Dupa ce am savurat din priviri reportajul lui Cristi despre Siclia, m-am hotarat sa incerc aceasta pizza, sincer, numai la ea ma gandeam :) Este de vis, intr-adevar! si inca nu mi-a iesit blatul ca la mama lui acasa si nici cuptor de pizza n-am...deci nu pot decat sa-mi imaginez cum era cea mancata de Cristi :) Oricum, mi-a iesit o bunatate! Ce modesta sunt...
Blatul de pizza il fac la masina de paine, dupa reteta de aici.
Sucul de rosii se intinde peste blat, in strat mai gros, se presara cu busuioc uscat. Se aseaza felii de mozzarella din belsug, apoi vinetele. Aici, nu am inteles exact cum ar trebui sa fie vinete, m-am gandit ca merg si crude, feliute foarte subtiri...cum nu aveam, am scos din congelator vinete coapte si am asezat din loc in loc printre feliile de mozzarella. Recunosc, are un gust nemaipomenit de la vinete!
Cuptorul trebuie sa fie bine incins, se pune tava pe gratarul de sus si se lasa pana s-a copt blatul.
Se scoate tava si imediat se aseaza feliile de proscitto crudo si rucola, apoi se presara parmezan ras si se stropeste cu ulei de masline.
Puteti citi aici Jurnalul de Sicilia al lui Cristi PapaBun, cu sfaturi super, ultra, mega :|)