Supa crema de rosii cu fidea si mozzarella

de Oana in Supe, 31 Mar 2010 | 10057 vizualizari

 

Este absolut divina! Italian night, pe gustul nostru!

 

INGREDIENTE

  • un morcov mare
  • un cartof mare cu coaja alba
  • o jumatate de telina
  • o ceapa
  • un dovlecel
  • 500 g suc gros de rosii
  • 50 g unt
  • o mana de fidea din grau dur
  • mozzarella
  • un catel de usturoi
  • piper alb
  • sare
  • frunze de busuioc proaspat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de rosii cu fidea si mozzarella:

Legumele se curata, se spala, se taie in bucati mari si se pun la fiert in 2,5 l de apa cu sare. Cand sunt fierte se scot din supa si se paseaza bine cu blenderul. Se adauga 1 litru din zeama in care au fiert, sau dupa preferinta, in functie de cat de groasa vreti sa iasa supa. Se aprinde focul, se adauga untul taiat feliute si se amesteca cu un tel. Se pune sucul concentrat de rosii, amestecand continuu, la foc mic. Cand incepe sa fiarba se adauga fideaua si se mai lasa cateva clocote. Se potriveste la final de sare, se presara piper alb si se adauga usturoiul dat prin presa. Se lasa oala acoperita sa se umfle bine fideaua.

Se serveste fierbinte, cu bucati de mozzarella deasupra si frunzulite de busuioc proaspat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de rosii cu fidea si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

ieri la 20:54

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

pe 10.03 la 11:07

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de cartofi cu creme fraiche