Se prepara mai intai sosul. Ardeiul capia se coace in cuptor sau pe plita, apoi se presara cu sare si se acopera cu un capac si se lasa 10 minute sa se odihneasca. Se curata apoi de coaja si de seminte si se mixeaza la blender impreuna cu usturoiul. Se adauga iaurtul grecesc si se mai mixeaza putin, pana se obtine o crema fina. Se rastoarna amestecul intr-un bol, se adauga uleiul de masline, otetul balsamic, sarea si zaharul si se amesteca usor pana se incorporeaza bine. Se rasneste deasupra chilli si se pune sosul la rece.
Pieptul de pui se spala, se sterge cu un prosop de hartie si se taie fasii subtiri. Se pregateste un amestec din ouale batute cu lapte si faina, amestecandu-se pana se obtine o compozite de consistenta unei smantani fine. Se condimenteaza cu sare si piper. Pesmetul se amesteca cu semintele de susan si se pune sepaat pe o farfurie.
Se pune ulei intr-o tigaie si se lasa la incins. Se trec bucatile de pui prin amestecul de ou cu faina si apoi prin amestecul de pesmet cu susan si se prajesc la foc mediu pe ambele parti. Se scot pe un platou tapetat cu hartii absorbante de bucatarie.
Se serveste puiul shanghai cu sosul de iaurt si ardei copt.