Se pune o oala cu apa la fiert, cam 2 l, cu putina sare. Cand clocoteste se adauga 2 pungute cu orez thai si se lasa la fiert 16 minute.
Puiul se taie cuburi maricele, se spala si se scurge bine. Se incinge uleiul intr-o tigaie, apoi se adauga ghimbirul si usturoiul si se lasa cateva secunde. Se adauga puiul, se amesteca bine. Puiul isi va lasa apa, se intoarce pe toate partile si se lasa la rumenit, pana scade apa. Se adauga pasta de curry rosie si verde, plus putina apa, se amesteca bine si se mai lasa 2 minute sa se imbine aromele. Se adauga apoi laptele de cocos si se lasa sa fiarba iar 2 minute. Se gusta si se potriveste de sare. Amidonul se dizolva in 2 linguri de apa rece si se toarna in tigaie. Se amesteca pana se ingroasa, apoi se opreste focul.
Se scurge orezul si se scoate din pungute si se serveste alaturi de puiul cu sos curry. Se adauga sos de soia dupa gust, peste orezul fiert.
1
Pasta de curry rosie este picanta, iar cea verde nu. Se gasesc impreuna cu laptele de cocos la MegaImage.
2
Se poate adauga mai multa pasta de curry rosie, daca vreti sa fie mai picanta.