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 cepe mari
  • 2 catei mari de usturoi
  • 225 ml vin rosu
  • 2 morcovi mari
  • 2 ardei grasi verzi
  • 3 linguri pasta de tomate dizolvate in 200 ml apa
  • 300 ml supa de vita
  • 500 g cartofi
  • 2 linguri rase paprika
  • 1 lingurita seminte chimen
  • sare
  • patrunjel verde tocat
  • smantana pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas unguresc cu carne de vitel:

Carnea se curata de grasime, se spala si se taie cuburi maricele. Legumele se curata de coaja, se spala, ceapa se taie cubulete, usturoiul se piseaza, morcovi se taie rondele, cartofii cuburi, iar ardeiul gras patratele de 1 cm.

Intr-o cratita incapatoare, care va merge si la cuptor, se incinge uleiul de masline, apoi se adauga carnea. Ea isi va lasa apa, se amesteca din cand in cand pe toate partile si se lasa sa scada si sa se rumeneasca putin. Se scoate apoi si se presara cu sare, pastrandu-se la cald.

Se adauga in oala ceapa si usturoiul si se lasa la inmuiat la foc mic, apoi se adauga paprika si semintele de chimen si se prajesc 1 minut. Eu am pus o lingura paprika si una de boia dulce pt, ca au mancat si baietii :)

Se adauga vinul si se fierbe 3 minute pana scade putin. Apoi se adauga morcovii, pasta de tomate, supa de vitel (se poate pune si apa), carnea si se dau intr-un clocot. Se potriveste gustul de sare. Se acopera oala cu folie de aluminiu si se pune la cuptor pentru o ora, la foc potrivit, pana carnea este frageda.

Se scoate oala din cuptor si se adauga ardeiul gras si cartofii si se mai coc 30 de minute, pana sunt facuti cartofii.

Se serveste presarat cu patrunjel verde, smantana si paprika.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas unguresc cu carne de vitel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

auroravoicu 1

07.06.2012, 14:56

Am mancat de curand la Praga si acum imi ploua in gura.Super mancarica!

portobelo 1

11.07.2012, 16:05

Betoooon !!!

ANDREEA 1

13.09.2012, 00:48

Sunt dati dracu ungurii cu mancarea???Nuuuu,dragelor,ei stiu sa gateasca intr-un mod aparte,au si traditie,asa cum noi,din pacate nu avem,chiar daca ne laudam ca existam de 2000 de ani ,aici,ca popor...A,UITAM SA SPUN,GULYASUL,MANCAREA PASTORILOR DIN PUSZTELE UNGURESTI E TARE BUNA,DAR PREA CONDIMENTATA PENTRU GUSTURILE MELE ...VA PUP!!!)

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gulas la ceaun