Oana

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 18.12.2008

RETETE1097
PRIETENI358
Retete

Dulceata de capsuni reteta

In Dulceata / Gem la 27 Mai 2014

Dulceata de capsuni reteta Capsunile se curata si se spala bine, apoi se pun intr-o oala incapatoare si de preferat cu fundul dublu. Se pune un strat de zahar si unul de capsuni si se fierbe la foc mic. Se adauga si zeama de lamaie si se amesteca cu grija, sa nu se zdrobeasca capsunile. Cand...

Satay de pui

In Pui la 27 Mai 2014

Pieptul de pui se spala si se usuca cu prosoape de hartie. Se taie apoi in fasii sau cuburi. Se face un amestec din laptele de cocos, cu coaja de lamaie/lime, sos de soia si turmeric si se marineaza puiul 12 ore. Se acopera vasul cu folie alimentara si se pune la frigider peste noapte. Se...

Penne cu bacon si sos de ardei gras

In Penne la 27 Mai 2014

Pastele se fierb in apa clocotita cu sare, dupa instructiunile de pe ambalaj. Ardeiul gras se curata, se spala si se mixeaza la blender pana devine o crema fina. Se amesteca cu sucul de rosii si cu 100 ml apa fierbinte de la paste. Intr-o tigaie se incinge uleiul, se adauga baconul,...

Strudel cu mere

In Prajituri la 23 Mai 2014

Aluatul congelat l-am lasat in frigider peste noapte sa se dezghete. Merele le-am curatat de coaja, le-am taiat in patru si am scos cotoarele, apoi le-am taiat felii, nu foarte subtiri. Le-am amestecat cu zeama de lamaie si zaharul si le-am pus pe foc sa se inmoaie. Am amestecat din cand in...

Mini cheesecake cu dulceata de capsuni

In Prajituri la 15 Mai 2014

Dulceata am facut-o foarte usor, am pus capsunile la fiert, la foc mic, cu zahar si zeama de lamaie, am amestecat din cand in cand si am luat spuma de deasupra. Cand a inceput sa se ingroase am oprit focul si am transferat-o intr-un bol si am lasat-o la racit. Optional, se poate mixa cu un...

Ardei umpluti

In Vita la 15 Mai 2014

Carnea am tocat-o si am amestecat-o cu ceapa taiata marunt, morcovul ras si ardeiul gras cuburi mici si am calit totul putin in 2 linguri ulei de masline, apoi am condimentat cu sare si piper. Ardeiul gras l-am scos din congelator de cu seara si l-am lasat intr-un castron in frigider. Am...

Moelleux au chocolat

In Prajituri la 14 Mai 2014

Se mixeaza untul moale cu zaharul brun, apoi se adauga cate un ou intreg si se mixeaza in continuare. Mie mi s-a parut ca parca s-a taiat untul...nu era asa cremos...dar am pus in continuare ingredientele si a iesit perfect! Deci nu va speriati daca are o consistenta mai ciudata. Am adaugat...

Omleta cu cascaval afumat si sparanghel

In Aperitive / Garnituri la 14 Mai 2014

Pentru doua portii, batem ouale cu cascavalul ras si facem o omleta mare, in putin ulei de masline. O intoarcem pe ambele parti. Apoi o taiam pe jumatate si o asezam pe doua farfurii. Sparanghelul il oparim in apa fiarta cu putina sare si il lasam sa dea cateva clocote, apoi il trecem prin jet...

Pastrav cu fenicul, orez brun si sparanghel

In Pastrav la 13 Mai 2014

Orezul l-am spalat si l-am pus la fiert cu 4 cani de apa si sare, am pus capacul si am lasat la foc potrivit pana s-a absorbit toata apa si orezul a fost fiert. Secretul este sa nu ridicati capacul si sa nu amestecati in orez pana nu s-a absorbit toata apa. A iesit delicios! Pestele curatat si...

Cocktail cu avocado, crema de branza si somon

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2014

Avocado l-am curatat si l-am taiat cubulete, apoi l-am stropit cu zeama de lamaie si am rasnit putina sare deasupra. L-am lasat putin la marinat pana am pregatit crema de branza. Am oprit putina zeama de lamaie pentru somon. Cremele de branza le-am combinat cu ceapa verde taiata fin si mararul...

Placinte cu branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 11 Mai 2014

Se prepara mai intai aluatul. Se pune faina intr-un castron si se face o gropita la mijloc. Drojdia se freaca cu zaharul pana se lichefiaza si se rastoarna in gropita. Se adauga apoi uleiul, area si apa calduta, putin cate putin, amestecand usor. Se mai presara faina pana nu se mai lipeste...

Fritatta cu pui

In Pui la 11 Mai 2014

Cartofii se taie pe jumatate si apoi in felii mai groase si se fierb in apa cu sare pana se inmoaie, dar sa nu se sfarame. Se scurg de apa si se lasa putin la racit. Pieptul de pui se taie cubulete mici si se caleste in uleiul incins. Se intoarce pe ambele parti. Se adauga apoi baconul taiat...

Penne cu bacon al forno

In Penne la 9 Mai 2014

Am fiert pastele in apa cu sare dupa instructiunile de pe ambalaj, apoi le-am scurs de apa. Cat timp au fiert pastele am tras la tigaie baconul taiat felii impreuna cu ceapa si usturoiul verde taiate marunt. Le-am inabusit foarte putin, pana s-au inmuiat, apoi am oprit focul. Am pus baconul...

Risotto cu legume și creveti

In Fructe de mare la 7 Mai 2014

Legumele curățate, spălate si tocate în cubulețe le-am înăbușit în 2 linguri de ulei de măsline, apoi am adăugat apa fiartă, pregătită din timp la fierbătorul electric de la Electrolux. Am lăsat sa mai dea câteva clocote și am oprit focul. Legumele nu trebuie...

Supa crema de ciuperci

In Supe la 7 Mai 2014

Mai întâi am pus la fiert cartofii curățați și tăiați cubulețe, cu 800 ml apă. Am acoperit oala cu capac și am lăsat să fiarbă la foc mediu vreo 10 minute. Între timp, ceapa curățată și tăiată cubulețe am înăbușit-o în untul topit până...

Fritatta cu legume

In Aperitive / Garnituri la 5 Mai 2014

Cartofii i-am taiat rondele si i-am pus la fiert in apa cu sare. Au fiert foarte repede, nu mai mult de 15 minute. Am scurs apoi apa si i-am lasat putin la racit. Intre timp am pregatit restul legumelor: ciupercile curatate le-am taiat felii, dovlecelul l-am taiat pe jumatate pe lungime si...

Varza noua cu piept de porc

In Porc la 4 Mai 2014

Carnea de porc am portionat-o si am calit-o in uleiul incins, pe ambele parti. Am adaugat coditele de ceapa verde si usturoiul verde, toate taiate marunt si am lasat la innabusit. Am adaugat o cana de apa calda si am lasat sa fiarba carnea cu capacul pus. Intre timp am taiat varza, am pus-o...

Clatite cu dulceata

In Dulciuri la 16 Apr 2014

Se bat ouale cu zaharul vanilat si cu un praf de sare, cu ajutorul unui tel. Se incorporeaza uleiul si apoi cate putin din laptele sau apa minerala. Se adauga faina in ploaie, amestecand continuu ca sa nu se formeze cocoloase, pana aluatul devine cremos, ca o smantana. Se adauga la final esenta...

Supa crema de broccoli cu blue cheese

In Supe la 13 Apr 2014

Legumele se curata, se spala si se pun la fiert, mai putin buchetele de broccoli, in 1,5 l apa. Cand sunt aproape gata se adauga si buchetele de broccoli si se mai fierb cateva minute. Se strecoara supa si se opreste zeama. Se mixeaza legumele pana se obtine o crema fina si se adauga apoi zeama...

Foietaj cu crema de vanilie si piersici

In Prajituri la 13 Apr 2014

Se prepara mai intai crema. Galbenusurile se freaca cu zaharul si amidonul, apoi se adauga laptele fierbinte, amestecand cu telul. Se pune la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa crema. Se lasa la racit. Vanilia se adauga cand crema este rece. Piersicile se pun intr-o strecuratoare si...

Tarta cu ciocolata, banane si caramel

In Prajituri la 2 Mar 2014

Aluatul pentru tarta l-am improvizat din: 100 gr unt topit, 3 linguri lapte, o lingura zahar, putina sare si 200 gr faina. Am amestecat ingredientele iar aluatul format l-am intins intre doua foi de copt si l-am asezat intr-o tava rotunda. Se inteapa cu furculita si se coace in cuporul...

Midinette cu pui si telina

In Aperitive / Garnituri la 2 Mar 2014

Carnea de pui se fierbe, se lasa la racit si apoi se taie cubulete. Telina si morcovul se curata si se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se amesteca cu puiul si se stropeste totul cu zeama de lamaie dupa gust- se poate pune zeama de la o lamaie intreaga. Se condimenteaza dupa gust si se adauga...

Risotto cu pui si legume

In Pui la 2 Mar 2014

Carnea de pui se taie cubulete. intr-o oala incapatoare din inox, cu fund dublu, se une uleiul la incins si apoi carnea, amestecand din cand in cand pana se inmoaie. Intre timp se pregatesc legumele, se curata, se spala si se taie cubulete. Se adauga peste carne si se amesteca pana se inmoaie...

Cinnabons

In Prajituri la 2 Mar 2014

Aluatul l-am facut la masina de paine, am pus in ordine ingredientele si am setat programul de framantat si dospit. Cand a fost gata, am scos aluatul pe masa infainata si am intins o foaie dreptunghiulara de 0,5 cm grosime. Pentru umplutura , am amestecat untul topit cu zaharul si...

Dovlecei umpluti cu branza, rosii si ardei

In Aperitive / Garnituri la 1 Mar 2014

Dovlecelul se spala si se taie pe lung in felii subtiri. Se incinge o tigaie grill si se frig usor dovleceii pe ambele parti. Se presara cu sare si oregano. Se scot pe un platou si se lasa sa se odihneasca 10 minute, acoperiti cu un capac. Intre timp se pregateste umplutura. Branza si...

Pancakes cu banane

In Dulciuri la 1 Mar 2014

Se amesteca intr-un castron laptele batut sau iaurtul de baut cu ouale, zaharul, uleiul si vanilia. In alt castron se amesteca faina cu sarea, praful de copt, bicarbonatul si scortisoara. Se toarna amestecul lichid peste cel uscat, amestecand usor cu telul. Se zdrobesc bananele cu furculita pana...

Tagliatelle cu pui si sos cu masline

In Paste la 1 Mar 2014

Pieptul de pui se taie in cubulete, se spala si se se pune la calit intr-o oala cu putin ulei. Se amesteca putin, apoi se adauga usturoiul si ceapa taiate cubulete. Intre timp se pun pastele la fiert in apa clocotita cu sare. Peste puiul cu ceapa se mai adauga din cand in cand putina apa...

Fondue cu branza Delaco si legume

In Aperitive / Garnituri la 1 Mar 2014

Branza se topeste dupa instructiunile de pe ambalaj si apoi se rastoarna in bolul de fondue. Eu am pregatit nuggets din piept de curcan, cubulete de cartofi fierti si apoi rumeniti usor in tigaie, broccoli fiert 3 minute in apa clocotita cu sare si apoi clatit cu apa rece, crutoane de paine si...

Sendvis rulou cu ementaler

In Sandvisuri la 1 Mar 2014

Feliile de paine se taie de coaja, apoi cu ajutorul unui facalet se intand usor, pana devin subtiri si elastice. Se aseaza cate o felie de branza pe fiecare felie de paine si se ruleaza usor. Se aseaza rulourile intr-o tigaie incinsa, fara ulei si se preseaza usor cu un capac timp de 1 minut pe...

Sendvis cu pesto, branza si rosii

In Sandvisuri la 1 Mar 2014

Doua felii de paine se ung cu cate o lingurita de pesto, se aseaza deasupra felia de branza si apoi felii de rosii. Se pun celelalte felii de paine deasupra si se formeaza doua sendvisuri. Intr-o tigaie incinsa, fara ulei, se aseaza sendvisurile si se preseaza usor cu un capac. Se intorc apoi si...

Afisate 391 - 420 din 1097 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Cand pui intrebari, nu vrei raspunsuri. Asteapta un raspuns pe care nu vrei sa il auzi". Nu intreba sotul daca arati bine intr-o rochie sau anumite haine. Sotii nu sunt "creaturi" subtile.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]