publicat la 08.05.2019
publicat la 08.05.2019
Cand pui intrebari, nu vrei raspunsuri. Asteapta un raspuns pe care nu vrei sa il auzi". Nu intreba sotul daca arati bine intr-o rochie sau anumite haine. Sotii nu sunt "creaturi" subtile.
Bucataras.ro
[email protected]
Branza feta coapta
Puneti feliile de branza feta pe cate o foaie de copt (mototolita usor inainte). Taiati legumele rondele si asezati-le deasupra. Stropiti cu ulei de masline si presarati oregano. Strangeti bine hartia de copt si puneti boccelutele intr-o tava. Puneti la cuptor, la 200 grade, cam jumatate de ora....
Tiramisu reţetă originală (reteta video)
Tiramisu reţetă originală Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra pana se obtine o crema pufoasa. Se adauga branza mascarpone, vanilia si lichiorul de cafea. Se mixeaza pana se incorporeaza bine ingredientele. Se pune crema la rece pana se mixeaza albusurile cu un praf de sare. Se...
Desert cu branza pufoasa si afine
Se opresc cateva afine pentru decor si se pun la congelator. Restul de afine se mixeaza cu o lingura de zahar pudra pana se obtine un piure fin. Se opreste jumatate din piureul de afine, iar restul se mixeaza cu branza pufoasa si o lingura de miere. Se bate frisca. Piscoturile se maruntesc cu...
Clatite (reteta video)
Se mixeaza ouale cu zaharul si uleiul, se adauga apoi vanilia si faina. Se subtiaza compozitia cu lapte si apa minerala. La final se adauga coaja rasa de lamaie. Trebuie sa obtineti o compozitie nu foarte groasa, ca o smantana subtire. Se incinge o tigaie unsa cu ulei si se pune compozitia de...
Lasagna (reteta video)
Mai intai se preparam sosul bolognese: morcovul, ceapa, usturoiul si ardeiul capia le maruntim la robot. Intr-o oala incapatoare se incinge uleiul, punem apoi legumele si le lasam putin sa se inmoaie. Punem apoi carnea si amestecam usor pe toate partile. Se lasa la foc mediu. Curatam...
Salam de biscuiţi, reţetă video
Salam de biscuiţi, reţetă video Pentru inceput rup biscuitii in bucatele. Puteti sa ii maruntiti si la robot, dar sa nu ii sfaramati foarte marunt. Intr-o craticioara amestec zahar si cacao, apoi torn laptele si las pe foc pana incepe sa fiarba, amestecand cu un tel. Opresc apoi focul si...
Spaghetti cu creveti, dovlecei si ciupercute
Spaghetele se fierb in apa cu sare dupa instructiunile de pe ambalaj. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie adanca si se adauga ceapa si usturoiul taiate cubulete fine. Se adauga apoi ciupercutele. Cand incep sa isi lase zeama se adauga si dovlecelul taiat felii mai groasute. Se...
Tarta cu rosii si crema de branza
Foaia de aluat dezghetata se taie in dreptunghiuri (8 x 15 cm). Se unge fiecare dreptunghi cu crema de branza, lasand cate 1 cm de aluat pe fiecare latura. Rosiile se taie in cuburi mai maricele si se amesteca cu ceapa taiata solzisori. Se rasneste putina sare deasupra si se stropesc cu...
Cheesecake cu fructe de padure
Mai intai se zdrobesc biscuitii si amaretti, eu i-am pus la robot. In loc de biscuiti digestivi am gasit la Megaimage niste biscuiti sfaramiciosi cu scortisoara, o bunatate! Biscuiti maruntiti se amesteca cu untul topit si se pun intr-o forma rotunda cu pereti detasabili (diametru 22 cm). Se...
Pui shanghai cu sos de ardei copt
Se prepara mai intai sosul. Ardeiul capia se coace in cuptor sau pe plita, apoi se presara cu sare si se acopera cu un capac si se lasa 10 minute sa se odihneasca. Se curata apoi de coaja si de seminte si se mixeaza la blender impreuna cu usturoiul. Se adauga iaurtul grecesc si se mai mixeaza...
Salata nicoise
Cartofii se spala bine de tot si se pun la fiert intregi in apa cu sare. Fasolea verde se spala, se rup coditele si se taie pe jumatate. Eu am pus-o la fiert impreuna cu cartofii pana a fost al dente. Ouale se pun si ele la fiert separat, apoi se clatesc cu apa rece si se curata de coaja....
Prajitura cu visine
Mai intai pregatim visinele, le scoatem samburii si le presaram cu o cescuta de zahar, apoi le lasam cel putin o jumatate de ora. Se pun apoi intr-o strecuratoare mare si se lasa la scurs. Intre timp se pregateste pandispanul. Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu zaharul pana se obtine...
Somon asiatic crocant si noodels cu legume
Se prepara o marinata din zeama de lime, sosul de soia, uleiul de susan, usturoiul si ghimbirul date pe razatoare si coaja rasa de lime.Se rastoarna amestecul peste somon si se lasa 10-15 minute la rece. Intre timp se pun taieteii la fiert in apa cu sare. Legumele se taie bastonase subtiri,...
Cum se fierbe porumbul la philips multicooker
Cum se fierbe porumbul. Stiuletii de porumb i-am curatat si i-am spalat, i-am asezat frumos in vasul de la multicooker si am turnat apa cat sa-i acopere. Am inchis capacul si am setat programul BOIL pentru 30 de minute. Acesta incepe efectiv doar dupa ce apa incepe sa clocoteasca. Cand...
Vinete umplute cu carne de vitel- Philips Multicooker
Vanata se taie pe lungime, se indeparteaza cotorul si se scobeste cu grija. Miezul se marunteste la robot si se amesteca cu carnea tocata, impreuna cu ceapa, ardeiul si usturoiul maruntite si ele. Se pune amestecul de carne si legume pe foc, se adauga sare si piper dupa gust si oregano uscat si...
Tartinute cu miez de lapte, ementaller si fructe
S-au distrat baietii mei de dimineata :) Eu le-am pregatit toate ingredientele, fructele si ementallerul le-am taiat cubulete si apoi ei s-au jucat cum au vrut si au pregatit niste minunate tartine cu miez de lapte si fructe, se potrivesc de minune. Dupa ce au pregatit mini-frigaruile, le-am...
Supa de legume cu taietei de casa- Philips Multicooker
Am pregatit mai intai taieteii dupa reteta de aici . Daca nu aveti masina de taietei amestecati oul batut cu sare si faina si framantati usor un aluat pe care il intindeti apoi cu sucitorul intr-o foaie foarte subtire. Presarati faina deasupra si rulati strans, apoi taiati taietei subtiri...
Pulpa de curcan cu sos rosu- Philips Multicooker
Pulpa de curcan se cresteaza din loc in loc, se spala si se pune in vasul de la Multicooker. Se mixeaza la robot ardeiul capia cu usturoiul, ceapa si rosiile si se pune amestecul peste carnea de curcan. Se condimenteaza cu sare si piper, cimbru uscat si putin ulei de masline. Se inchide...
Salata colorata cu fasole verde
Fasolea galbena si verde se curata si se taie pe jumatate, apoi se pune la fiert in apa cu sare, 15 minute, pana este fiarta al dente. Se scurge de apa si se clateste cu apa rece. Se lasa la scurs intr-o sita. Cat timp fierbe fasolea se prepara sosul: catelul de usturoi se bate bine in mojar...
Spaghetti carbonara
Spaghetele se fierb in apa clocotita cu sare dupa instuctiunile de pe ambalaj. Intre timp se calesc ciupercutele in uleiul incins, se adauga usturoiul ras si se lasa sa se inmoaie putin. Se adauga apoi baconul taiat feliute si se lasa pe foc pana se rumeneste putin. Se da tigaia deoparte....
Tartine cu miez de lapte, dulceata si fructe
Tartinele se prepara imediat si chiar cu ajutorul celor mici. Nu trebuie decat sa feliezi bagheta si branzica, iar cei mici vor pregati cu drag! Pe fiecare felie de bagheta asaza cate o felie de miez de lapte Delaco, pune deasupra o lingurita de dulceata, de care iti place si cateva fructe...
Tarta cu mere si piersici
Se amesteca cu o lingura toate ingredientele pentru aluat, apoi se framanta usor cu mana pana se obtine un aluat fraged si nelipicios. Se infasoara in folie de plastic si se lasa la rece 15 minute. Intre timp se spala fructele, se curata de coaja si de samburi si apoi se taie felii mai groase....
Biscuiti cu migdale
Se amesteca intr-un bol untul topit cu laptele, zaharul si esenta de migdale, se adauga faina si se framanta cu mana un aluat moale si nelipicios. Se mai presara cate putina faina daca inca se lipeste aluatul. Se formeaza o bila de aluat si se pune in folie de plastic, se da la rece 15...
Tartine cu somon afumat si spanac
Se asaza feliile de somon pe masa de lucru, iar pe fiecare se asaza cate o frunza de spanac, spalata si uscata. Frunza de spanac trebuie sa fie de aceeasi dimensiune cu felia de somon. Se ruleaza apoi felia de somon impreuna cu felia de spanac pana se obtine un rulou strans, Se pun rulourile la...
Tartine cu unt aromat, branza brie si nuca
Untul moale, la temperatura camerei, se amesteca cu usturoiul dat pe razatoarea fina, cu patrunjelul tocat fin si cu praful de turmeric. Se ung feliile de bagheta cu un strat generos de unt si se pun in cuptor, la 150 de grade, pana ce untul s-a topit si a intrat in paine. Se scoate tava si se...
Tartine cu crema de branza si somon afumat
Se mixeaza cu blenderul somonul afumat impreuna cu crema de branza, se adauga mararul tocat fin, zeama de lamaie, se condimenteaza dupa gust si se aseaza crema pe feliile de bagheta. Se orneaza cu felii subtiri de lime sau cu ardei gras rosu.
Prajitura cu visine si fulgi de ciocolata- Philips Multicooker
Visinele fara samburi se pun intr-un castron impreuna cu zaharul, se amesteca si se lasa cateva ore, sau cel mai bine de seara pana dimineata. Se strecoara apoi sucul (si se pastreaza in frigider pentru un sirop delicios). Se lasa visinele sa se scurga intr-o strecuratoare. Albusurile se...
Prajitura cu portocale si migdale- Philips Multicooker
Portocala se taie felii, indepartand pielea alba si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Se separa ouala, albusurile se bat spuma cu u praf de sare si cu cateva picaturi de lamaie. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra pana se albesc si se umfla. Se adauga faina, putin cate putin,...
Sufleu de zmeura
Se prepara mai intai jeleul de zmeura: pastaia de vanilie am crestat-o si am scos miezul, apoi am pus-o la fiert impreuna cu zmeura si zaharul. Am lasat la fiert pana a inceput sa se ingroase putin, apoi am strecurat totul printr-o sita si am obtinut un piure fin si gros, fara samburi. Am pus la...
Gem de piersici, caise si portocale
Piersicile si caisele le-am spalat si le-am taiat in cubulete, cu coaja cu tot. Portocalele le-am curatat de coaja, inclusiv partea alba, le-am taiat pe jumatate si cu ajutorul unui cutit bine ascutit am "decupat" cubulete de pulpa cu grija, printre foita transparenta dintre feliile de...