Un desert frantuzesc, intram usor in atmosfera :D iar luni il mancam la Paris :)
By PapaBun
Merele se curata, se taie in patru, se scot cotoarele si semintele, apoi se taie felii, nu rea subtiri.
Intr-o cratita ce va merge apoi la cuptor, se caramelizeaza zaharul, miscand de cratita sa nu se arda. Totul se face la foc mediu. Eu am folosit o tigaie mai mare antiaderenta, apoi am mutat totul intr-un vas de iena.
Cand zaharul s-a topit se adauga untul taiat bucatele si se omogenizeaza bine. Se adauga apoi merele si scortisoara si se lasa cateva minute, amestecand pe toate partile. Merele se inmoaie repede si vor lasa zeama. Am mutat apoi compozitia in vasul de iena si am asezat deasupra foaia de aluat foietaj.
Se pune vasul in cuptorul incins, la foc mediu, pana se rumeneste usor deasupra.
Dupa ce se scoate tava din cuptor, se aseaza deasupra un platou si printr-o miscare ferma se intoarce placintica, merele fiind acum deasupra.
Dupa ce se raceste se taie felii, se pudreaza cu zahar pudra, scortisoara si se serveste cu frisca sau inghetata.
Absolut delicios!